Zes tips voor het zoeken naar historische gegevens op MyHeritage

Zes tips voor het zoeken naar historische gegevens op MyHeritage

Hier bij MyHeritage is het onze missie u te helpen om het unieke verhaal van uw familie te ontdekken. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn onze inspanningen om onze collecties historische documenten voortdurend uit te breiden. Om u op de hoogte te houden van deze continue updates, zijn we onlangs een nieuwe (Engelstalige) Facebook Live-serie gestart. In deze tweewekelijkse sessies die elke eerste en derde dinsdag van de maand plaatsvinden op de MyHeritage Facebook-pagina, presenteren onze contentdirecteuren, Mike Mansfield en Myko Clelland, onze nieuwste toevoegingen en delen ze handige tips voor het ontdekken van uw familiegeschiedenis.

In een recente sessie deelde Myko verschillende waardevolle tips om het meeste te halen uit de rijkdom aan historische documenten die beschikbaar zijn op MyHeritage. Dit zijn de tips die hij gaf:

1. Overlijden is niet het einde

Stop niet met zoeken wanneer u één overlijdensakte hebt gevonden: zorg ervoor dat u de begrafenis- en overlijdensaktes en aanvullende documenten zoals testamenten of nalatenschappen doorzoekt. Deze kunnen meer informatie en context over uw voorouders geven.

2. Graaf dieper in huwelijken

Wanneer u een huwelijksakte vindt, overweeg dan om te zoeken naar bijbehorende documenten zoals ondertrouw of krantenaankondigingen. Er kunnen talloze historische records zijn die betrekking hebben op een enkele gebeurtenis, en elk daarvan kan bijdragen aan uw begrip.

3. Ga verder dan geboorteakten

Zoek na het ontdekken van een geboorteakte naar dopen of geboorte-advertenties in kranten. Net als bij overlijdens- en huwelijksakten kunnen verschillende documenten deze belangrijke levensgebeurtenissen omringen.

4. Gebruik stambomen

Met talloze gebruikers die hun stambomen op MyHeritage toevoegen, vindt u misschien waardevolle informatie over uw eigen afstamming. Door uw stamboom te uploaden, kunt u in contact komen met verre neven en nichten die mogelijk al de details hebben toegevoegd waarnaar u op zoek bent. Wees echter altijd kritisch, want de informatie kan onnauwkeurig zijn. Het is altijd het beste om een back-up te maken van secundaire bronnen, zoals stambomen, met informatie van een primaire bron, zoals een relevante akte.

5. Check de collectie catalogus

Onze collectie catalogus wordt continu aangevuld met nieuwe en herziene collecties. Sorteren op ‘laatst bijgewerkt’ zal de nieuwste toevoegingen onthullen, zodat u op de hoogte blijft van nieuwe mogelijkheden voor uw onderzoek.

6. Benut de Census Helper™

De Census Helper™ van MyHeritage is een geweldig hulpmiddel om uw zoekopdracht te stroomlijnen. Het scant uw stamboom en stelt mogelijke overeenkomsten voor in specifieke volkstellingen. Lees meer over hoe het werkt in dit artikel uit de MyHeritage Kennisplatform: Maak een vliegende start met uw onderzoek naar de volkstelling van 1950 met Census Helper™.

Door deze tips toe te passen en onze Facebook Live-serie in de gaten te houden, kunt u ervoor zorgen dat u het potentieel van de steeds groter wordende historische gegevens van MyHeritage volledig benut. Ontdek de verhalen die wachten om verteld te worden en kom dichter bij uw roots, record voor record.

Stem zeker af op onze volgende Facebook Live in deze serie op 15 augustus 2023! Bezoek simpelweg onze Facebook-pagina om 19.00 uur. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.