71 miljoen historische gegevens toegevoegd aan MyHeritage in maart 2024

In maart 2024 hebben we 71 miljoen historische gegevens gepubliceerd in 17 historische collecties afkomstig uit de Verenigde Staten, Australië, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Noord-Ierland en Wales. Deze gegevens omvatten geboorte- en doopgegevens, huwelijks- en echtscheidingsgegevens, overlijdens- en begraafgegevens, volkstellingsgegevens, immigratie- en emigratiegegevens, passagierslijsten en telefoongidsen. Bepaalde collecties bevatten ook afbeeldingen. Bekijk ze om een zo een verborgen familieschat te ontdekken!

Hier volgen meer details over elke collectie.

Australische Kranten

Deze index van historische lokale, regionale en nationale Australische kranten, tijdschriften en uitgaven bevat geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van MyHeritage van artikelen die teruggaan tot 1803. Elke staat en elk territorium is vertegenwoordigd, maar het grootste deel van de collectie bestaat uit materiaal uit New South Wales en Victoria. Kranten zijn een fantastische bron voor historisch en genealogisch onderzoek, omdat ze uitgebreide informatie kunnen bevatten over mensen in uw stamboom, via vervangende belangrijke documenten zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensberichten en overlijdensadvertenties.

U kunt meer te weten komen over de geschiedenis van een gemeenschap door verenigingspagina’s te verkennen en lokale belangrijke verhalen te lezen. Deze verhalen bevatten gedetailleerde verslagen van activiteiten en gebeurtenissen, waardoor ze vaak meer inzicht geven in de betrokken personen en de tijdscontext waarin een voorouder leefde.

Zoeken in Australische Kranten

Denemarken, Telefoonboeken

Deze collectie bevat telefoonboekgegevens uit Denemarken van de jaren 2001 en 2003. De gegevens omvatten doorgaans de naam van de persoon, het jaar, de verblijfplaats en mogelijke familieleden.

Zoeken in Denemarken, Telefoonboeken

Engeland, Cheshire Parochie Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Cheshire, Engeland, vanaf het jaar 1538. De gegevens omvatten doorgaans de namen van de bruidegom en bruid, hun leeftijd ten tijde van het huwelijk, hun verblijfplaats, de datum en plaats van het huwelijk, en de namen van hun vaders.

Zoeken in Engeland, Cheshire Parochie Huwelijken

Engeland, Cornwall Parochie Geboorten en Dopen

Deze collectie bevat geboorte- en doopgegevens uit Cornwall County, Engeland, gedurende de periode van 1571 en 1960. De gegevens omvatten doorgaans de naam van het kind, de geboortedatum, de doopdatum en -plaats, evenals de namen van de ouders.

Zoeken in Engeland, Cornwall Parochie Geboorten en Dopen

Engeland, Cornwall Parochie Begrafenissen

Deze collectie bevat parochieregisters van begrafenissen uit Cornwall County, Engeland, vanaf het jaar 1572. De gegevens omvatten doorgaans de naam van de overledene, hun verblijfplaats, en de datum en plaats van de begrafenis. Sommige documenten bevatten ook de namen van de ouders en de echtgeno(o)t(e).

Zoeken in Engeland, Cornwall Parochie Begrafenissen

Engeland, Cornwall Parochie Huwelijken, 1569-1938

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Cornwall County, Engeland, tussen de jaren 1569 en 1938. De gegevens vermelden doorgaans de namen van de bruidegom en bruid, de datum en plaats van het huwelijk, hun leeftijd ten tijde van het huwelijk, hun verblijfplaats en de namen van hun vaders.

Zoeken in Engeland, Cornwall Parochie Huwelijken, 1569-1938

Engeland, Lancashire, Manchester Parochie Dopen, 1571-1907

Deze collectie bevat doopgegevens uit het bisdom Manchester, Lancashire, Engeland, tussen 1571 en 1907. De gegevens bevatten meestal de naam van het kind, de doopdatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Zoeken in Engeland, Lancashire, Manchester Parochie Dopen, 1571-1907

Engeland, Lancashire, Manchester Parochie Begrafenissen, 1603-1910

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van het bisdom Manchester, Lancashire, Engeland, tussen 1603 en 1910. De gegevens bevatten meestal de naam van de overledene, het jaar van overlijden, de datum en plaats van de begrafenis, en de naam van de vader. Bepaalde documenten bevatten ook de namen van de moeder en de echtgeno(o)t(e).

Zoeken in Engeland, Lancashire, Manchester Parish Begrafenissen, 1603-1910

Engeland, Lancashire, Manchester Parochie Huwelijken, 1570-1940

Deze collectie bevat huwelijksakten uit het bisdom Manchester, Lancashire, Engeland, tussen 1570 en 1940. De gegevens bevatten doorgaans de namen van de bruidegom en bruid, hun leeftijd ten tijde van het huwelijk, de datum en plaats van het huwelijk, en de namen van hun vaders.

Zoeken in Engeland, Lancashire, Manchester Parochie Huwelijken, 1570-1940

1911 Franse Volkstelling

Deze collectie bevat de volkstellingen van 1911 uit verschillende afdelingen in Frankrijk. De gegevens bevatten doorgaans namen, geboortejaar en -plaats, familieleden in het huishouden en informatie over de verblijfplaats. Aanvullende informatie is beschikbaar op de bijbehorende afbeelding van elk document.

Van 1836 tot 1936 werd er in Frankrijk elke vijf jaar een nationale volkstelling uitgevoerd, behalve in 1871 (die een jaar werd uitgesteld en in 1872 werd uitgevoerd) en 1916 (die toen werd overgeslagen). Volkstellingen zijn een uitstekende bron om voorouderlijke familieleden te vinden die samenwoonden, en om hun relaties, geboortejaren en geboorteplaatsen te achterhalen.

Zoeken in 1911 Franse Volkstelling

1921 Franse Volkstelling

Deze collectie bevat de volkstellingen van 1921 uit verschillende afdelingen in Frankrijk. De gegevens bevatten meestal namen, geboortejaar en -plaats, familieleden in het huishouden, en informatie over de verblijfplaats. Aanvullende informatie is beschikbaar op de bijbehorende afbeelding van elk document.

Van 1836 tot 1936 werd in Frankrijk elke vijf jaar een nationale volkstelling uitgevoerd, met uitzondering van 1871 (die met een jaar werd uitgesteld en in 1872 werd uitgevoerd) en 1916 (die werd overgeslagen). Volkstellingen vormen een uitstekende bron om voorouderlijke familieleden te vinden die samenwoonden, en om hun relaties, geboortejaren en geboorteplaatsen te achterhalen.

Zoeken in 1921 Franse Volkstelling

1931 Franse Volkstelling

Deze collectie bevat de volkstellingen van 1931 uit verschillende afdelingen in Frankrijk. De gegevens bevatten meestal namen, geboortejaar en -plaats, familieleden in het huishouden en informatie over de verblijfplaats. Aanvullende informatie is beschikbaar op de bijbehorende afbeelding van elk document.

Van 1836 tot 1936 werd er in Frankrijk elke vijf jaar een nationale volkstelling uitgevoerd, met uitzondering van 1871 (die werd uitgesteld tot 1872) en 1916 (die werd overgeslagen). Volkstellingen vormen een uitstekende bron om voorouderlijke familieleden te vinden die samenwoonden, en om hun relaties, geboortejaren en geboorteplaatsen te achterhalen.

Zoeken in 1931 Franse Volkstelling

Frankrijk Sterfgevallen

Deze collectie is een overlijdensindex van Franse burgers en ingezetenen, uitgegeven door het Nationaal Instituut voor Statistiek en Economische Studies (Frans: Institut national de la statistique et des études économiques), afgekort INSEE. De index bevat de volledige naam, het geslacht, de geboortedatum en -plaats, en de datum en plaats van overlijden van elke overledene. Deze index is erg nuttig voor genealogen die meer informatie zoeken over hun Franse familieleden die sinds het begin van de jaren 1970 zijn overleden.

Het aantal gemelde sterfgevallen dat in deze collectie is opgenomen voor de jaren 1970 en 1971 ligt ver onder de verwachte aantallen, wat waarschijnlijk te wijten is aan een toename van de naleving door lokale Franse instanties die sterfgevallen aan INSEE rapporteerden in deze twee jaren. In deze collectie lijkt het aantal gemelde sterfgevallen voor 1970 slechts ongeveer 8% van de daadwerkelijke sterfgevallen te zijn, en voor 1971 is het aantal ongeveer 50% van de daadwerkelijke sterfgevallen. Tegen 1972 was er een bijna volledige rapportage in heel Frankrijk en haar territoria.

Hoewel de meeste geboorte- en overlijdensplaatsen in Frankrijk liggen, bevat deze collectie meer dan 2,5 miljoen gegevens van personen die in andere landen zijn geboren of gestorven — vooral in buurlanden en naburige landen zoals België, Duitsland, Spanje, Italië en Polen, evenals in landen die voormalige Franse koloniën waren, zoals Algerije, Marokko, Tunesië, Madagaskar en Vietnam. Deze landen komen het vaakst voor.

Zoeken in Frankrijk Sterfgevallen

Noord-Ierland, Testamenten en Beheer

Deze collectie bevat testamenten en administratieve documenten van verschillende bisdommen van de Church of Ireland in Noord-Ierland. De meeste gegevens dateren van 1621 tot 1965 en bevatten meestal de naam van de overledene, de datum en plaats waarop het testament werd ondertekend, geverifieerd of beheerd per brief of per akte, en de overlijdensdatum.

Vanaf het einde van de 17e eeuw tot 1857 was de Church of Ireland (toen de State Curch of ‘Staatskerk’) verantwoordelijk voor het beheren van testamenten. Een nalatenschap werd beheerd op basis van het feit of de overledene een testament had gemaakt, de waarde van de bezittingen die zij hadden, en of hun bezittingen zich in meer dan één bisdom bevonden. De gegevens in deze collectie zijn afkomstig van de volgende bisdommen van de Church of Ireland: Bisdom Armagh, Bisdom Clogher, Bisdom Connor, Bisdom Derry, Bisdom Down, Bisdom Dromore en Bisdom Kilmore.

Zoeken in Noord-Ierland, Testamenten en Beheer

Californië, San Francisco Immigratie Verder Onderzoek Gedetineerden, 1910-1941

Deze collectie bevat gegevens van personen die naar de Verenigde Staten emigreerden en tussen 1910 en 1941 werden vastgehouden voor verder onderzoek bij het Immigratiekantoor in San Francisco. De gegevens bevatten meestal de naam van de persoon, jaar van aankomst en de naam van het schip.

Zoeken in Californië, San Francisco Immigratie Verder Onderzoek Gedetineerden, 1910-1941

New York, Indexen van Passagierslijsten 1906-1942

Deze collectie bevat gegevens van passagiers die tussen 1906 en 1942 via schepen in New York, Verenigde Staten, aankwamen. Een deel van de passagiers eindigde hun reis in New York, terwijl anderen andere eindbestemmingen hadden in de Verenigde Staten en daarbuiten. De gegevens bevatten meestal de naam van de passagier, geboortejaar, jaar van aankomst en de naam van het schip.

Vroege passagierslijsten waren manifesten van één pagina en bevatten minimale informatie over de passagiers. Na verloop van tijd werden de formulieren gestandaardiseerd en werden er extra vragen toegevoegd. Omstreeks 1907 bevatten passagierslijsten 29 kolommen en waren ze twee pagina’s breed. Vanaf 1907 werden ook namen en adressen van familieleden in de Verenigde Staten en in het land van herkomst aan de manifesten toegevoegd.

Een veelvoorkomend probleem voor genealogen bij het verwerken van manifesten met twee pagina’s is het vinden van de eerste pagina en het over het hoofd zien van het bestaan van de tweede pagina. Deze collectie bevat afzonderlijke afbeeldingen die aan elkaar zijn gekoppeld, zodat belangrijke informatie niet wordt gemist.

Zoeken in New York, Indexen van Passagierslijsten 1906-1942

Wales, Glamorgan Parochie Huwelijken

Deze collectie bevat parochieregisters van huwelijken uit het historische graafschap Glamorgan, Wales, tussen 1802 en 1958. De gegevens bevatten doorgaans de namen van de bruidegom en bruid, de datum en plaats van het huwelijk, hun leeftijd, en de namen van hun vaders.

Zoeken in Wales, Glamorgan Parochie Huwelijken

Voorbeelden

In de onlangs toegevoegde New York Indexen van Passagierslijsten vinden we de aankomstgegevens van de gerenommeerde kunstenaar Marc Chagall. Bij zijn aankomst in 1941 begon Chagall, toen 53 jaar oud, aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven, vergezeld door zijn echtgenote. Als Joodse kunstenaar strekte de invloed van Chagall zich uit over continenten, was hij baanbrekend voor modernistische bewegingen en drukte een onmiskenbare stempel op de kunstwereld. Van levendige schilderijen tot ingewikkeld glas-in-lood, blijft zijn gevarieerde oeuvre het publiek over de hele wereld boeien en weerspiegelt zijn ongeëvenaarde creativiteit en diepgaande artistieke visie.

In de collectie England, Lancashire, Manchester Parish Huwelijken vinden we de huwelijksakte van Richard Marsden Parkhurst en Emmeline Goulden. Emmeline Goulden, een bekende Engelse politieke activiste, stond aan het hoofd van de Britse feministenbeweging en pleitte onvermoeibaar voor de rechten van vrouwen. Ze werd door Time magazine erkend als een van de “100 belangrijkste mensen van de 20e eeuw” en haar werk blijft generaties inspireren. Richard Marsden Parkhurst, een advocaat, deelde haar passie voor sociale hervormingen, waaronder de strijd voor vrouwenkiesrecht. Ze hadden samen vijf kinderen en deelden een levenslange inzet voor de vooruitgang van gelijkheid en rechtvaardigheid.

Samenvatting

Wij hopen dat deze waardevolle collecties u helpen nieuwe ontdekkingen te doen in uw familiegeschiedenisonderzoek. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de gegevens te bekijken of op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data, Compleet of Omni plan nodig..

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze Record Matching technologie u automatisch informeren als documenten uit deze collecties met die van uw familieleden overeenkomen. U kunt de gegevens dan bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!