MyHeritage geeft New York City collecties van geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten vrij

MyHeritage geeft New York City collecties van geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten vrij

We zijn enthousiast om de publicatie van drie nieuwe en belangrijke collecties historische documenten aan te kunnen kondigen: New York City geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten. Deze robuuste collecties zijn een aantal van de belangrijkste documenten in de V.S. die vandaag online beschikbaar zijn, en MyHeritage is het enige genealogische bedrijf dat de index voor deze documenten met gescande afbeeldingen host. Na een jaar lang werken aan deze gloednieuwe index, zijn we erg trots om de collecties met u te kunnen delen. New York City heeft een cruciale rol gespeeld in het verhaal van de Verenigde Staten als land en in de persoonlijke verhalen van talloze Amerikaanse gezinnen. Als u ergens een beetje Amerikaanse familiegeschiedenis hebt, is de kans groot dat minstens één persoon in uw stamboom geboren, getrouwd of gestorven is in New York City, en dus in deze collecties te vinden is.

Doorzoek New York City Geboorten, 1866-1909 op MyHeritage

Doorzoek New York City Huwelijken, 1866-1949 op MyHeritage

Doorzoek New York City Overlijdens, 1866-1948 op MyHeritage

De collecties bevatten in totaal 37,4 miljoen documenten en omvatten een volledige index die door MyHeritage is gemaakt, naast prachtig gescande kleurenafbeeldingen van de originele certificaten en licenties.

Naast het indexeren van miljoenen primaire personen in de documenten, hebben we veel tijd en moeite gestoken in het indexeren en doorzoekbaar maken van miljoenen secundaire personen. In huwelijksakten bijvoorbeeld, zijn de bruid en bruidegom de primaire personen die in de akte vermeld worden, maar de ouders van de bruid en bruidegom zijn secundaire personen die doorgaans niet geïndexeerd worden in dit soort akten. Maar op MyHeritage hebben we een speciale poging gedaan om deze personen ook te kunnen indexeren. Dat gezegd hebbende, zijn er extra personen – bijvoorbeeld getuigen van een huwelijk of de persoon die verslag uitbrengt van een overlijden – die in veel van de documenten worden genoemd maar niet geïndexeerd zijn, dus het is altijd verstandig om naar de gescande afbeelding te kijken.

Laten we wat verder ingaan op deze collecties:

New York, New York City Geboorten, 1866-1909

Deze collectie bevat 7.560.069 geboorteakten uit New York City, New York, Verenigde Staten, tussen 1866 en 1909. Documenten bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, de namen van de ouders en informatie over hun geboorte.

Doorzoek New York, New York City Geboorten, 1866-1909

New York, New York City Huwelijken, 1866–1949

Deze collectie bevat 20.912.650 huwelijksakten uit New York City, New York, Verenigde Staten, tussen 1866 en 1949. De documenten bevatten meestal de namen van de bruidegom en bruid, hun geboorteplaats, hun leeftijden, de datum en plaats van het huwelijk en de namen van hun ouders.

Er zijn twee verschillende soorten huwelijksakten in deze collectie: huwelijksakten uitgegeven door het New York City Departement van Gezondheid en huwelijksvergunningen uitgegeven door de gemeentesecretaris van New York..

Het NYC departement van gezondheid gaf huwelijkscertificaten af tot 1937, en vanaf 1908, in overeenstemming met de wet van de staat New York, kregen stellen die van plan waren om te trouwen een vergunning via de gemeentesecretaris. De vergunning van de gemeentesecretaris bevatte meestal een beëdigde verklaring ingevuld door het stel, de vergunning uitgegeven door de gemeentesecretaris en het certificaat ingevuld door de persoon die de ceremonie uitvoerde..

We hebben de meerdere huwelijksakten voor dezelfde personen samengevoegd en ze als een set bij elkaar gezet, dus als er zowel een huwelijksakte als een trouwvergunning is (wat gevonden zou kunnen worden voor de jaren 1908-1937), dan ziet u beide als deel van hetzelfde document. Als er maar één van beide is, ziet u alleen die ene.

De informatie die in deze twee verschillende soorten documenten wordt vastgelegd, is meestal hetzelfde. De huwelijksakten van de gemeentesecretarissen bevatten echter aanvullende informatie over de ouders en beroepen van de koppels, wat erg nuttig kan zijn..

Doorzoek New York, New York City Huwelijken, 1866–1949

New York, New York City Overlijdens, 1866–1948

Deze collectie bevat 8.893.688 overlijdensakten uit New York City, New York, Verenigde Staten, tussen 1866 en 1948. De documenten bevatten over het algemeen de naam van de overledene, de geboortedatum en -plaats, de leeftijd op het moment van overlijden, de datum en plaats van overlijden, de namen van de ouders en de naam van de echtgeno(o)t(e).

Doorzoek New York, New York City Overlijdens, 1866–1948

Voorbeelden

In een recent webinar over de historische collecties documenten van New York City, gepresenteerd op Legacy Family Webinars, dook onze Directeur Content, Mike Mansfield, in de nieuwe geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van New York City en gaf een aantal voorbeelden.

Elk van de voorbeelden belicht de enorme hoeveelheid informatie in de historische archieven van New York City. Van geboortes tot huwelijken en overlijdens, deze documenten zijn van onschatbare waarde om het leven van eerdere generaties te begrijpen en familiale stambomen te achterhalen.

Geboorteakte van Sophia Wilhelmina Henrietta Wiggins

De geboorteakte van Sophia Wilhelmina Henrietta Wiggins uit 1882 onthult meer dan alleen haar geboortedatum en geboorteplaats. Het geeft belangrijke details zoals de namen van haar ouders, waaronder de meisjesnaam van haar moeder – een cruciaal stukje informatie voor het achterhalen van de stamboom. Bovendien worden de geboorteplaatsen van beide ouders vermeld, wat inzicht geeft in hun afkomst. In dit geval wordt alleen het land, Duitsland, vermeld, maar er zijn veel documenten met nog meer details over plaatsen, zoals het specifieke graafschap in Ierland voor iemand met Ierse afkomst. Een ander opmerkelijk detail is het aantal kinderen dat Sophia’s moeder heeft gekregen en hoeveel er nog leven, wat licht werpt op de familiedynamiek en mogelijke broers en zussen..

Geboorteakte van Edward Braithwaite

Als we verder gaan naar de geboorteakte van Edward Braithwaite, zien we vergelijkbare uitgebreide gegevens zoals de naam en geboortedatum van het kind. Als we de gescande afbeelding van het document bekijken, zien we dat het document aanvullende informatie bevat, zoals het beroep van de ouders – in dit geval blijkt de vader chauffeur te zijn – en het ras of de huidskleur van het kind; in dit geval blank. We zien ook de meisjesnaam van de moeder, waar beide ouders vandaan komen, hoeveel kinderen ze hebben en hoeveel er nog leven. Deze records veranderen met de tijd en de informatie varieert op basis van wanneer ze werden aangemaakt.

Huwelijksakte van George Eugene Ottosen en Mary Emma MacKey

De huwelijksakte van George Eugene Ottosen en Mary Emma MacKey geeft inzicht in hun relatie. Naast het leeftijdsverschil tussen de bruidegom (49) en bruid (23) geeft het document belangrijke informatie zoals hun beroepen, verblijfplaatsen, de namen van de ouders, inclusief de volledige meisjesnamen van de moeders. George wordt genoemd als een kok die uit Noorwegen komt. Als extra bonus bevat het document hun handtekeningen!


Zoals hierboven vermeld, bestaan bepaalde huwelijksakten uit een paar verschillende soorten documenten. Dit is zo’n voorbeeld, en u ziet de optie om door andere pagina’s te bladeren. In dit geval zijn er vier verschillende documenten pagina’s.

De derde pagina is de huwelijksakte. Het is vooral bureaucratisch, maar het bevat wel aanvullende informatie, zoals de verblijfplaats van zowel de bruidegom als de bruid.


Het vierde document is de definitieve oorkonde die door de dominee is ingevuld, met zijn informatie, de informatie over de ceremonie, en het bevat ook de namen van getuigen, hun adressen en hun handtekeningen – een detail dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar waardevol is voor het achterhalen van mogelijke familieleden of vriendschappen.

Overlijdensakte van Alice Mary Balchen

De overlijdensakte van Alice bestaat uit twee pagina’s. Het biedt ons veel informatie, zoals de namen van haar ouders, haar verblijfplaats, plaats van overlijden, exacte tijd van overlijden, informatie over de behandelend arts. Het bevat ook informatie over haar echtgenoot, de begraafplaats waar ze begraven is, de begrafenisdatum, de persoon die de begrafenisdiensten aanvroeg, en nog veel meer.

Testimonials

MyHeritage gebruiker Leah Snider uit de Verenigde Staten vertelde ons dat ze tijdens het doornemen van de pas vrijgegeven vitale documenten van NYC een document vond van het tweede huwelijk van haar overgrootvader van moederskant, waar ze al jaren naar op zoek was. Ze was onder de indruk van de uitgebreide informatie in de documenten, en was nog enthousiaster toen ze pagina’s zag in het handschrift van haar voorouders met hun handtekeningen, naast geïndexeerde informatie die nog eens bevestigde wat er met de hand geschreven was.

“De informatie in de huwelijksakte van mijn overgrootvader kwam zonder problemen overeen met een aantal bekende feiten – geboortedatum en -plaats, de naam van zijn eerste vrouw en het feit dat zij overleden was, zijn beroep en de naam en geboorteplaats van zijn vader. Ik vond het ook fijn om iets over zijn tweede vrouw te weten te komen. Al met al ben ik er vrij zeker van dat deze documenten overeenkomen met mijn overgrootvader. Ik heb ook een overlijdensakte gevonden van een broer van mijn overgrootvader die ook in NYC woonde.”


Dianne Ward uit West-Australië zei dat het ontdekken van de nieuwe NYC collecties een grote verandering was voor haar genealogisch onderzoek: “Tussen de vele documenten die ik heb gevonden, springt er één specifiek uit: de tweede huwelijksakte van mijn buitenechtelijke achterneef, Heinrich Theodor Georg Liebenow,” zegt Dianne. “Dit fascinerende document geeft inzicht in Heinrichs reis van Duitsland naar New York, waar hij in 1867 trouwde met Henriette Lisette Alwine Pisch. Hoewel ik nog steeds op zoek ben naar hun eerste huwelijksakte, was het een opmerkelijke vondst om hun tweede huwelijksakte te vinden.”

Mike Mansfield, onze directeur Content Productie, zei: “Een van de hoogtepunten van mijn carrière is het werken aan deze collectie geweest.”

Onze senior medewerker Daniella Levy vond in deze collecties de geboorteakte en huwelijksakte van haar overgrootmoeder van moederskant: “Het was uitsluitend dankzij het feit dat het team secundaire personen in deze documenten indexeerde dat ik de geboorteakte kon vinden,” zegt ze, “want wat blijkt, mijn overgrootmoeder kreeg bij haar geboorte een andere naam! Het kwam naar boven toen ik naar haar moeder zocht.” Beide documenten hebben details onthuld die ze nog niet wist en hebben haar geholpen om een fout in haar stamboom te ontdekken en corrigeren..

Samenvatting

De nieuwe collecties vitale documenten van New York City zijn rijke bronnen vol fascinerende informatie voor iedereen die onderzoek doet naar voorouders die in de twintigste eeuw in New York City woonden.

Samen met de vele andere waardevolle collecties van MyHeritage uit New York City en de Verenigde Staten, kunnen deze gegevens helpen een completer beeld te schetsen van het leven van uw voorouders en leiden tot belangrijke ontdekkingen in de familiegeschiedenis.

Zoeken in deze collectie op MyHeritage is gratis. Om de documenten te bekijken of in uw stamboom op te slaan, heeft u een Data, Complete, of Omni abonnement nodig.

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze Record Matching technologie u automatisch informeren als documenten uit deze collectie overeenkomen met uw familieleden. U kunt de gegevens dan bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen..

Doorzoek New York City Geboorten, 1866-1909 op MyHeritage

Doorzoek New York City Huwelijken, 1866-1949 op MyHeritage

Doorzoek New York City Overlijdens, 1866-1948 op MyHeritage