Verbeterde zoekmogelijkheden toegevoegd aan OldNews.com

Verbeterde zoekmogelijkheden toegevoegd aan OldNews.com

Het is nog maar drie maanden geleden sinds de lancering en OldNews.com is al op weg om de top website voor historische kranten van over de hele wereld te worden. OldNews.com werd hartelijk ontvangen door de genealogische gemeenschap en de feedback die we hebben gekregen was geweldig. Verschillende genealogen deelden zelfs de onschatbare ontdekkingen die ze deden met behulp van historische kranten van OldNews.com. We hebben veel geïnvesteerd in het toevoegen van een breed scala aan kranteninhoud uit vele landen en zijn eveneens toegewijd aan het verbeteren van de gebruikerservaring door middel van nieuwe functies en hulpmiddelen. Vandaag delen we twee nieuwe toevoegingen aan de zoekmogelijkheden op OldNews.com die ongetwijfeld de manier waarop u historische kranten vindt en verkent, zullen verbeteren.

Verbeterde publicatie naamfilter

Tot nu toe zocht OldNews.com bij gebruik van het publicatie naamfilter alleen naar de exacte termen of letters die in de zoekopdracht waren ingevoerd. We hebben de filter voor de publicatienaam verbeterd, zodat zodra u minstens drie letters in uw zoekopdracht invoert, de zoekopdracht automatisch wordt aangevuld en een lijst met publicatienamen wordt weergegeven waarin uw zoekopdracht voorkomt.

Om het uitgebreide publicatie naamfilter te gebruiken, klikt u op “Publicatienaam” in het zoekformulier.

Er wordt een pop-up geopend waarin u de naam kunt invoeren van de publicatie die u zoekt. Begin met het typen van de naam en er worden automatisch publicaties voorgesteld die de letters of woorden in uw zoekopdracht bevatten. Naast elke krantentitel ziet u hoeveel overeenkomende resultaten er in die publicatie zijn voor uw zoekopdracht.

Sorteermogelijkheden voor zoekresultaten

We hebben ook nieuwe sorteermogelijkheden toegevoegd bij het bekijken van zoekresultaten op OldNews.com. Klik op de pagina met zoekresultaten op de nieuwe vervolgkeuzelijst ‘Sorteren op’ in de rechterbovenhoek van de resultaten. De standaardinstelling is sorteren op relevantie. U kunt de resultaten ook sorteren op publicatiedatum, van oud naar nieuw of van nieuw naar oud.

OldNews.com bestaat nog maar kort en is nu al verrijkt met waardevolle nieuwe inhoud, waaronder miljoenen onlangs toegevoegde Scandinavische krantenpagina’s. De komende weken zal een extra set van 1,7 miljoen krantenpagina’s uit Noorwegen worden toegevoegd en er staan ​​nog meer inhoud- en productverbeteringen op de planning, dus houd deze pagina zeker in de gaten!