Het leven in Amerika anno 1940

Het leven in Amerika anno 1940

In het kader van het vrijgeven van de Amerikaanse volkstelling van 1940 over een paar dagen op MyHeritage, hebben wij een mooie informatieve afbeelding (infographic) gemaakt van het leven in Amerika anno 1940 met enkele interessante feitjes.

Zo zien wij dat Amerika nog 48 staten telde, Nylon kousen voor het eerst te koop waren, dat James en Mary de populairste namen waren voor jongens en meisjes, dat het gemiddeld inkomen $ 1.299 bedroeg en McDonald’s haar eerste restaurant in Amerika opende.

In Nederland werd in 1940, de 6e Elfstedentocht gereden (januari), de eerste Nederlandse publicatie van Levensrecht, een blad voor homosexuelen uitgegeven (maart), viel Duitsland Nederland binnen en was daarmee het begin van de Nederlandse betrokkenheid in de Tweede Wereldoorlog een feit (mei).

Ook zagen een aantal bekende Nederlanders in 1940 het levenslicht waaronder schrijver Jan Cremer, middellange afstandsatleet Chris Konings en filmregisseur Pim de La Parra, pianist en componist Tonny Eyk.

Veel plezier van onze infographic. Klik op de afbeelding om het te vergroten.

Het leven in Amerika in 1940 (klik voor een vergroting)

Het leven in Amerika in 1940 (klik voor een vergroting)

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Mello Lorier

    april 3, 2012

    Het lijkt alsof deze service niet geheel gratis is. Bij het zoeken naar personen kreeg ik een scherm met abonnements aanbiedingen te zien. De gezochte persoons informatie kreeg ik echter niet te zien.
    Micchien doe ik iets fout, dan hoor ik dit graag.