MyHeritage biedt enorme korting aan op DNA-tests voor genetische genealogie

MyHeritage biedt enorme korting aan op DNA-tests voor genetische genealogie

In Februari 2012 kondigde MyHeritage DNA-tests voor genetische genealogie aan. Om nu het éénjarig jubileum te vieren bieden wij heuse kortingen aan om DNA-tests meer toegankelijker te maken voor alle gebruikers.

De kortingen zijn geldig voor een beperkte periode, dus nu is het uw kans om een DNA-test aan te schaffen en uw familiegeschiedenis naar een hoger niveau te te tillen.

Bestel uw DNA-test nu.

MyHeritage DNA-tests

MyHeritage DNA-testsWat is DNA voor genetische genealogie?
Hedendaagse DNA-analysetechnologie kan u antwoorden geven op stamboomvragen die verder gaan dan tijd namen en data. De resultaten van een DNA-test kunnen bepalen waar uw familie oorspronkelijk vandaan komt, wat u etnische identiteit is, helpen bij genetische matching en verwanten vinden die u anders niet had kunnen vinden. Het kan bepalen of u verwant bent aan personen met dezelfde achternaam als u en of u en iemand anders een gemeenschappelijke voorouder delen.

DNA-testmogelijkheden
In een notendop werd DNA voor genetische genealogie aanvankelijk ingezet om de diepe voorouderlijke informatie te bepalen van uw vaderskant; de paternale lijn (Y-DNA) of uw moederskant; de maternale lijn (mtDNA). Technologische ontwikkelingen hebben het nu mogelijk gemaakt verwanten te vinden in alle bloedlijnen via een autosomale DNA-test. MyHeritage biedt de FamilyFinder autosomale test aan die erg flexibel is en verwanten zoekt binnen een straal van 5 generaties terug vanuit iedere gemeenschappelijke voorouder.

Voor een beperkte periode bieden wij de FamilyFinder DNA-test aan voor een laag bedrag van $169 in plaats van $289. Daarboven op bieden wij extra korting op alle overige DNA-tests. Voor onze Premiumgebruikers 10% en voor onze PremiumPlusgebruikers zelfs 15%.

U zult merken dat er veel tests aanwezig zijn met diverse combinatiekortingen, zoals te zien in bovenstaande afbeelding. Hieronder geven wij u nadere informatie over onze DNA-tests

mtDNA-tests: Mitochondriaal DNA (mtDNA) wordt onaangetast doorgegeven via een moeder op zowel haar zoon als haar dochter. Dus uw mtDNA is hetzelfde als die van uw moeder en haar moeder en haar moeder enz. mtDNA verandert erg langzaam, zodat het niet mogelijk is om nauwe verwantschap te bepalen, maar wel algemene verwantschap. Als twee personen een exacte match hebben in hun mtDNA hebben zij een gemeenschappelijke voorouder, maar of dat een recente voorouders is of één die honderden jaren geleden heeft geleefd is moeilijk vast te stellen. Met deze test is het bij mannen belangrijk om te weten dat het mtDNA alleen van zijn moeder afkomt en niet doorgegeven wordt aan zijn kinderen.

Bijvoorbeeld: Tijdens een recente opgraving op een parkeerplaats in Engeland zijn er overblijfselen gevonden waarvan men vermoedde dat deze van de Engelse Richard III waren. Door een mtDNA-test van de maternale lijn van Richard’s zuster af te nemen kon zijn identiteit bevestigd worden.

Y-DNA-tests: De Y-chromosomale DNA-test, afgekort als Y-DNA-test is alleen beschikbaar voor mannen, gezien het Y-chromosoom alleen van vader op zoon wordt doorgegeven. Minuscule chemische merkers creëren een karakteristiek patroon op het Y-chromosoom, welke een haplotype wordt genoemd. Deze onderscheidt de ene mannelijke afstamming van de ander. Gedeelde merkers kunnen op een verwantschap wijzen tussen twee mannen, maar kunnen de exacte verwantschapsgraad is niet bepalen. Y-chromosomale tests worden doorgaans gebruikt door mensen met dezelfde naam om te achterhalen of zij een gemeenschappelijke voorouder hebben, echter wordt het ook gebruikt om te verifiëren of twee mannen dezelfde paternale voorouder hebben, ongeacht hoeveel generaties terug, ook al hebben zij verschillende achternamen.

Family Finder is gebasseerd op autosomale DNA wat de laatste revolutie in genetische genealogie te weeg heeft gebracht. Het test 700.000 locaties in DNA en kan u helpen bij het vinden van personen waarmee u verwant bent via een willekeurige voorouder, dus niet via alleen een paternale of maternale lijn en dat tot wel 5 generaties terug. De Family Finder en de uitgebreide vooroudertests is het beste wat er op dit moment aan DNA-tests beschikbaar is ter wereld.

Alle DNA-tests van MyHeritage (klik om te vergroten)

Alle DNA-tests van MyHeritage (klik om te vergroten)


DNA-matches
Wanneer u een DNA-match heeft, wordt u per email op de hoogte gehouden en ontvangt u de resultaten van uw match op uw persoonlijke pagina, zodat u informatie met hen kan uitwisselen. Het is belangrijk om te weten dat om privacy redenen, u alleen de namen en het emailadres ziet van degene waarmee u een relevante match heeft, zoals omschreven in het DNA-privacybeleid. Onze DNA-tests zijn gebaseerd op een eenmalige betaling zonder abonnementsvorm waarbij u voor vele jaren van matches kunt genieten, terwijl steeds mensen zich laten testen en de kans op matches toeneemt.

DNA-succesverhalen
Dankzij onze DNA-tests hebben vele gebruikers, die wij anoniem houden, dit jaar succesverhalen met ons gedeeld over familieherenigingen en doorbraken in hun onderzoek. Voorbeeld: een gebruiker die nog nooit haar biologische ouders had ontmoet wist niet waar zij moest beginnen toen zijn vol interesse met genealogie begon. Door het testen van haar DNA heeft zij aanwijzingen gevonden waarmee zij haar voorouderlijke afkomst heeft ontdekt. Een andere gebruiker probeert van individuen, die verspreid over een aantal dorpen in Ierland wonen, te achterhalen of zij een gemeenschappelijke voorouder hebben.

Lees dit artikel dat vertelt hoe een DNA-test lang verloren gewaande familieleden bij elkaar bracht.

Over Family Tree DNA
Onze partner, Family Tree DNA, het bedrijf dat het DNA onderzoekt en de resultaten analyseert, is de wereldwijde leider in genetische genealogie. Het bedrijf leidde de markt van genetische genealogie en beschikt over ’s werelds grootste DNA-database (momenteel meer dan 400.000 DNA-records) en biedt de beste DNA-mogelijkheden voor genealogie. Family Tree DNA doet ook het DNA-onderzoek voor National Geographic’s Genographic Project. Het testen en verifiëren van de resultaten is geheel privé; DNA-resultaten worden met niemand anders dan u gedeeld en degene met wie u een genetische match heeft (als u dit wilt!).

Mis het niet!
Bent u geïnteresseerd in het testen van uw DNA? Bestel uw test direct op onze DNA-pagina welke de speciale kortingen laat zien die wij deze maand aanbieden.

Vragen? Bekijk onze speciale pagina met veelgestelde vragen over DNA.

Wij hopen dat u geweldige ontdekkingen zult doen met behulp van onze DNA-aanbieding.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Arnols Duchateau

  februari 14, 2013

  Geachte DNA. Wij zijn van 1250, onder de naam Arnold du CHÂTEAU de Slins te vinden, Arnold heeft een achter-kleinzoon
  Vincent, (Dsl)en wil de naam, door een spelfout terug hebben.
  Kijkt U onder Duchateau-Mestreechonline voor gegevens.
  De Familie wilt de naam terug als Familie du CHÂTEAU-de Slins.
  Aanvraag DNA 08-02-2013, voor Arnold 1929 (4 Gen) wil ook een test aanvragen voor zijn kleinzoon. (VINCENT 6 Mnd.) Helpt dat voor de aanvraag bij Justitie te waarborgen? Of hebben ze voldoende aan mijn test?
  Graag uw oprechte mening, Nog Arnold DUCHATEAU. vooruit-
  zicht, ARNOLD du CHÂTEAU de Slins. Zoals in de tijd 1250.

 • Denie

  februari 18, 2013

  Beste Arnold, de uitkomst voor uw aanvraag bij het ministerie van Justitie kan ik niet voorspellen. Als u het goed onderbouwd met gedegen genealogisch onderzoek en de resultaten van uw DNA-test maakt u wat mij betreft een goede kans. Mijn mening heeft echter geen invloed op de uitspraak van uw verzoek. Toch wens ik u veel succes toe en zou het fijn vinden de uitslag van uw verzoek hier te vernemen.

  Zie ook: http://www.justis.nl/Producten/naamswijziging/documenten/

  Groet,
  Denie