MyHeritage onthult: Popster Taylor Swift is familie van Lodewijk XIV, ook bekend als de Zonnekoning

MyHeritage onthult: Popster Taylor Swift is familie van Lodewijk XIV, ook bekend als de Zonnekoning

Terwijl de Queen of Pop Taylor Swift zich klaarmaakte om Parijs en Lyon te betoveren met haar Eras-tournee, hebben we wat onderzoek gedaan naar de familieachtergrond van Taylor, we ontdekten dat ze verre familie is van koning Lodewijk XIV van Frankrijk.

Hun familieband gaat terug tot het adellijke Engeland in de 14e eeuw, met als gedeelde voorouders Michael de la Pole, tweede graaf van Suffolk en zijn vrouw Katherine Stafford. Michael de la Pole was een Engelse edelman die aan het einde van de 14e eeuw Hendrik IV steunde tegen Richard II. In de 17e eeuw emigreerden de Engelse voorouders van Taylor naar de Amerikaanse koloniën en vestigden zich in Massachusetts, voordat ze een paar generaties later naar Pennsylvania vertrokken. 

Aan de kant van Lodewijk XIV loopt de link via Margaret de la Pole, een Engelse edelvrouw. Margaret trouwde in de 15e eeuw met een graaf van Béarn in Zuidwest-Frankrijk. Haar achterkleindochter werd koningin van Hongarije en de Bohemen. De kleindochter van deze koningin is Marie de Medici, de grootmoeder van vaders kant van de Franse koning Lodewijk XIV.

Lodewijk XIV (1638–1715) staat bekend om de bouw van het prachtige paleis van Versailles. 

Het paleis van Versailles, gebouwd door Lodewijk XIV samen met de paleistuinen

De feesten die Lodewijk XIV in Versailles gaf, waren spectaculair. De koning hield van dansen en als jonge koning danste hij verkleed als de zon voor het hof. In feite richtte hij de Franse Koninklijke Academie voor Dans op, de voorloper van de Academie van de Nationale Opera van Parijs, die vandaag de dag de dansers van de Parijse Opera opleidt.

In Versailles werd voortdurend muziek gespeeld en niet alleen om te dansen. Lodewijk XIV hield niet alleen van het luisteren naar muziek, maar ook van het spelen ervan. Wist u dat hij gitaar leerde spelen bij een van de beste muzikanten van zijn tijd en dat hij het heerlijk vond om te zingen terwijl hij gitaar speelde? Blijkbaar zit het in de familie!

Ontdek uw eigen familiebanden op MyHeritage.com