Ontdek de liefdesverhalen binnen je familie deze Valentijnsdag

Ontdek de liefdesverhalen binnen je familie deze Valentijnsdag

Laat u deze Valentijnsdag door de liefde de weg wijzen als u de romantische liefdesverhalen in het verleden van uw familie onderzoekt. MyHeritage is verheugd aan te kondigen dat wij van 13-17 februari 2024 gratis toegang verlenen tot onze enorme schat aan huwelijksakten. Duik in 254 collecties die 746 miljoen historische records bevatten.

Zoek gratis in huwelijksakten op MyHeritage

Huwelijksakten zijn mogelijke hartverwarmende momenten die het begin van nieuwe familietakken markeren. Ze onthullen meestal namen, geboortedata, geboorteplaatsen en woonplaatsen van de bruid en bruidegom, vaak uitgebreid met details over hun ouders of de getuigen, die naaste familieleden of vrienden kunnen zijn.
Met MyHeritage geeft u de sleutel tot het ontsluiten van 254 unieke collecties huwelijksakten van over de hele wereld, waaronder sommige die exclusief beschikbaar zijn op MyHeritage en andere met prachtige gescande afbeeldingen.

Voor toegang tot deze gegevens is meestal een Compleet of Data abonnement nodig, maar gedurende vijf dagen kunt u ze helemaal gratis doorzoeken. Registreer gewoon met een gratis MyHeritage account om te beginnen.

Om de geest van liefde dit seizoen kracht bij te zetten, ontdekte ons onderzoeksteam een fascinerende trend in babynamen. Wist u dat de babynaam Love aan populariteit wint in de VS?
Het team van MyHeritage dook in openbare gegevens en ontdekte dat Love vorig jaar voor het eerst sinds 1893 in de top 1000 van populairste namen stond! Dat klopt, meer dan een eeuw geleden was Love niet alleen een woord voor genegenheid, maar ook een geliefde jongensnaam. De hoogste notering was toen in 1902, op nummer 838. Met Valentijnsdag voor de deur lijkt het alsof er echt liefde in de lucht hangt en nu, meer dan ooit, komt die liefde terug in de namen van onze nieuwste generatie.

Als je deze Valentijnsdag de liefdesverhalen van je voorouders onderzoekt aan de hand van huwelijksakten, denk dan eens na over de blijvende impact van liefde – niet alleen als een emotie, maar ook als een naam die generaties lang is doorgegeven.

Mis deze kans niet om het romantische begin van je familie te ontdekken. Begin nu met zoeken en laat ons weten welke boeiende verhalen je vindt!