Valentijnsdag: Mooie liefdesverhalen

Valentijnsdag: Mooie liefdesverhalen

Miljoenen mensen wereldwijd zullen vandaag op Valentijnsdag bloemen, kaarten en chocolade versturen sturen naar hun geliefden. Brieven schrijven met de mooie woorden “Ik hou van jou” erin.

Wij hebben allen onze eigen liefdesverhalen of het nu om de eerste liefde gaat, een vakantieliefde of een eerste ontmoeting. Deze verhalen zijn dierbare momenten in ons leven.

Bij MyHeritage weten wij hoe belangrijk familie en liefde kunnen zijn en hebben wat gebruikersverhalen mogen ontvangen en delen.

Patricia:

Toen mijn vader 16 jaar was nam hij een armbandje van mijn moeder af en beloofde deze weer terug te geven op het moment dat zij zouden trouwen. Jaren later kwam hij zijn belofte na. Dit armbandje is mij nog steeds erg dierbaar, nu ik mijn beide ouders niet meer heb.

Louise:

Mijn zuster Teresina woonde naast een jongen genaamd Cesar. Toen zij naar Frankrijk verhuisde gaf hij haar een klein gouden hartje. Na een poos kwam hij ook in Frankrijk aan en kwam weer met haar in contact. Niet lang daarna trouwden zij, kregen twee kinderen en leefden ruim 60 jaar lang en gelukkig.

Danuta:

Ik wil graag delen hoe mijn man en ik elkaar hebben ontmoet. Ik ben 56 jaar en geboren met een beperking. Als gehandicapt persoon was ik altijd in de veronderstelling dat ik nooit een man zou kunnen vinden, laat staan een gezin zou kunnen stichten. Dankzij het internet kon ik in corresponderen met mannen. Op 14 juni 2008 kreeg ik een brief uit een plaatsje genaamd Glogow. Wij begonnen dagelijks met elkaar te corresponderen en na een maand hadden wij elkaar voor het eerst ontmoet. Het was liefde op het eerste gezicht. In minder dan een jaar zijn wij getrouwd en wel op Valentijnsdag in 2009. Wij zijn nu al 4 jaar gelukkig getrouwd.

Halina:

Mijn ouders hebben elkaar ontmoet zoals je dat soms in films ziet. In een pittoresk dorpje in Oekraïne, thans Polen in 1937 stapte een mooie jonge dame een klein winkeltje binnen om wat fruit te kopen. Achter haar stond een jongeheer rustig op zijn beurt te wachten en de jonge dame te aanschouwen. De dame kocht een pondje kersen, waarop de heer in actie kwam en de hele schaal kersen voor haar kocht. Dat was het begin van een romatische relatie. Zij trouwden kort daarna en kregen in 1939 een dochter.

De manier waarop ik mijn man heb ontmoet is ook vrij romantisch te noemen, echter niet zo mooi als dat van mijn ouders. Het was 2 januari 1958. Ik had net Oud en Nieuw gevierd in de bergen en stond op het treinstation van Bielsko-Biala (Polen) op de trein te wachten. Via de luidsprekers werd de komst van mijn trein naar Rybnik aangekondigd toen een jonge luitenant in uniform mijn aansprak en zei “Volgens mij moeten wij dezelfde kant op”. Sinds die treinrit zijn wij al 55 jaar samen.

MyHeritage wenst alle gebruikers een fijne Valentijnsdag toe!

Heeft u ook een mooi verhaal te vertellen, laat een reactie achter of stuur een mailtje naar denie@myheritage.com.