Nieuw: Family Tree Builder 7.0

Nieuw: Family Tree Builder 7.0

Wij zijn blij onze nieuwe release aan te kondigen van de MyHeritage Family Tree Builder 7.0 – de nieuwste versie van ’s werelds populairste gratis genealogieprogramma – dat innovatieve technologieën combineert met eenvoudig te gebruiken functies.

Family Tree Builder 7.0

Family Tree Builder 7.0


Met Family Tree Builder, gebruikt door miljoenen mensen wereldwijd, kunt u een stamboom beginnen en verrijken met foto’s, historische gegevens en meer. De nieuwste versie, 7.0 zit boordevol spannende nieuwe functies en verbeteringen.

Download de Family Tree Builder 7.0 nu gratis

Wij hebben meer dan een jaar hard gewerkt aan het verbeteren van Family Tree Builder om het vastleggen en delen van uw familiegeschiedenis nog makkelijker te maken. Wij hebben de tijd genomen om er zeker van te zijn dat deze release zo solide mogelijk is en hebben daarmee met succes een twee maanden durende betaprogramma afgesloten met enkele van onze ‘power users’.

Enthousiaste terugkoppeling van de eerste gebruikers van versie 7.0 toont dat dit de beste versie is die wij ooit hebben uitgebracht. De nieuwe versie synchroniseert uw familiegeschiedenis tweezijdig tussen uw computer en uw familiesite op MyHeritage, alsmede smartphones en tablets en opent nieuwe wegen voor het ontdekken van familieleden en historische gegevens met onze geavanceerde matchingtechnologieën. Dit betekent dat u nu uw stamboom niet alleen veilig kunt benaderen via uw huiscomputer, maar ook via uw online familiesite, smartphone of tablet en uw stamboom zelfs kunt aanvullen met gegevens en foto’s wanneer en waar u ook bent. Alle toevoegingen en wijzigingen die u maakt zullen weer gesynchroniseerd worden met de Family Tree Builder op uw computer.

Nieuwtjes in versie 7.0
Met de nieuwe grafische facelift voor een betere uitstraling en bijgewerkte gebruikersinterface ondersteunt Family Tree Builder 40 talen waaronder voor het eerst het Chinees, Japans en Koreaans.

Bijgewerkte gebruikersinterface Family Tree Builder 7.0 (klik om te vergroten)

Bijgewerkte gebruikersinterface Family Tree Builder 7.0 (klik om te vergroten)

Bijgewerkte gebruikersinterface Family Tree Builder 7.0
Heeft u al een eerdere versie van Family Tree Builder? Het updaten naar de nieuwste versie is eenvoudig en kosteloos. Uw bestaande gegevens worden veilig gesteld door een automatische back-up. Voer een eenzijdige sycnhronisatie uit en u kunt beginnen met het online bijwerken van uw stamboom, ook vanaf de gratis mobiele applicatie voor de iPhone, iPad en Android.

Bent u een nieuwe gebruiker, download dan de Family Tree Builder 7.0, kosteloos en begin een nieuwe stamboom of importeer uw GEDCOMbestand om te beginnen.

Heeft u al een webstamboom (stamboom die u op de familiesite bewerkt), maar nog geen Family Tree Builder? U kunt Family Tree Builder 7.0 nu gratis downloaden. Het zal u automatisch berichten om uw stamboom op MyHeritage.com op te slaan op uw computer. Nadat u dit gedaan heeft is uw stamboom synchroon en krijgt u een lokale versie van uw stamboom, welke altijd handig is als back-up. Momenteel is het bewerken van een gesynchroniseerde stamboom op de familiesite of via een mobiel apparaat voorbehouden aan de stamboomeigenaar. Als stamboomeigenaar kunt u uw familiesite met andere familieleden delen, maar alleen u kunt wijzigingen er in aanbrengen. Wij zullen op korte termijn een systeem voor toelating toevoegen, waarmee u andere familieleden toestemming kunt verlenen om de gesynchroniseerde stamboom ook te kunnen bewerken om zodoende samen te werken en de stamboom te verbeteren.

Met Family Tree Builder 7.0 kunt u uw online stambomen downloaden

Met Family Tree Builder 7.0 kunt u uw online stambomen downloaden

Wat is er nieuw in versie 7.0?

Synchroniseren
Eén van de hoofdfuncties van Family Tree Builder is altijd het publiceren geweest, waarmee gebruikers in één klik direct hun stamboom van de computer naar de online familiesite op MyHeritage konden publiceren. Dit is al zo vanaf de release van versie 2.0 van Family Tree Builder in 2008. Het publiceren heeft miljoenen leden een veiligheidskopie van hun data laten maken en van de voordelen laten genieten van een online familiesite, echter werkte het slechts eenzijdig. De gepubliceerde stamboom was alleen in Family Tree Builder te bewerken en niet online.

Met versie 7.0 is het publiceren verbeterd naar een binaire pubicatie, oftewel volledige synchronisatie. Dit houdt in dat met Family Tree Builder 7.0 u nu de gesynchroniseerde stamboom online kunt bewerken op MyHeritage.com of via onze gratis mobiele app, waarbij de wijzigingen welke online gemaakt worden (zoals aanvullingen, wijzigingen en verwijderingen) verwerkt zullen worden in Family Tree Builder op uw computer met de eerst volgende synchronisatie. Tot ziens alleen-lezen.

Synchronisatie met uw online familiesite instellen

Synchronisatie met uw online familiesite instellen

Alle stamboomgegevens worden gesynchroniseerd, waaronder foto’s, video’s, geluidsbestanden, notities, bronnen, bronvermeldingen en alle wat u heeft toegevoegd aan de stamboom. U kunt handmatig alles synchroniseren wat u wenst of een periodieke synchronisatie instellen om de zorgen hiervan weg te nemen.

Klik op de knop Synchroniseren om de familiesite te publiceren (klik voor vergroting)

Klik op de knop Synchroniseren om de familiesite te publiceren (klik voor vergroting)

Met andere woorden, het synchroniseren completeert de architectuur van MyHeritage en implementeert genealogie in het web. Gebruikers kunnen één stamboom hebben en op ieder moment middels een computer, internetbrowser of mobiel apparaat hun stamboom uitbreiden en meer gegevens toevoegen of eenvoudig de stamboom bekijken en het aan familie en vrienden laten zien.

Family Tree Builder 7.0 kan meerdere stambomen synchroniseren, ieder met haar eigen familiesite (klik voor vergroting)

Family Tree Builder 7.0 kan meerdere stambomen synchroniseren, ieder met haar eigen familiesite (klik voor vergroting)

De voordelen van het online publiceren zijn legio. Het biedt een extra back-up op het web om u tegen dataverlies bij een ongeluk met uw computer te beschermen. Uw waardevolle familiegeschiedenisgegevens zullen immuun zijn tegen computer crashes, viruses of computerdiefstal. Het geeft u de mogelijkheid de stamboom met familieleden te delen en het waar dan ook te bewerken met onze gratis MyHeritage mobiele app. Smart Matches en Record Matches zullen uw gesynchroniseerde stamboom vergelijken met miljarden stamboomprofielen en historische gegevens teneinde nieuwe ontdekkingen voor u te doen.

Synchroniseren van MyHeritage implementeert "genealogie in de cloud": bezoek en bewerk uw stamboom vanuit meerdere platformen en apparaten

Synchroniseren van MyHeritage implementeert "genealogie in de cloud": bezoek en bewerk uw stamboom vanuit meerdere platformen en apparaten

Heeft u eerder de MyHeritage mobiele app gedownload? Het laat u de stamboom bezoeken en bewerken waar u ook bent, nu ook met ondersteuning voor stambomen die gesynchroniseerd zijn met Family Tree Builder.

Hoe te Synchroniseren
In het hoofdmenu, klikt u op de blauwe Sychronisatieknop om de stamboom te synchroniseren met uw familiesite. Het menu geeft u toegang tot de synchronisatie-instellingen en het overzicht van de familiesites in uw beheer.

Synchroniseer uw stamboom met uw familiesite

Synchroniseer uw stamboom met uw familiesite

Elke keer dat er een synchronisatie plaatsvindt, zullen de volgende vier stappen plaatsvinden:

Stap 1 - updates van uw familiesite worden gedownload en overgebracht naar Family Tree Builder

Stap 1 - updates van uw familiesite worden gedownload en overgebracht naar Family Tree Builder

Stap 2 - Family Tree Builder bereidt de updates voor om te versturen naar de familiesite

Stap 2 - Family Tree Builder bereidt de updates voor om te versturen naar de familiesite

Stap 3 - de updates (inclusief foto's) worden naar uw familiesite geüpload

Stap 3 - de updates (inclusief foto's) worden naar uw familiesite geüpload

Stap 4 - de familiesite verwerkt de gegevens

Stap 4 - de familiesite verwerkt de gegevens

De synchronisatie kan kort of lang duren afhankelijk van hoeveel updates er zijn gemaakt en hoeveel nieuwe foto’s er zijn toegevoegd. Gedurende de synchronisatie, kunt u op ‘Ga Verder’ klikken om aan de stamboom verder te werken terwijl de synchronisatie op de achtergrond doorgaat. Deze nieuwe functie is handig, omdat u nu niet wordt opgehouden door het synchronisatieproces. Als er conflicten zijn tijdens de synchronisatie wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Als de synchronisatie eenmaal voltooid is, kunt u de stamboom op uw familiesite bekijken en bewerken.

Uw stamboom op uw online familiesite

Uw stamboom op uw online familiesite

Uw privacy is belangrijk voor ons. Privé gegevens ingevoerd in Family Tree Builder – zoals DNAmerkergegevens, BSNvelden en alle velden door de stamboomeigenaar gemarkeerd als “privé” – zullen niet gesynchroniseerd worden met de online stamboom.

Record Matching
Met versie 7.0, komt ook de Record Matchingtechnologie naar de Family Tree Builder en vult onze bestaande Smart Matching™ technologie aan met miljarden historische gegevens op MyHeritage om te matchen met uw stamboom. Met de groeiende collectie records, geavanceerde algoritmes en serverkracht, vindt Record Matching nauwkeurig en moeiteloos datgene, wat vele gebruikers in hun eentje zelf niet hadden kunnen vinden.

Bekijken van Record Matches in Family Tree Builder (klik voor vergroting)

Bekijken van Record Matches in Family Tree Builder (klik voor vergroting)

Als er records gevonden zijn voor een persoon in uw stamboom dan krijgt u een bruin icoontje te zien (doorgaans bovenop een grote groene knop) in de persoonskaart in de stamboom. Klik er op om de matches te zien. U kunt iedere Record Match bevestigen of afkeuren. Wij voegen op korte termijn een serie stappen toe om de gegevens van de Record Matches makkelijk over te brengen naar uw stamboom, welke automatisch bronnen en bronvermeldingen voor u toevoegt. Voor nu kunt u de matches beoordelen, bewerken en relevante informatie overzetten.

Bekijken van Record Matches van een persoon (klik voor vergroting)

Bekijken van Record Matches van een persoon (klik voor vergroting)

Record Matching is de eerste en enige technologie ter wereld welke automatisch relevante matches vindt voor uw stambomen in krantenberichten, boeken en andere gratis tekstbestanden. Dit is heel goed nieuws, omdat MyHeritage momenteel de grootste krantencollectie ter wereld heeft, welke teruggaat tot de 18e eeuw en deze technologie gebruikt. Dit is in aanvulling op het vinden van matches in records van geboorte, huwelijk, overlijden en volkstellingen. In het kort, Record Matching helpt u substantiele informatie te vinden over de levens, persoonlijkheden en prestaties van uw familieleden.

Matches van een persoon bekijken (klik voor vergroting)

Matches van een persoon bekijken (klik voor vergroting)

Een Record Match kan vaak leiden tot een spannende ontdekking en deuren openen naar nader onderzoek. U weet nooit wat u er voor u in het verschiet ligt. Onze collecties bevatten kranten, volkstellingen, geboorte-, huwelijk- en overlijdensgegevens, begraafregisters, militaire registers, jaarboeken en zelfs foto’s van gevangenen!

Record Matching kan sappige informatie onthullen. Is er een zwart schaap in de familie?

Record Matching kan sappige informatie onthullen. Is er een zwart schaap in de familie?

Record Matching in Family Tree Builder 7.0 vervangt de verouderde Smart Researchfunctie en de World Vital Recordsintegratie, die in de vorige versies ingebouwd zat.

Sommige Record Matches kunnen gratis bekeken worden, terwijl anderen een apart data-abonnement bij MyHeritage vereisen. Dit staat los van en Premium of Premiumplusabonnement van de familiesite.
Record Matching is een baanbrekende technologie dat u zal helpen uw stamboom te verbeteren met bewijs onttrokken uit historische records. Er was hier kortgeleden veel lof over uitgesproken door de vermaarde genealogiebloggers en opinieleiders James Tanner en Randy Seaver en werd zelfs ‘magisch’ genoemd. Wij hopen dat het ook voor u magisch zal zijn.

Unicode
MyHeritage is een wereldwijd familienetwerk. Om de beste ondersteuning te bieden aan verschillende talen is de nieuwe versie 7.0 van Family Tree Builder herschreven om Unicode te ondersteunen. Alle data kan nu ingevoerd worden in elke taal en nauwkeurig en exact zoals het ingevoerd is opgeslagen worden. Voorheen kon tekst en data bewaard worden in één taal en leden konden diverse talen niet goed combineren met elkaar. De nieuwe Unicode ondersteuning laat Family Tree Builder data vastleggen, welke is ingevoerd door de gebruikers in elke combinatie van talen en symbolen. Family Tree Builder 7.0 is uitgebreid van 36 naar 40 talen door de introductie van het Chinees (Vereenvoudigd en Traditioneel), Japans, Farsi en Koreaans.
Eerdere versies van Family Tree Builder bewaarden de stamboomprojecten in .ZEDformaat (ZED staat voor Zipped GEDCOM). In versie 7.0, zullen projecten worden opgeslagen in .UZEDformaat (UZED staat voor Unicode ZED).

40 talen beschikbaar in Family Tree Builder 7.0

40 talen beschikbaar in Family Tree Builder 7.0

Aanvullende functies
Family Tree Builder bevat een groot aanbod aan functies en is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Haar functies bevatten fotoalbums, automatische gezichtsherkenningstechnologie voor taggen van foto’s, prachtige stamboomdiagrammen, rapportages en statistieken, interactieve landkaarten, ondersteuning voor de invoer van DNAresultaten, automatische consistentiecontrole en veel meer.

Wij hebben het uiterlijk van Family Tree Builder 7.0 verbeterd met nieuwe icoontjes, categorieafbeeldingen, wizardafbeeldingen en meer. Wij hebben tevens functieverzoeken en suggesties van onze gebruikers geïmplementeerd om de nieuwe versie plezierig te maken voor liefhebbers van familiegeschiedenis.

Uw familiegeschiedenis in een Tijdlijn (klik voor vergroting)

Uw familiegeschiedenis in een Tijdlijn (klik voor vergroting)

Foto's geven uw familiegeschiedenis kleur

Foto's geven uw familiegeschiedenis kleur

Hoeveel kost het?
Of u nou een nieuwe versie installeert of het voor het eerst installeert, Family Tree Builder 7.0 is zoals alle voorgaande versies gratis.
Ook al kunt u een onbeperkt aantal personen in de software kwijt, u heeft een Premium of PremiumPlus familiesite nodig om een stamboom met meer dan 250 personen te kunnen publiceren (synchroniseren) naar uw familiesite. Echter met een eenmalige aankoop van een Premium of PremiumPlusabonnement, wordt de Family Tree Builder levenslang Premium, zonder verdere betaalverplichtingen met kosteloze upgrades, in tegenstelling tot andere producten. Een data-abonnement of creditspakket is nodig om toegang te krijgen tot historische gegevens (gebruikers met een World Vital Recordsabonnement ontvangen een kostenloos data-abonnement). Een betaalbare bundel is te verkrijgen bij het combineren van een Premium of PremiumPlus met een data-abonnement om u het beste van alles te bezorgen. Met een dergelijke bundel betaalt u nog steeds minder dan de helft (in feite bijna een derde) van de prijs van onze grootste concurrent.

De Premium versie van Family Tree Builder voegt diverse functies toe aan de gratis versie, waaronder: Samenvoegen van Smart Matches – Smart Matching is een unieke technologie welke op intelligente wijze uw stamboom vergelijkt met honderden miljoenen profielen in andere stambomen om personen te ontdekken die u wellicht niet kent. Met samenvoegen kunt u informatie van Smart Matches overbrengen naar uw eigen stamboom.

Smart Matches samenvoegen

Smart Matches samenvoegen

Alles-in-een-diagrammen - alle familieleden in één diagram

Alles-in-een-diagrammen - alle familieleden in één diagram

Interactieve landkaarten om de migratie van uw voorouders visueel te maken.

Interactieve landkaarten om de migratie van uw voorouders visueel te maken.

Samenvatting
Boordevol met geweldige functies, die u elders niet zult vinden, is Family Tree Builder een geweldig middel voor beginners als gevorderden die een interesse hebben in familiegeschiedenis.
Verbeterd in versie 7.0, met een geavanceerd synchronisatiesysteem, Record Matchingtechnologie, betere uitstraling en nieuwe taalondersteuning, onze technologisch geavanceerde, eenvoudig te gebruiken software wordt u geholpen uw digitale familie-erfgoed te bewaren voor toekomstige generaties.

Family Tree Builder is momenteel beschikbaar voor Windows. Wij zijn ook reeds begonnen aan de ondersteuning van Mac OS X. Macgebruikers, gelieve uw geduld te bewaren, wij zijn bezig Family Tree Builder voor u beschikbaar te maken.

Wij nodigen u uit om zich te registreren voor onze kosteloze Family Tree Builder 7.0 webinar om meer te weten te komen over het product. Tijdens de webinar zal Hoofd Genealogie, Daniel Horowitz, het product demonstreren en alle nieuwe functies laten zien en blij zijn om vragen te beantwoorden.

Download Family Tree Builder 7.0 vandaag.
Wij hopen oprecht dat u van de nieuwe versie zult genieten.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • K.J. Willems

  april 19, 2013

  LS.,

  Hoe gaat het met bestaande abonnees, ik heb de software op CD gekocht en op mijn PC geïnstalleerd. Kunt u mij informeren hoe hiermee om te gaan.

  Karel

  • Denie

   april 22, 2013

   @K.J. Willems, u kunt de nieuwe versie probleemloos installeren, zonder eerst de oude versie te verwijderen. FTB herkent uw emailadres als zijnde abonnee en kent u de bijbehorende functies toe.

 • Paul C. Smis

  april 19, 2013

  En wat is het toch een prachtig programma! Ik gebruik het nu vier jaar en ik ben er heel blij mee.

 • S.van Doesum

  april 22, 2013

  Ik heb via internet twee premium plus abonnementen. Hoe gaat het upgraden naar de 7.o versie dan ik zijn werk?

  • Denie

   april 22, 2013

   @S.van Doesum, U kunt zonder problemen de nieuwe versie van FTB downloaden en installeren. Dit beinvloedt uw bestaande gegevens niet.

 • franky

  april 22, 2013

  heb juist de update gedaan. eerste boodschap die ik krijg ” kan niet synchroniseren zie logbestand”. Goed bezig.
  Heb dan vorige versie van stamboom teruggezet (automatische backup vorige dag). dit verandert niets. nog steeds geen synchronisatie mogelijk.

 • franky

  april 22, 2013

  ok heb de “update” nog eens gedaan op de reeds “geupdate” myheritage software en deze keer deed die het wel. Met de herstelde stamboomupdate van vorige keer.
  Het programma had reeds een versie voor vandaag (met wijzigingen) gemaakt, terwijl er helemaal geen wijzigingen werden aangebracht.
  Als iemand anders hetzelfde voorheeft (sync niet mogelijk) ga dan naar uw backup van vorige keer (herstel deze), sla op (ook al verander je niets), sluit het programma af. ga naar bestandsbeheer en kijk na of er geen services van heritage meer actief zijn, sluit deze af. Voer nogmaals de update uit.

 • Wim Leenen

  april 29, 2013

  Gebruik al een aantal jaren Family Tree Builder op een Microsoft Windows PC maar ben overgestapt naar een Mac van Apple. Is deze versie 7.0 geschikt om op een Mac te installeren?

 • Willy Ruijl

  april 29, 2013

  Het downloaden van Family Tree builder op een Mac computer lukt niet, is daar een oplossing voor.

  • Denie

   april 29, 2013

   @Willy en @Wim, Family Tree Builder is momenteel beschikbaar voor Windows. Wij zijn reeds begonnen aan de ondersteuning van een Mac versie.

 • Abraham Barber

  mei 4, 2013

  Met de vorige nog niet gestart, ga nu de family Tree Builder 7 snel aan de gang.
  Goed omschreven.

 • Sjaak

  mei 6, 2013

  Ook ik ben een tevreden gebruiker.
  Wie weet hoe ik, als ik bij iemand anders ben, op zijn computer op mijn site kan komen om eventueel wijzegingen aan te brengen.
  Ik heb een ouderwetse telefoon zonder internet.

  • Denie

   mei 7, 2013

   @Sjaak, dit kan. U zult dan eerst uw stamboom vanuit FTB 7 moeten synchroniseren met uw familiesite. Vervolgens kunt u de stamboom overal waar u internet heeft (hetzij op een pc, iPhone, iPad of compatible Androidtoestel) bewerken. Dit is de nieuwe volledige synchronisatiefunctie van FTB 7.0. Als u vanuit FTB 7 gesynchroniseerd heeft dan kunt u bij iemand anders inloggen op http://www.myheritage.nl en uw stamboom bewerken.

 • Sjaak

  mei 8, 2013

  Denie ontzettend bedankt voor je informatie.

 • Jh franken

  juli 3, 2013

  Geschikt voor Imac?

  • Denie

   juli 4, 2013

   Nee nog niet. U kunt wel via http://www.myheritage.nl de stamboom opmaken en van dezelfde functies genieten.

 • Gerrit

  augustus 24, 2013

  Voor zo ver ik begrijp kun je synchroniseren met een Ipad ( Apple), maar waarom kan het dan niet op de Imac ?

  • Denie

   september 24, 2013

   @Gerrit, Family Tree Builder is nog niet compatibel met de Mac.

 • Ed

  september 4, 2013

  In april 2013 gaf u aan bezig te zijn met een versie voor OS X. Wanneer verwacht u deze beschikbaar te hebben?

  • Denie

   september 24, 2013

   Dat klopt, dat is nog steeds zo. Wanneer deze beschikbaar komt is nog onduidelijk.

 • John

  januari 15, 2014

  Met het programma Crossover kun je Familly tree builder draaien op je Mac. Ik werk zelf met OS-X Maverick, cross-over versie 13.0 en FTB 7 build 7129. Ik synchroniseer met de My Heritage website en zie dan mijn aanpassingen terug op mijn ipad app. Een echte mac versie zou natuurlijk wel mooier zijn. Maar dit is een redelijke workaround.

 • Ad

  februari 11, 2014

  Wanneer komt er een versie voor de mac.

 • Denie

  februari 18, 2014

  @Ad, dat is niet bekend. Mac gebruikers kunnen wel online de stamboom aanmaken en beheren, via http://www.myheritage.nl

 • Ed Ros

  augustus 18, 2014

  Is het mogelijk dat je, je ergens meld en er dan een automatisch berichtje komt als de Family Tree Builder er is, geschikt voor de MAC –

 • Aart

  oktober 14, 2014

  Ik hoop dat de mac versie nu toch spoedig komt! Enig idee wanneer. Dit jaar toch nog?

 • Irma Lommen-Salden

  oktober 26, 2014

  Ben ook benieuwd wanneer de Mac versie er komt! Duurt nu toch wel erg lang!

 • David Bouman

  november 2, 2014

  Wacht ook met smart op een Mac OS X versie!

 • Hieke G. Joustra

  november 2, 2014

  Ook ik ben zeer benieuwd wanneer de Mac versie er komt! Het wachten duur wel erg lang.

 • M.Blazer

  november 2, 2014

  Hallo,

  Ik vind ook dat de Mac-versie lang op zich laat wachten!