MyHeritage: Gehele Collectie Amerikaanse Volkstellingen nu beschikbaar!

MyHeritage: Gehele Collectie Amerikaanse Volkstellingen nu beschikbaar!

Wij zijn trots om aan te kondigen dat de gehele collectie Amerikaanse Volkstellingen nu beschikbaar is op MyHeritage.

Amerikaanse Volkstellingen 1790-1930 nu ook online

Amerikaanse Volkstellingen 1790-1930 nu ook online


Deze tellingen betreffen een tijdsbestek van 1790-1930 en vullen de huidige Amerikaanse Volkstelling van 1940 aan, welke gratis te raadplegen is op MyHeritage.

De collectie is de grootste en belangrijkste genealogische bron van dat land en bevat een enorme doorzoekbare index plus alle scans van de originele telling met meer dan 520 miljoen namen erin.

Begin hier met zoeken in de volkstellingen

Een pagina uit de Amerikaanse Volkstelling van 1790 (klik om te vergroten)

Een pagina uit de Amerikaanse Volkstelling van 1790 (klik om te vergroten)Historische records zijn van onschatbare waarde voor een ieder die geïnteresseerd is in zijn/haar familiegeschiedenis. Volkstellingsgegevens zijn onder meer één van de belangrijkste bronnen, omdat zij de gehele bevolking vastleggen op een gegeven moment in tijd. Waardevolle informatie als verwantschappen, relaties, beroepen, leeftijden en opleidingen kunnen ontdekt worden in de volkstellingen.
Elvis Presley in de Amerikaanse Volkstelling van 1940 (klik om te vergroten)

Elvis Presley in de Amerikaanse Volkstelling van 1940 (klik om te vergroten)

Het vinden van een persoon in een volkstelling kan deuren naar nieuwe ontdekkingen doen openen. Deze collectie helpt mensen bij het terugreizen naar de verleden tijd en een glimp te krijgen van het leven van overzeese familieleden in de periode 1790-1930.

Onderstaand treft u een infographic aan van het Amerikaanse leven in deze periode.

Het leven in Amerika tussen 1790 - 1930 (klik om te vergroten)

Het leven in Amerika tussen 1790 - 1930 (klik om te vergroten)

Deze geïndexeerde gegevens zijn nu beschikbaar voor u op SuperSearch – MyHeritage’s digitale historisch archief online. SuperSearch beschikt over 4 miljard gegevens aan geboorte, huwelijk, overlijden, begrafenis, leger, jaarboeken en ’s wereld grootste krantencollectie.

Onze automatische Record Matchingtechnologie is ook al losgelaten op de nieuwe Amerikaanse volkstellingen, dus uw stamboom zal ook Record Matches gaan ontvangen, zodra wij Amerikaanse familieleden vinden in deze tellingen. Blijf ons volgen voor meer spannende ontdekkingen!

De nieuwe gegevens bevatten ook de overblijfselen van de Amerikaanse volkstelling van 1890, die bijna geheel in vlammen opging.

Overblijfselen van de Amerikaanse volkstelling van 1890 (klik voor vergroting)

Overblijfselen van de Amerikaanse volkstelling van 1890 (klik voor vergroting)


MyHeritage is het enige bedrijf dat in 40 talen de Amerikaanse volkstelling op een wereldwijde schaal aan de man brengt. Wij richten ons op het halen van wereldwijde content naar onze internationale gemeenschappen op korte en lange termijn.

Nieuwe informatie uit de volkstellingen brengt een domino-effect te weeg in het wereldwijde netwerk van MyHeritage, waar nieuwe ontdekkingen gedaan zullen worden. Een beknopte samenvatting van de record kan gratis bekeken worden, waarbij gebruikers kunnen kiezen tussen betaalbare credits of een data-abonnement om onbeperkte toegang te krijgen tot alle historische gegevens.

Amerikaanse volkstelling van 1910 (klik voor vergroting)

Amerikaanse volkstelling van 1910 (klik voor vergroting)


De Federale Volkstelling van Amerika wordt iedere tien jaar gehouden. De volkstellingen hebben een openbaarheidstermijn van 72 jaar. Als er binnen uw familie personen zijn die in die jaren in Amerika heeft gewoond – dit geldt voor het grootste deel van onze gebruikers – dan kunt u hen traceren en meer over hun levens te weten komen. Wellicht ontdekt u nieuwe verwanten die u niet eerder had ontdekt.

Met deze volkstellingsgegevens kunnen families over de hele wereld nu ook diverse momentopnamen van hun Amerikaanse familieleden bekijken gedurende een periode van 1790-1930 en meer gegevens ontdekken in de Amerikaanse geschiedenis.

Wij nodigen u uit om in onze database te zoeken naar nieuwe ontdekkingen, welke uw stamboom kunnen verrijken.

Wilt u Amerikaanse familieleden onderzoeken? Bekijk onze nieuwe records en laat ons via stories@myheritage.com uw nieuwe ontdekkingen weten.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Aart Mosterd

    mei 12, 2013

    Alweer zo’n schitterende toevoeging aan de toch al ongelooflijke mogelijkheden. Bravo!!