Voormalig danseres (102 jaar) ziet zichzelf voor het eerst dansen op film

Voormalig danseres (102 jaar) ziet zichzelf voor het eerst dansen op film

Toen de 102-jarige Alice Barker danseres was in de jaren ’30 en ’40, waren video’s waarin jijzelf te zien was, iets waar je alleen over kon dromen. Toch is het deze danseres op leeftijd gelukt om de jongere versie van zichzelf uiteindelijk te zien dansen op video. Dit werd mogelijk dankzij de hulp van de twee heren David Shuff en Mark Cantor van Jazz on Film.

Shuff en Barker hebben elkaar jaren geleden ontmoet in het verzorgingshuis waar Alice Barker woont. Iedereen in dat verzorgingshuis wist dat Barker in haar jonge jaren een beroemde danseres was geweest, die op het podium had gestaan met beroemdheden. Helaas waren vele herinneringen daaraan verloren gegaan. Een medewerker van het verzorgingshuis had reeds een poging gedaan om oude films (toen nog ‘soundies’ genaamd) van mevrouw Barker op te duiken, maar jammer genoeg zonder succes. Na een lange zoektocht kwam Shuff in contact met Mark Cantor, die beschikte over enkele van deze ‘soundies’ – oftewel een aantal van de oudste muziekvideo’s ooit.

Nadat een verkeerde spelling van mevrouw Barker’s achternaam was geconstateerd, ontdekten Cantor en Shuff dat zij inderdaad beschikten over video’s waarop Alice Barker dansend te zien was. Zij zochten haar op in het verzorgingshuis om haar de beelden te laten zien. Na deze te hebben bewonderd, voelde Alice Barker zich opnieuw als de jonge, sprankelende vrouw van toen. Er werd haar gevraagd: ‘Hoe heb je het ervaren om jezelf terug te zien?’ Haar antwoord was: ‘Ik wenste dat ik dit bed uit zou wandelen om het allemaal nog eens opnieuw te doen.” Bekijk de ontroerende video: