Onze vrijwilligers: een steentje bijdragen in het Portugees

Onze vrijwilligers: een steentje bijdragen in het Portugees

Deze maand zetten we MyHeritage-vrijwilliger Airton Minchonis in het zonnetje. Airton heeft in het afgelopen jaar geholpen met het vertalen van MyHeritage-producten in het Braziliaans-Portugees.

Airton Minchoni en gezin

Airton Minchoni en gezin

Airton is geboren in het zuidoosten van Brazilië en verhuisde als tiener met zijn familie naar het noordoosten. Door de afstand verloor hij het contact met sommige familieleden maar hij profiteerde van elk bezoek aan het huis van zijn grootouders om meer te leren over zijn familiegeschiedenis en de generatie van zijn grootouders. Dat was het begin van zijn zoektocht naar zijn familiegeschiedenis.

Tegenwoordig wonen Airton en zijn gezin in de Braziliaanse stad São Paulo.

Hij werd lid van MyHeritage toen hij in 2008 naar zijn voorouders begon te zoeken. Tijdens het lezen van blogs ontdekte hij dat MyHeritage als website voor stamboomonderzoek. Hij viel voor de mogelijkheden om een stamboom te bouwen maar kwam er al snel achter dat dat slechts één van de vele functies is die MyHeritage heeft te bieden.

Voor mij is Smart Match de beste functie, omdat ik daarmee matches in meerdere stambomen kan vinden. Dat levert informatie waar ik met een gewone zoekopdracht niet achter zou komen.

Airton heeft met behulp van de Smart Matches van MyHeritage al meerdere interessante ontdekkingen gedaan.

De eerste vondst was dat een van mijn overgrootmoeders van vaderszijde hertrouwd was en met haar tweede echtgenoot naar Brazilië was gekomen. Ik was daarvan totaal niet op de hoogte en kwam er pas door mijn onderzoek achter. MyHeritage presenteerde me de Smart Matches en ik heb zelfs hun nakomelingen weten te vinden. Een andere interessante gebeurtenis was dat ik Smart Matches ontving met de Portugese onderzoeker en MyHeritage-gebruiker Miguel Rodrigues, die verwant is met een van mijn overgrootouders van vaderskant. We hebben belangrijke gegevens kunnen uitwisselen.

Airtons voorouders komen voornamelijk uit Italië en Portugal. Hij heeft zijn stamboom kunnen uitbreiden tot 1259 personen!

Airton Minchoni met familieleden

Airton Minchoni met familieleden

MyHeritage is een belangrijk instrument om mijn onderzoek te organiseren en me meer inzicht te geven in de onderlinge verbanden tussen mijn familieleden.

Genealogisch onderzoek is voor Airton uitgegroeid tot een geweldige hobby. Het besef groeide bij hem dat hij door samenwerking zowel zijn eigen zoektocht als die van anderen vooruit kon helpen. Hij besloot en om als vrijwilliger MyHeritage-producten te vertalen, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken, en geniet van het werk. In de toekomst zou hij ook graag willen helpen bij het ontcijferen van grafstenen.

We willen Airton bedanken voor zijn hulp!

Spreekt u een andere taal op moedertaalniveau? Lijkt het u leuk om ons vrijwilligersteam te versterken? Als alle informatie in hun eigen taal beschikbaar is, kunnen families veel gemakkelijker achter hun voorgeschiedenis komen.

Stuur een e-mail naar translations@myheritage.com als u meer wilt weten over het worden van vrijwilliger.