Onze verhalen: Hoe twee zussen elkaar na jaren terugvonden

Onze verhalen: Hoe twee zussen elkaar na jaren terugvonden

Slechts enkele dagen nadat Nancy Guay uit Montreal in Canada een stamboom op MyHeritage had gemaakt, ontving ze een bericht: “Ik ben Judy en ik denk dat ik je zus ben.”

Dat waren de woorden waar Nancy Guay en haar broer Jamie 50 jaar op hadden gewacht.

Nancy: Het leek even of de grond onder mijn voeten wegzakte. Ik had mijn verdwenen zus teruggevonden, nadat ik alle hoop had opgegeven om haar ooit te vinden.



De zussen werden van elkaar gescheiden toen hun moeder Doris wegging bij haar man Roland, die een zware drinker was. Nancy was nog maar 8 maanden oud toen haar moeder vertrok. Ze heeft geen herinneringen aan de echtscheiding maar heeft altijd geweten dat haar moeder haar oudere zus Judy had meegenomen. Nancy en haar broer Jamie, die toen 3 was, bleven achter bij hun vader. Die voedde hen op.

Nancy: Ik heb mijn biologische moeder nooit ontmoet. Ik ben er altijd boos over geweest dat ze me niet wilde, zo zag ík dat, omdat ze alleen mijn oudere zus had meegenomen.

Judy, die toen 5 was, herinnert zich het vertrek als de dag van gisteren.

Judy: Ik speelde in de tuin en hoorde plotseling een schreeuw. Ik ging naar binnen en zag dat mijn vader ijsblokjes op de gebroken arm van mijn moeder deed. Mamma besloot te vertrekken en nam me mee naar haar ouders. Dat was de laatste keer dat ik Nancy en Jamie zag.

Judy Watson ging samen met haar moeder in het huis van haar grootouders wonen. In de eerste jaren belde ze regelmatig met haar broer Jamie. Maar haar moeder maakte daar een eind aan.

Judy: Pappa wilde mij ook in huis nemen, maar dat weigerde mamma Ik weet zelfs nog dat hij voor de deur stond, maar oma weigerde om hem binnen te laten en mij mee te nemen.

In 2002 vroeg haar vader aan Nancy of ze wilde proberen om Judy terug te vinden. Ze werd lid van MyHeritage en gaf de weinige details die ze over haar biologische moeder en haar oudere zus had op in de stamboom. Rond die tijd had Judy ook besloten om een stamboom te maken om haar broer en zus terug te vinden.

Ze ontving al snel daarna de match met de stamboom van haar zus.

Nancy: Het was heel emotioneel. We wisselden telefoonnummers uit en namen direct contact op. De eerste ogenblikken waren zwaar, omdat we niet wisten waar te beginnen. Maar met tijd en geduld leerden we elkaar beter kennen.

De kinderen waren gefascineerd door de onderlinge gelijkenissen.

Judy: Zoiets hadden we ons hele leven nog niet meegemaakt. Des te beter ik Nancy leerde kennen, des te meer begreep ik hoeveel ze op mamma lijkt, hoewel ze niet door haar is opgevoed. Maar het verbazingwekkendste is hoe ik op mijn vader lijk. Ik ontdekte dat mijn vader hondentrainer was. Dat ben ik ook!

Judy geniet nu volop van het contact met de familie. Het terugvinden van haar familie heeft zin aan haar leven gegeven.

Judy: Tot nu toe voelde ik me alleen op mijn levensreis, omdat ik niet wist waar ik vandaan kwam. Maar dankzij MyHeritage heb ik mijn roots gevonden en maak ik deze geweldige reis niet meer in mijn eentje. Ik ben zo enorm dankbaar dat dit is gebeurd.

Hartverwarmende verhalen als deze laten zien hoe fantastisch ontdekkingen in de familiegeschiedenis kunnen zijn. Je leven kan voor altijd veranderen, als je na jaren zoeken een verloren gewaand familielid terugvindt. Het doet ons veel genoegen dat we instrumenten voor stamboomonderzoek kunnen aanbieden en een belangrijke rol kunnen spelen bij het herstellen van oude of verbroken familiebanden.

Bent u ook op zoek naar een interessante doorbraak in uw familiegeschiedenis? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Harma van Dijk

    maart 6, 2016

    Een bijzonder en heel mooi verhaal!

  • Nelly van der Zee

    april 18, 2016

    Wat een ontroerend verhaal. Veel geluk voor iedereen toegewenst

  • Nel Leive-Olthof

    april 18, 2016

    Wel toevallig, dat ze allebei op MyHeritage hun stamboom maakten, maar fantastisch dat ze elkaar terug vonden!!

  • Elly Hack-Weug

    april 18, 2016

    Fantastiesch.
    very happy yaers

  • N. van der Brugge

    april 19, 2016

    Lijkt spoorloos wel

  • diny teeuwisse

    april 19, 2016

    zo mooi dit soort gelijkwaardig verhaal heb ik zelf ook al gaat mijn verhaal over een kind van mijn moeder haar in de tweede wereld oorlog om het leven gekomen broer het begon allemaal met het uit zoeken van mijn opa,s famstamboom en wat men over een famwapen en zegelring mij had verteld uit mijn nieuwschierigheid ben ik gaan zoeken via vele omwege en een ontzettende lieve hulpen ben ik nu een neef rijker mocht ik dan nog niet alles gevonden hebben dit gaat bij mij boven een famwapen of zegelring vooral omdat het een kind betreft van mijn moeder,s overleden broer mijn fam had alle contachkt verloren met de vrouw van mijn oom nu pas vele jaren later begrijp ik het gemis en verdriet van mijn oma des tijd,s wonderlijk vindt ik ook de menier waarop het gegaan is kun je na gaan mijn oom kwam om in 43 zijn zoon werd geboren 41 of 42 ik zelf ben uit 56 is dat mooi of niet

  • charly

    april 19, 2016

    ok

  • Aagje Veerman

    april 19, 2016

    Een ontroerend verhaal

  • JW v gestel

    april 25, 2016

    Het is een prachtig verhaal en dat het een zoektocht is geweest dat kan ik mij wel voorstellen.Ik hoop van harte dat het ook goed zal blijven gaan,veel geluk en geniet ervan.(73 is mijn leeftijd en ben nog steeds op zoek naar mijn zus.Allerlei instantie werken niet mee,altijd het woord om privé gegevens niet te mogen geven.Nu wil ik alleen maar weten of mijn zus nog leefd dat is alles.Dus ik weet hoeveel werk het is.

  • Titia Kremer

    april 26, 2016

    Boeiend. Je familie kennen is een recht. Je achtergrond is belangrijk voor je volwassenwording. Wij mensen hebben een persoonlijk verhaal nodig vanwaar wij verder kunnen. Gefeliciteerd en veel geluk samen.