De zusters: een droom van een MyHeritage medewerker komt uit

Reacties3

Toen Linoy Maidanikov Simon 18 maanden geleden bij MyHeritage begon, wist ze nog niet dat dit haar leven voorgoed zou veranderen.

Toen ze de technologie van MyHeritage ging gebruiken, vond Linoy binnen enkele dagen een zus van wie ze nog nooit had gehoord. Bekijk de emotionele ontmoeting van Linoy en haar zus Kamilla in deze video (in het Hebreeuws met Engelse ondertiteling), waarin ze elkaar voor het eerst in levenden lijve ontmoeten.

Jeugdjaren in in Hong Kong.

Linoy werd geboren in Israël. Haar moeder kwam uit Polen en haar vader uit Moldavië, maar ze waren allebei naar Israël geëmigreerd. Haar moeder stierf toen ze een baby was. Haar vader was niet in staat om zijn dochter in zijn eentje op te voeden en bracht haar onder bij een oom en tante, die later naar Hongkong zouden verhuizen.

Het gezin woonde tot 1997 in Hongkong en verhuisde naar New York toen Hongkong door het Verenigd Koninkrijk aan China werd overgedragen. Linoy hield tot haar zesde contact met haar vader. Daarna verloor ze hem uit het oog en wist ze niet meer waar hij woonde.

Linoy verhuisde in 2009 naar Israël. In 2010 liep ze tijdens een bezoek aan de oogarts bij toeval een familielid tegen het lijf. Een vrouw die ze nog nooit had ontmoet.

Ik zat in de wachtkamer en zag dat de assistent die mijn naam omriep betraande ogen had. Linoy Maidanikov? Jij bent de dochter van Gregory! Wij zijn familie, vertelde ze in tranen. Ze legde uit dat ze een nicht van mijn vader was en dat ze na zijn emigratie uit Moldavië het contact met hem had verloren. “Waar is je vader?”, vroeg ze mij. Maar ik had geen idee. Op dat moment veranderde er iets in me. Na de ontmoeting wilde ik naar hem zoeken maar ik wist niet hoe.

Linoy werd begin 2015 aangenomen bij het supportteam van MyHeritage. Het was een bijzondere tijd in haar leven, omdat ze zich voorbereidde op haar huwelijk met haar verloofde Josh.

Tijdens het sollicitatiegesprek vroegen ze me waarom ik de baan zou moeten krijgen. Ik vertelde toen dat wat MyHeritage doet het dichten van gaten in het levensverhaal van mensen me zeer nauw aan het hart ligt. Mijn eigen familiegeschiedenis zit vol gaten en ik zei half schertsend: Wie weet, misschien vind ik zelfs mijn vader.Wat we toen bespraken, werd later werkelijkheid!

Tijdens haar opleiding van twee weken werd ze aangemoedigd om haar eigen MyHeritage account te maken en ermee te oefenen. Linoy maakte een stamboom en besloot om met SuperSearch naar familieleden te zoeken. Ze typte haar naam en ontving binnen enkele seconden een lange lijst van mensen met wie ze mogelijk verwant was. Op die lijst stond ook haar biologische vader, naar wie ze al die jaren had gezocht!

Na 21 jaar vond ik mijn verloren gewaande vader terug. Ik geloofde mijn ogen niet!

Linoy had in de voorbije jaren vele malen op Facebook en andere websites naar haar vader gezocht maar had hem nooit kunnen vinden. Tot nu! Haar Hebreeuwse achternaam wordt in het Engels anders gespeld dan die van haar vader en zus. Zij schrijft haar naam als Maidanikov, terwijl haar zus Maydannikova heet, drie letters verschil.

Linoy had hen gevonden dankzij de fonetische functies van MyHeritage SuperSearch. Toen ze haar achternaam in SuperSearch opgaf, zochten onze algoritmen automatisch naar mensen met soortgelijke namen met een andere spelling.

Linoy ontdekte een volledige familietak van haar vader, met zusters van wie ze het bestaan niet kende. Gewapend met meer informatie besloot ze op Facebook contact op te nemen met haar zus Kamilla. Ze stuurde berichten naar enkele vrouwen met de naam Kamilla Maydannikova, tot ze de juiste had gevonden.

De eerste correspondentie tussen Linoy en Kamilla in een Facebook chat.

Ze konden hun geluk niet op, toen ze elkaar na zoveel jaren zoeken eindelijk hadden gevonden.

Ik kan met geen woorden beschrijven hoe ik me voelde toen mijn zus me voor het eerst schreef: het was een explosie van vreugde. Ik lachte en huilde tegelijk.

Linoy hervatte het contact met haar vader en zus. Ze hadden vaak telefonisch contact, om de verloren tijd weer in te halen. Ze maakten plannen om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Kamilla zou naar Israël vliegen om het huwelijk van Linoy en Josh bij te wonen.

Linoy en Kamilla op de huwelijksdag van Linoy.
Linoy en Kamilla leerden elkaar in Israël beter kennen.

Het was zó bijzonder om Kamilla op mijn bruiloft te hebben. Het lijkt wel of ik nog steeds droom en dat het niet echt is gebeurd.

Wat het allemaal nog meer bijzonder maakt, is dat er geen einde komt aan de ontdekkingen die Linoy doet.

Haar verhaal werd op tv uitgezonden en die avond keek een dochter van haar oom toevallig ook. Ze nam via Facebook contact met Linoy op. Linoy heeft sindsdien een andere nieuwe tak van haar stamboom ontdekt.

De beste vriendin en jarenlange collega van haar biologische moeder nam diezelfde avond na het zien van het fragment ook contact met haar op. Ze zullen elkaar binnenkort ontmoeten.

Linoy telefoneert bijna dagelijks met haar vader en zus. Ze is van plan om volgend jaar een bezoek aan Canada te brengen voor een reünie met haar verre familie. Ze zal dan ook haar vader voor het eerst sinds haar kindertijd terugzien.

Alle neven en nichten staan nu met elkaar in contact en we zijn daar allemaal heel blij mee. Het is heel nieuw voor ons allemaal. Mijn zus heeft deze week voor het eerst haar neven en nichten ontmoet. Dankzij MyHeritage heeft onze hele familie nu contact.

Voor Linoy kwam door haar ontdekking werkelijk een droom uit. Haar verhaal bewijst welk verschil onze technologieën in het leven van mensen kan maken. Wilt u uw eigen verhaal met ons delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

 • André


  september 14, 2016

  Very touching; Wish them all the best!

 • S. Wijbenga


  september 14, 2016

  Zo zie je maar het is nooit telaat om familie relaties op te frissen! In dit geval zeer aangrijpend en extreem maar toch met een mooi nieuw begin, want die hebben heel wat in te halen!
  Ik wens hun alle goeds toe.

 • Lia


  september 15, 2016

  Zo wat leuk dat linoy haar familie heeft gevonden.
  Zo zie je maar,je weet nooit wat er plots op je weg komt.
  Zelf ben ik nu 2 jaar bezig met mijn stamboom.
  En heb al heel veel familie gevonden,tot in 1500 .
  En dan kom je er achter dat je vaders moeder van oorsprong.
  Een Volendamer is echt leuk is dat.
  Nou linoy ik hoop dat je snel je vader gaat ontmoeten.
  Heel veel geluk toe gewenst.