Het leven voor internet

Reacties

Hoe zag het leven eruit voordat internet er was?

Ik denk dat de mensen toen meer vrije tijd hadden. De dagen duurden langer, er was meer tijd om met het gezin door te brengen. Maar misschien overdrijf ik. Er gingen toen ook niet meer dan 24 uur in een dag en de mensen hadden niet echt een overvloed aan vrije tijd. Het voelde alleen zo aan, omdat onze aandacht niet zo verdeeld was.

Velen van ons behoren tot de laatste generatie die deze vraag uit de eerste hand kan beantwoorden. Het internet heeft ons leven verrijkt en heeft de wereld op uiteenlopende manieren veranderd. Sinds de ontwikkeling van het internet zijn veel aspecten van ons dagelijkse leven drastisch veranderd.

Neem bijvoorbeeld de genealogie. Vroeger moest je de hele wereld over om onderzoek naar je wortels te doen. De mensen schreven brieven, zaten in bibliotheken, bezochten musea en archieven en zaten urenlang op microfilms te turen. Sinds de komst van het internet is onderzoek naar uw familiegeschiedenis nog nooit zo eenvoudig geweest. MyHeritage en andere genealogiesites nemen u veel werk uit handen en u kunt thuis vanuit uw luie stoel miljarden records doorzoeken.

Herinnert u zich de begindagen van het world wide web nog? Mijn vader is computertechnicus. Tijdens mijn jeugd was hij iedereen altijd een stapje voor als het op technologie aankwam. Hij had altijd de nieuwste gadgets en was altijd op zoek naar nieuwe grote veranderingen. Ik herinner me nog dat hij uren in de rij stond om voordelig het nieuwste cassettedeck te kopen, een apparaat met zoveel mogelijk functies. Het was voor ons heel gewoon dat we een van de eerste gezinnen in de buurt waren met een aansluiting op het world wide web.

We begonnen met een inbelverbinding. We hadden maar één telefoonlijn en moesten vanuit het kantoor in de kelder bellen om ervoor te zorgen dat iedereen in het gezin wist dat de telefoon niet mocht worden opgenomen. We wachtten geduldig terwijl we naar de vertrouwde bliepjes luisterden, waaruit we konden opmaken dat ons inbelmodem bezig was om een telefoonverbinding te maken. De verbinding was behoorlijk traag en we moesten veel geduld hebben maar we wisten niet beter. Later kregen we een tweede telefoonlijn, speciaal voor het internet. Voor mij veranderde het internet toen van iets wat leuk was om te gebruiken tot iets volledig onmisbaars in ons leven. Ieder werkstuk voor school begon met onderzoek online. We gebruikten het internet om antwoorden te zoeken voor al onze vragen. En we willen nu nooit meer anders …

Hoe is uw leven door het internet veranderd? Weet u nog wanneer u voor het eerst online ging? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!

Dit blog is geschreven door Esther Shuman, onze community manager van de Verenigde Staten en Canada.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd