MyHeritage DNA: nieuwe functie Voorouderlijke achternamen toegevoegd

MyHeritage DNA: nieuwe functie Voorouderlijke achternamen toegevoegd

Vandaag hebben we een belangrijke nieuwe functie in DNA Matches vrijgegeven: de weergave van gemeenschappelijke voorouderlijke achternamen voor iedere match. Dit was een veel gehoord verzoek onder de vele gebruikers die DNA-gegevens naar MyHeritage hebben geüpload en we zijn blij u van dienst te kunnen zijn. DNA Matches wordt door deze functie nóg handiger voor de vele nieuwe gebruikers van MyHeritage DNA.

“Voorouderlijke achternamen” verwijst naar de achternamen van uw voorouders (grootouders, overgrootouders etc.) en ze spelen een cruciale rol in het onderzoek naar familiegeschiedenis. Op uw pagina met DNA-matches identificeren we automatisch welke achternamen u met uw matches gemeen hebt, zodat u dat in één oogopslag kunt zien. Een voorouderlijke achternaam die u met uw match gemeen hebt, kan wijzen op de identiteit van de gedeelde voorouder, van wie u en uw match dezelfde DNA-segmenten hebben geërfd. Op dit moment beschouwen we alleen volledig identieke achternamen als gemeenschappelijk. We zijn van plan om later ook gelijkluidende namen onder de aandacht te brengen.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van DNA-matches:

 

 

Beweeg de muis over de gemeenschappelijke voorouderlijke achternamen om aanvullende informatie te bekijken. U ziet nu hoeveel voorouders van de match en die van de eigenaar van de stamboom dezelfde achternaam delen. Daarnaast ziet u de kortste familieband tussen eenieder van hen en een voorouder met die achternaam.

 

Een van de voordelen van MyHeritage DNA ten opzichte van andere DNA-testers is dat de meeste gebruikers op MyHeritage uitgebreide stambomen hebben. Voor de meeste van uw DNA-matches op MyHeritage kunt u een stamboom bekijken, zodat u snel kunt achterhalen welke familieband er precies bestaat. Voorouderlijke achternamen is hierdoor nóg nuttiger. De functie helpt u om het kaf van het koren te scheiden en markeert alle veelbelovende matches voor u. Het vinden van familiebanden wordt daardoor nóg gemakkelijker.

We zullen binnenkort een optie toevoegen om naar matches op voorouderlijke achternamen te zoeken.

Bestel vandaag nog een MyHeritage DNA-kit om inzicht te krijgen in uw familiegeschiedenis en etnische herkomst. Gebruik Voorouderlijke achternamen om contact op te nemen met familieleden met wie u gemeenschappelijke voorouders deelt. Wij zullen in de nabije toekomst meer functies aan MyHeritage DNA toevoegen en nog veel meer van uw suggesties in de dienst verwerken.

 

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Ide Martine

    november 18, 2016

    Mijn familienaam is IDE ,ik vermoed dat dit een Keltische naam is .Kan men dit via DNA onderzoek nagaan .Indien men mij daarbij kon helpen, dank ik U bij voorbaat

    Martine