Update van de Theory of Family Relativity™

Update van de Theory of Family Relativity™

We hebben geweldig nieuws! We hebben zojuist de gegevens voor Theory of Family Relativity™ vernieuwd en miljoenen nieuwe theorieën toegevoegd die kunnen helpen uw relatie met uw DNA-Matches te verklaren.

Theory of Family Relativity™ is een krachtige functie voor genetische genealogie die helpt uw onderzoek te stroomlijnen door uit te leggen hoe u en uw DNA-matches aan elkaar verwant kunnen zijn. Het maakt gebruik van MyHeritage’s enorme database van 46 miljoen stambomen en 19,8 miljard historische records om met aannemelijke theorieën te verklaren over hoe u verwant bent aan uw DNA-Matches.

Sinds onze laatste update is de MyHeritage DNA database gegroeid en daarmee ook het aantal stamboomprofielen en historische gegevens. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke groei van het totale aantal theorieën.

Heb je nog steeds geen DNA-test gedaan? Dan is dit het perfecte moment om een MyHeritage DNA-kit te bestellen!

Theorie van Familierelativiteit™ door de cijfers

Dankzij deze update:

Het totale aantal theorieën is met 22% gegroeid, tot 166.168.357.
Het aantal DNA-matches met een theorie is gegroeid tot 116.865.576, een stijging van 22%.
Het totale aantal paden is met 21% gestegen tot 1.204.841.247.
Het aantal DNA-pakketten met minstens één theorie is met 7% gegroeid tot 2.528.969.

Nieuwe theorieën bekijken

Als er nieuwe theorieën zijn gevonden, zie je een paarse banner bovenaan je DNA-matches pagina. Klik op “Bekijk theorieën” om alle matches met een theorie te bekijken.

Bekijk de onderstaande video om te leren hoe je Theory of Family Relativity™ gebruikt:

Als een DNA Match een theorie heeft, wordt dit aangegeven op de DNA Match kaart. Je kunt je DNA-matches ook filteren zodat alleen die met een Theory of Family Relativity™ worden weergegeven. Klik op het pictogram “Filters” in de rechterbovenhoek van de pagina. Klik dan uiterst links op “Alle boomdetails” en selecteer “Heeft een Familie Relativiteitstheorie™”. Dit toont alle DNA-matches die een theorie hebben. Er verschijnt gedurende 30 dagen een “NIEUW”-badge naast de theorie op de DNA Match-kaart.

Klik op “Bekijk theorie” om het gedetailleerde pad te zien dat laat zien hoe het algoritme tot de voorgestelde relatie is gekomen. In bepaalde gevallen kunnen er meerdere mogelijke paden zijn voor een bepaalde theorie. Als er meer dan één pad bestaat, kun je daartussen wisselen op de pagina. Het hebben van meer dan één pad voor een theorie versterkt de betrouwbaarheid ervan.

Het is belangrijk om het (de) verwantschapspad(en) voor elke theorie te bekijken en voor jezelf te beslissen of de theorie redelijk is. Als de theorie correct lijkt, kun je deze bevestigen met de knop die direct boven de grafiek met het relatiepad verschijnt. Als de theorie onjuist lijkt, kun je deze verwerpen.

Confirming or rejecting a theory

Het bevestigen of verwerpen van een theorie (klik om te vergroten)

Tips om je kansen op het ontvangen van theorieën te vergroten

Om je kansen op het ontvangen van een theorie te vergroten, moet je doorgaan met het uitbreiden van je stamboom. Hoe meer details je toevoegt, vooral over je overgrootouders en andere verre voorouders, hoe meer ontdekkingen je zult ontvangen. Dit kan ertoe leiden dat het algoritme nieuwe theorieën ontdekt over jouw relaties met je DNA-Matches. Je kunt je familieleden ook aanmoedigen om hun stambomen te laten groeien en een DNA-test te doen, om de kans op nieuwe ontdekkingen te vergroten.

Alle gebruikers met nieuwe theorieën ontvangen een e-mail van MyHeritage om hen te laten weten dat er een nieuwe theorie is om te bekijken. Theorie van Familierelativiteit™ is een premium functie op MyHeritage. Om een volledige theorie te bekijken, is een site abonnement (Premium, PremiumPlus of Complete) vereist. Gebruikers die hun DNA-gegevens uploaden naar MyHeritage kunnen eenmalig ontgrendelingskosten betalen om toegang te krijgen tot geavanceerde DNA-functies.

Heeft u nog geen MyHeritage DNA-test gedaan? Doe mee en bestel uw DNA-kit vandaag nog!