MyHeritage voegt 55 miljoen historische records toe in januari 2024

MyHeritage voegt 55 miljoen historische records toe in januari 2024

In januari 2024 hebben we 55 miljoen historische records gepubliceerd uit 20 historische record collecties uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Finland, het voormalige Russische Rijk, Ierland, Schotland en Zweden. De records omvatten telefoongidsen, geboorte- en dooprecords, oorlogsslachtoffers, rechtbankrecords voor nalatenschappen van overledenen, dienstplichtrecords, overlijdens- en begrafenisrecords, huwelijksrecords en immigratie- en emigratierecords. Doorzoek ze om een familieschat te ontdekken!

CollectiesBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken
Engeland, TelefoongidsenEen index van telefoongidsrecords uit Engeland, uit de jaren 2001 en 2003.18.723.475 recordsZoek nu
Finland, Karelia Geboorten en DopenEen index van geboorte- en doopakten uit de regio Karelië, Finland, tussen 1685 en 1949. 4.786.438 recordsZoek nu
Het voormalige Russische Rijk, slachtoffers Eerste WereldoorlogEen index van militaire dossiers van soldaten van het voormalige Russische Rijk, dat zich uitstrekte over het moderne Rusland, Oekraïne, Polen, Wit-Rusland, Georgië, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Moldavië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en Tadzjikistan, tussen 1913 en 1921.1.334.355 records Zoek nu
Noord-Ierland, Ierland telefoongidsen Een index van telefoongidsrecords uit Noord-Ierland, Ierland, uit de jaren 2001 en 2003.492.777 recordsZoek nu
Schotland, telefoongidsenEen index van telefoongidsrecords uit Schotland uit de jaren 2001 en 2003. 2.170.524 recordsZoek nu
Zweden, Stockholm, Districtsrechtbank Nalatenschappen OverledenenEen index van nalatenschappen van overledenen van de districtsrechtbank van Stockholm, Zweden. Dossiers bevatten meestal de naam van de overledene en de overlijdensdatum.83.809 recordsZoek nu
Nominale rol Britse leger en luchtmacht, 1920Een index van gegevens van militairen die in 1920 in het Britse leger en de luchtmacht dienden en voor 1901 geboren waren.371.696 recordsZoek nu
Californië en Hawaï, Chinese immigratie naar de Verenigde StatenEen index van gegevens van Chinese immigranten die tussen 1874 en 1954 in Californië en Hawaï, Verenigde Staten, arriveerden.131.688 recordsZoek nu
Michigan, Macomb County OverlijdensEen index van overlijdensakten uit Macomb County, Michigan, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1868.409.965 recordsZoek nu
Nevada, Clark County HuwelijkenEen index van huwelijksakten uit Clark County, Nevada, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1900.20.391.175 recordsZoek nu
Noord- Carolina, Wake County GeboortenEen index van geboorteregisters uit Wake County, Noord- Carolina, Verenigde Staten vanaf het jaar 1900.1.889.136 recordsZoek nu
Noord-Carolina, Wake County OverlijdensEen index van overlijdensakten uit Wake County, Noord-Carolina, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1909.274.612 recordsZoek nu
Noord-Carolina, Wake County HuwelijkenEen index van huwelijksakten uit Wake County, Noord-Carolina, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1901.499.231 records
Zoek nu
Ohio, Stark County Probate rechtbankregistratiesEen index van rechtbankregistraties van het Stark County Probate Court vanaf het jaar 1809.1.153.176 recordsZoek nu
Oregon, Multnomah County HuwelijkenEen index van huwelijksakten uit Multnomah County, Oregon, Verenigde Staten, tussen 1855 en 1924.160.146 recordsZoek nu
Pennsylvania, Lancaster County HuwelijkenEen index van huwelijksakten uit Lancaster County, Pennsylvania, Verenigde Staten vanaf het jaar 1944.423.324 recordsZoek nu
Verenigde Staten, Mexicaans-Amerikaanse Oorlog militairen en matrozenEen index van militaire records van soldaten en matrozen die dienden in de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog, die plaatsvond tussen 1846 en 1848.89.736 recordsZoek nu
Wisconsin, Central Wisconsin gerechtelijke registratiesEen index van gerechtelijke registraties uit Wisconsin, Verenigde Staten vanaf het jaar 1837.101.123 records
Zoek nu
Wales, TelefoongidsenEen index van telefoongidsrecords uit Wales, uit de jaren 2001 en 2003.1.248.242 recordsZoek nu

Engeland, Telefoongidsen

Deze collectie bevat telefoongidsrecords uit Engeland uit de jaren 2001 en 2003. De records bevatten meestal de naam van de persoon, het jaar en de plaats van verblijf en mogelijke familieleden.

Zoeken in Engeland, Telefoongidsen

Finland, Karelië Geboorten en dopen

Deze collectie bevat geboorte- en doopgegevens uit de regio Karelië, Finland, tussen 1685 en 1949. De records bevatten meestal de naam van het kind, geboortedatum, doopdatum, woonplaats en de namen van de ouders. De gegevens kunnen ook de namen van andere familieleden bevatten.

Karelië is een gebied in Noord-Europa met een historische betekenis voor Rusland (inclusief het Sovjettijdperk), Finland en Zweden. Het is momenteel verdeeld tussen Finland en Rusland. De Republiek Karelië is een federale staat van Rusland die in 1991 gevormd werd uit de Karelische ASSR. De Karelische Isthmus behoort tot de Oblast Leningrad. De Finse kant bestaat uit delen van de regio’s Zuid-Karelië, Noord-Karelië en Kymenlaakso.

Zoek Finland, Karelië Geboorten en Dopen

Voormalig Russische Rijk, Eerste Wereldoorlog gesneuvelden

Deze collectie bevat militaire records van soldaten uit het voormalige Russische Rijk, dat zich uitstrekte over het moderne Rusland, Oekraïne, Polen, Wit-Rusland, Georgië, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Moldavië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en Tadzjikistan, tussen 1913 en 1921. De gedocumenteerde gebeurtenissen in de collectie omvatten een verscheidenheid aan militaire gebeurtenissen, waaronder sterfgevallen, verwondingen, soldaten die vermist zijn in actie, het ontvangen van onderscheidingen en nog veel meer. De verslagen bevatten meestal de naam van de soldaat, zijn woonplaats en de datum en plaats van de gebeurtenis die plaatsvond. Sommige bevatten ook de datum van overlijden.

MyHeritage biedt de mogelijkheid om deze collectie in de ene taal te doorzoeken en resultaten in een andere taal te ontvangen met behulp van de unieke Global Name Translation™ technologie. De technologie vertaalt automatisch voor- en achternamen in de taal van de zoekopdracht. Als je bijvoorbeeld zoekt naar Alessandro (Alexander in het Italiaans), vind je ook “Саша”, de Russische vorm van Sasja, een populaire bijnaam voor Alexander, met de bijbehorende vertaling in de taal van je zoekopdracht.

Zoeken Voormalig Russische Rijk, gesneuvelden Eerste Wereldoorlog

Ierland, Noord-Ierland, Telefoongidsen

Deze collectie bevat telefoongidsrecords van Noord-Ierland, Ierland, uit de jaren 2001 en 2003. De records bevatten meestal de naam van de persoon, het jaar en de plaats van verblijf, en mogelijke familieleden.

Zoeken in Ierland, Noord-Ierland, Telefoongids

Schotland, Telefoongidsen

Deze collectie bevat telefoongidsrecords van Schotland uit de jaren 2001 en 2003. De records bevatten meestal de naam van de persoon, het jaar en de plaats van verblijf en mogelijke familieleden.

Zoeken in Schotland, Telefoongidsen

Zweden, Stockholm, Districtsrechtbank Registers van overledenen

Deze collectie bevat registers van overleden nalatenschappen van de districtsrechtbank van Stockholm, Zweden. De registers bevatten meestal de naam van de overledene en de overlijdensdatum.

Doorzoek Zweden, Stockholm, districtsrechtbank overleden registers

Verenigd Koninkrijk, British Army and Air Force Nominal Roll, 1920

Deze collectie bevat gegevens van militairen die in 1920 in het Britse leger en de luchtmacht dienden en voor 1901 geboren waren. De records bevatten meestal de naam van de soldaat, geboortedatum en dienstinformatie zoals regiment en dienstnummer.

Doorzoek het Verenigd Koninkrijk, Britse leger en luchtmacht nominale rol, 1920

Californië en Hawaï, Chinese immigratie naar de Verenigde Staten

Deze collectie bevat gegevens van Chinese immigranten die tussen 1874 en 1954 in Californië en Hawaï, Verenigde Staten, aankwamen. De records bevatten meestal de naam van de immigrant, geboortedatum en -plaats, datum en plaats van aankomst en de naam van het schip.

Chinese immigranten speelden een centrale rol in de vorming van het culturele en economische landschap van Californië en Hawaï in de Verenigde Staten. In Californië zochten veel Chinezen naar mogelijkheden tijdens de Gold Rush, wat bijdroeg aan de groei van de staat. Bovendien waren Chinese arbeiders onmisbaar bij de aanleg van de Transcontinental Railroad, die de Oost- en Westkust met elkaar verbond. In Hawaï werden Chinese immigranten aangetrokken om op suikerplantages te werken en brachten ze hun vaardigheden en tradities naar de eilanden.

Zoek Californië en Hawaï, Chinese immigratie naar de Verenigde Staten

Michigan, Macomb County Overlijdens

Deze collectie bevat overlijdensakten uit Macomb County, Michigan, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1868. De records bevatten meestal de naam van de overledene en de overlijdensdatum.

Zoek in Michigan, Macomb County Overlijdens

Nevada, Clark County Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Clark County, Nevada, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1900. De records bevatten meestal de namen van de bruidegom en de bruid, en de datum van het huwelijk.

Zoek in Nevada, Clark County Huwelijken

North Carolina, Wake Geboorten

Deze collectie bevat geboorteregisters uit Wake County, North Carolina, Verenigde Staten vanaf het jaar 1900. De records bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en de namen van de ouders.

Doorzoek North Carolina, Wake County Geboorten

North Carolina, Wake County Overlijdens

Deze collectie bevat overlijdensakten uit Wake County, North Carolina, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1909. De records bevatten meestal de naam van de overledene en de overlijdensdatum.

Zoek North Carolina, Wake County Overlijdens

North Carolina, Wake County Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Wake County, North Carolina, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1901. De akten bevatten meestal de namen van de bruidegom en de bruid en de huwelijksdatum.

Doorzoek North Carolina, Wake County Huwelijken

Ohio, Stark County Probate Court registraties

Deze collectie bevat registraties van de Probate Court van Stark County vanaf het jaar 1809. De registraties bevatten meestal de namen van de personen die bij de zaak betrokken waren, hun woonplaats, de datum van het proces, de overlijdensdatum van de overledene en andere informatie over de rechtbank en de zaak.

Zoeken in Ohio, Stark County Probate Court Registraties

Oregon, Multnomah County Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Multnomah County, Oregon, Verenigde Staten, tussen 1855 en 1924. De records bevatten meestal de namen van de bruidegom en bruid en het jaar van het huwelijk.

Doorzoek Oregon, Multnomah County Huwelijken

Verenigde Staten, Mexicaans-Amerikaanse Oorlog Soldaten en Matrozen

Deze collectie bevat militaire records van soldaten en matrozen die dienden in de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog, die plaatsvond tussen 1846 en 1848. De gegevens bevatten meestal de naam van de soldaat, de geboortedatum en -plaats, de datum en plaats van indiensttreding en de datum van ontslag.

De Mexicaans-Amerikaanse Oorlog was een invasie van Mexico door het Amerikaanse leger van 1846 tot 1848. De oorlog volgde op de Amerikaanse annexatie van Texas in 1845, dat Mexico nog steeds als zijn grondgebied beschouwde omdat het land weigerde de Verdragen van Velasco te erkennen. De oorlog eindigde met het opgeven van belangrijke gebieden door Mexico aan de VS in ruil voor 15 miljoen dollar en de overname van 3,25 miljoen dollar schuld, wat resulteerde in een verlies van 55% van het Mexicaanse grondgebied.

Zoek Verenigde Staten, Mexicaans-Amerikaanse Oorlog Soldaten en Matrozen

Rechtbankregistraties Wisconsin, Centraal-Wisconsin

Deze collectie bevat rechtbankregistraties uit Wisconsin, Verenigde Staten vanaf het jaar 1837. De registraties bevatten meestal de namen van de personen die bij de zaak betrokken waren, hun woonplaats en andere informatie over de rechtbank en de zaak.

De records in deze collectie zijn afkomstig van de rechtbanken van Wisconsin in de volgende graafschappen: Dodge, Fond du Lac, Green Lake, Marquette en Winnebago.

Doorzoek Wisconsin, Central Wisconsin Rechtbankregistraties

Wales, Telefoongidsen

Deze collectie bevat telefoongidsrecords uit Wales uit de jaren 2001 en 2003. De records bevatten meestal de naam van de persoon, het jaar en de plaats van verblijf en mogelijke familieleden.

Zoeken in Wales, Telefoongidsen

Voorbeelden

In de collectie Nevada, Clark County Marriages vinden we een record dat zeker in het oog springt: de huwelijksakte van Benjamin Geza Affleck en Jennifer Lopez.

Hoewel deze specifieke collectie geen afbeeldingen bevat, zijn de tekstdetails alleen al fascinerend. Het koppel, bekend in Hollywoodkringen, knoopte het huwelijk op 17 juli 2022 in Clark County, Nevada. Deze akte, officieel ingediend op 1 augustus 2022, is meer dan alleen een stukje celebrity trivia; het is een voorbeeld van hoe vaak moderne akten net zo boeiend kunnen zijn als historische.

Vervolgens vonden we een dossier in de collectie United States, Mexican-American War Soldiers and Sailors met details over de vroege militaire carrière van Ulysses Simpson Grant, die later de 18e president van de Verenigde Staten zou worden.

Grant, geboren rond 1822 in Ohio, meldde zich op 24-jarige leeftijd aan als soldaat. Zijn staat van dienst van 1 juli 1843 in West Point, New York, vermeldt zijn eerste rang als 2e luitenant in het 4e regiment van de infanterie. Wat opvalt in dit dossier zijn de aantekeningen van zijn snelle promoties in september 1847, een duidelijk teken van zijn opkomende leiderschap en militaire vaardigheden.

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties je helpen nieuwe ontdekkingen te doen in je familiegeschiedenis onderzoek. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records te bekijken of om ze op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze Record Matching technologie u automatisch op de hoogte stellen als records uit deze collecties overeenkomen met uw familieleden. U kunt dan het record bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!