Maak kennis met AI Biographer™: Maak een biografie in Wikipedia-stijl voor elke voorouder met behulp van AI, verrijkt met historische context

Maak kennis met AI Biographer™: Maak een biografie in Wikipedia-stijl voor elke voorouder met behulp van AI, verrijkt met historische context

Veel genealogen willen gedetailleerde biografieën schrijven van hun voorouders en familieleden en deze biografieën toevoegen aan hun stamboom, maar hebben er geen tijd voor. Als je dit bekend in de oren klinkt, hebben we eindelijk een oplossing voor je! Wij zijn blij AI Biographer™ te introduceren, een spannende nieuwe functie die exclusief is voor MyHeritage. Met één klik stelt het automatisch een biografisch artikel in Wikipedia-stijl samen over iemands leven. Het gebruikt details uit bij elkaar horende historische documenten en stamboomprofielen, en verzamelt de informatie in een mooi, degelijk geschreven artikel waar je trots op zult zijn.

Naast de tijd die het kost om handmatig een biografie te schrijven, kunnen feiten in de stamboom of gegevens uit historische documenten soms saai lijken. Maar in combinatie met de ruimere historische context kunnen ze vaak een uitgebreider en kleurrijker verhaal vertellen. AI Biographer™ creëert automatisch een interessant levensverhaal voor een voorouder of familielid met behulp van feiten uit genealogische bronnen op MyHeritage en verrijkt het met informatie van het web, waardoor jij tijd bespaart en een document creëert dat je gemakkelijk kunt delen met je dierbaren. Dit is vooral handig voor het maken van biografieën over de miljarden individuen die niet beroemd waren en daarom niet op Wikipedia terug te vinden zijn.

AI Biographer™ is beschikbaar op de MyHeritage website op desktop en mobiele webbrowsers, en zal in de toekomst worden toegevoegd aan de mobiele app van MyHeritage.

Hoe het werkt

AI Biographer™ gebruikt de veelgeprezen matching technologieën van MyHeritage om historische records en stamboomprofielen te verzamelen die betrekking hebben op een specifieke voorouder of familielid, samen met geautomatiseerde kunstmatige intelligentie (AI)-technologie van derden, aangedreven door OpenAI. Een AI Biography™ kan worden samengesteld in je stamboom op MyHeritage, en ook uit historische documenten die zijn gevonden via AI Record Finder™, onze nieuwe AI chat-gestuurde zoekmachine. Alle informatie uit de relevante documenten wordt dan gebundeld in een artikel dat wordt verrijkt met foto’s en gescande documenten, en eventueel met extra informatie van het web. De resulterende biografie omvat de naaste familie van de persoon, beschrijft de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven en bevat een rijke historische context en de oorsprong van zijn achternaam. Elke biografie is een uniek verhaal dat je kunt delen met familie en vrienden en kunt bewaren voor het nageslacht.

Wanneer een AI Biography™ wordt aangemaakt vanuit een stamboom, wordt het toegevoegd aan de stamboom als een media-item en getagd met de naam van de persoon. Wanneer een stamboom wordt geëxporteerd in GEDCOM-formaat, wordt er verwezen naar de biografie, zodat de uitgebreide biografische informatie een integraal onderdeel blijft van de stamboom. We zullen binnenkort de optie toevoegen om biografieën te regenereren zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.

AI Biography™ voorbeeld

De volgende AI Biography™ vertelt het levensverhaal van Gisa Horowitz, grootmoeder van vaderskant van MyHeritage Genealogie Expert Daniel Horowitz.

Hoe AI Biographer™ gebruiken

Een AI Biography™ maken voor elke persoon in je stamboom is heel eenvoudig. Log in op de MyHeritage website en klik op “Stamboom” in de navigatiebalk om toegang te krijgen tot je stamboom.

Toegang tot de stamboom

Toegang tot de stamboom (klik om te zoomen)

AI Biographer™ is momenteel beschikbaar in de familieweergave van de stamboom. We zijn van plan om AI Biographer™ in de komende weken toe te voegen aan de andere stamboom weergaven op MyHeritage. Klik op de persoonskaart van een voorouder of familielid in de stamboom om het linkerpaneel te openen. Klik in het paneel op “AI Biography™ maken” (hieronder in het rood gemarkeerd) en dat is alles!

Toegang tot AI Biographer™

Toegang tot AI Biographer™ (klik om te zoomen)

Als de knop “Aanmaken” in het linkerpaneel is uitgeschakeld, kan dit een aantal oorzaken hebben. De AI Biographer™-functie is alleen beschikbaar voor overleden personen, om privacy te beschermen, en is daarom uitgeschakeld voor alle levende personen in je stamboom. Als er bovendien op dit moment weinig details over deze persoon beschikbaar zijn, kan het zijn dat er niet genoeg inhoud is om een AI Biography™ te genereren. Als dit het geval is, kun je handmatig meer feiten toevoegen aan het profiel om de hoeveelheid beschikbare informatie te vergroten.

Nadat je op “Maak AI Biography™” hebt geklikt, verschijnt er een pop-up waarin je wordt gevraagd welk type biografie je wilt maken.

Het type biografie selecteren

Het type biografie selecteren (klik om te zoomen)

Er zijn twee soorten biografieën: Standaard, met alleen informatie uit je stamboomprofiel, of Uitgebreid, met alles uit de Standaard biografie en verrijkt met details uit overeenkomende historische documenten en stambomen, en aanvullende informatie van het web. We raden aan de optie Uitgebreid te kiezen om een verrijkende, meer gedetailleerde biografie te maken. Maak je selectie en klik op “Maak AI Biography™”.

Het genereren van de AI Biography™ kan enkele minuten duren. Zodra het klaar is, sturen we het je per e-mail toe als PDF-bijlage. Zodra het klaar is, wordt de knop “Maak AI Biography™” in het linkerpaneel hernoemd tot “Bekijk AI Biografie™” – klik op die knop om de biografie te bekijken.

Bekijk AI Biography

De AI Biography™ is klaar – klik op de Bekijk knop om deze te bekijken (klik om te zoomen)

Je kunt de PDF downloaden op je computer en delen met je dierbaren. AI Biographies™ worden automatisch opgeslagen als media-items op je MyHeritage familiesite (waar ze kunnen worden bekeken door leden van je familiesite), en getagd met de persoon. Ze worden ook opgeslagen in een privé-album in “Mijn foto’s” dat alleen voor jou en de leden van je familiesite toegankelijk is.

AI Biography™ onder de look genomen

Laten we de samenstelling van een AI Biography™ nader bekijken. Het eerste deel vermeldt belangrijke levensgebeurtenissen van de persoon en zijn/haar directe familieleden: ouders, broers en zussen, echtgeno(o)t(e) en kinderen. Als er een profielfoto van de persoon in de stamboom staat, verschijnt die ook bovenaan de biografie. Als je een uitgebreide biografie hebt gemaakt, kunnen de foto’s en feiten afkomstig zijn van andere bronnen op MyHeritage, zoals overeenkomende stambomen en historische documenten.

AI Biography™: belangrijke levensgebeurtenissen en naaste familieleden

AI Biography™: belangrijke levensgebeurtenissen en naaste familieleden (klik om te zoomen)

Dit wordt gevolgd door de biografie van de persoon, geschreven in verhalende vorm. Deze sectie werpt een licht op hun leven, met inbegrip van opleiding, beroep, militaire dienst, indien van toepassing, en belangrijke gebeurtenissen in het leven. Als de stamboom getagde foto’s van de persoon bevat, kunnen sommige daarvan (maximaal zes) hier ook verschijnen.

Biografie en foto's

Biografie en foto’s (klik om te zoomen)

Wat AI Biographer™ zo uniek maakt, is dat het niet alleen de gegevens van de stamboom verzamelt en organiseert in een samenhangend verhaal, maar ook een bredere historische context toevoegt. Deze toevoeging zorgt voor een beter begrip van het tijdperk en de achtergrond waarin de persoon leefde.

AI Biographies™ zijn verrijkt met historische context

AI Biographies™ zijn verrijkt met historische context (klik om te zoomen)

Biografieën bevatten meestal informatie over de oorsprong van de achternaam van de persoon.

AI Biographies™, inclusief de oorsprong van de achternaam

AI Biographies™, inclusief de oorsprong van de achternaam (klik om te zoomen)

Een AI Biography™ kan worden gemaakt met behulp van verschillende bronnen, die het niet altijd eens zijn over alle feiten. Foutieve matches worden vermeld in het gedeelte “Consistentie problemen” van de biografie.

AI Biographies™ noteren inconsistenties tussen de verschillende bronnen

AI Biographies™ noteren inconsistenties tussen de verschillende bronnen (klik om te zoomen)

Tot slot bevat elke AI Biography™ een lijst met bronvermeldingen die linken naar voetnoten in de tekst, zodat je kunt zien waar de genealogische feiten vandaan komen en elk record en profiel in de stamboom kunt bekijken dat informatie heeft bijgedragen (inclusief onjuiste informatie) aan de biografie.

Broncitaten voor AI Biographer™

Broncitaten voor AI Biographer™ (klik om te zoomen)

Als onderdeel van voortdurende toewijding van MyHeritage aan verantwoorde AI, heeft elke AI Biography™ een notitie aan het einde die aangeeft dat het is gemaakt door MyHeritage met behulp van AI, en bevat zowel gegevens van MyHeritage als inhoud gegenereerd door OpenAI.

AI-biografieën™ aanmaken met AI Record Finder™

Je kunt ook een AI Biography™ maken als je een historisch record bekijkt dat gevonden is via AI Record Finder™ – De interessante nieuwe zoekmachine van MyHeritage voor historische records gebaseerd op AI-chat.

Voor meer informatie over het maken van een AI Biography™ vanuit AI Record Finder™, lees deze blogpost.

Beschikbaarheid en talen

AI Biographer™ is momenteel toegankelijk via desktop- en mobiele webbrowsers. Ondersteuning voor de functie op de MyHeritage mobiele app zal binnenkort worden toegevoegd. We zijn ook van plan AI Biographer™-knoppen toe te voegen aan profielpagina’s van stambomen.

Bij de lancering is AI Biographer™ beschikbaar in het Engels. Als je MyHeritage gebruikt in een andere taal dan het Engels, kun je nog steeds AI Biographies™ aanmaken in het Engels. Ondersteuning voor het maken van biografieën in andere talen zal in de nabije toekomst worden toegevoegd.

Een AI Biography™ bewerken

Elke AI Biography™ wordt automatisch aangemaakt, dus je kunt deze niet handmatig bewerken op MyHeritage. Maar omdat elke biografie een PDF-bestand is, kun je een PDF-editor gebruiken om iets te wijzigen.

Om een AI Biography™ te verbeteren, voeg je meer feiten toe over de persoon met behulp van de stamboom. Voeg bijvoorbeeld informatie toe over hun beroep, opleiding, immigratie, fysieke verschijning, enzovoort. Met al deze informatie wordt automatisch rekening gehouden wanneer de biografie wordt gegenereerd.

In de nabije toekomst zijn we van plan om de AI Biography™ te verbeteren zodat het ook rekening houdt met alle informatie die je toevoegt als Biografie Notities. Dit geeft je een eenvoudige manier om alle informatie toe te voegen die je in de biografie wilt opnemen, zoals de hobby’s van de persoon, unieke persoonlijkheidskenmerken, speciale anekdotes, enzovoort. Deze informatie wordt meegenomen wanneer je de volgende keer een AI Biography™ genereert voor die persoon.

Kostprijs

Als je een MyHeritage Compleet abonnement hebt, kun je bijna onbeperkt gebruikmaken van AI Biographer™ (we hebben momenteel een limiet van 100 ingesteld om misbruik te voorkomen). Andere gebruikers kunnen AI Biographer™ gratis uitproberen, met beperkt gebruik. Als je het gratis quotum overschrijdt, heb je een Compleet abonnement nodig om nog veel meer AI Biografieën™ te maken.

Je kunt meer te weten komen over onze abonnementen hier.

Samenvatting

Bij MyHeritage blijven we genealogie uitbreiden naar spannende nieuwe grenzen, en AI Biographer™ is een ander voorbeeld van hoe we de manier verbeteren waarop mensen de verhalen van hun voorouders kunnen bewaren en delen. AI Biographer™ voorziet in een reële behoefte om snel een deelbare biografie van hoge kwaliteit te genereren voor elke persoon in de stamboom. We hopen dat je het vaak zult gebruiken en er veel plezier aan zult beleven!