DNA Quest gaat wereldwijd

DNA Quest gaat wereldwijd

MyHeritage heeft vorige maand DNA Quest gelanceerd. DNA Quest is een nieuw maatschappelijk initiatief om geadopteerden en hun biologische families door middel van genetische tests met elkaar in contact te brengen.

De respons op dit initiatief, dat aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten werd gelanceerd, was overdonderend. Er zijn tot nu toe meer dan 10.000 aanvragen voor gratis DNA-testkits ingediend, meer dan twee derde van de 15.000 gratis DNA-testkits, ter waarde van meer dan een miljoen dollar, die door MyHeritage beschikbaar zijn gesteld.

Aangezien de deadline voor het indienen van aanvragen eind april 2018 is en er nog ongeveer 2 weken te gaan zijn, honoreren we verzoeken uit de MyHeritage-community om DNA Quest wereldwijd uit te rollen. Met ingang van heden is het project van de Verenigde Staten naar de hele wereld uitgebreid. Dit betekent dat mensen nu ongeacht hun woonplaats en ongeacht waar de adoptie plaatsvond in aanmerking komen voor deelname aan DNA Quest.

DNA Quest wordt u aangeboden door MyHeritage, in samenwerking met een vooraanstaande adviesraad, waarin topdeskundigen op het gebied van genetische genealogie en adoptie zitting hebben.

Informatie over het DNA Quest-initiatief, met inbegrip van een gedetailleerde FAQ en een aanvraagformulier, is beschikbaar op de website van het project, https://www.dnaquest.org/.

Bekijk de aanvankelijke aankondiging van DNA Quest in deze video:

Wie kan deelnemen

Deelname aan DNA Quest staat open voor geadopteerde personen die hun biologische familieleden zoeken en voor iedereen die op zoek is naar een familielid dat ter adoptie is aangeboden. De voorkeur zal worden gegeven aan degenen die zich geen genetische tests kunnen veroorloven en aan degenen die als eersten een aanvraag indienen.

Hoe kunt u deelnemen

Geadopteerden en mensen die op zoek zijn naar hun geadopteerde biologische verwanten kunnen tot en met 30 april 2018 gratis een MyHeritage DNA-testkit aanvragen bij DNAQuest.org. De door MyHeritage geselecteerde deelnemers ontvangen hun gratis DNA-kits eind mei 2018 per post. De resultaten worden al in juli 2018 verwacht.

Als u al een DNA-test bij een ander bedrijf hebt laten uitvoeren, nodigen we u uit om uw DNA-gegevens gratis naar MyHeritage te uploaden en ook aan dit initiatief deel te nemen.

Tot slot

We zijn zeer verheugd om DNA Quest wereldwijd te kunnen uitbreiden en om mensen door de kracht van genetische genealogie met elkaar te kunnen verbinden. We kijken uit naar de levensveranderende herenigingen waar DNA Quest ongetwijfeld voor gaat zorgen.

Help ons deze droom te laten uitkomen voor families over de hele wereld. Deel het nieuws dat DNA Quest wereldwijd gaat in de sociale media en voeg een link toe naar de website www.dnaquest.org.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • sonja bolkestein

    april 25, 2018

    een hele goed zet van jullie om dit te doen.

  • Guno marlon campagne

    april 28, 2018

    I like to now my familie in asia africa Europa thanks