Maak kennis met het MyHeritage Research Team

Reacties

Het onderzoeksteam van MyHeritage bestaat uit getalenteerde onderzoekers op het gebied van genealogie, geschiedenis en journalistiek. Het team graaft diep om de details van familieverhalen te ontdekken en te helpen bij het opzetten van familiereünies. In deze blogpost stellen we u voor aan de leden van het team, die iets over hun achtergronden en hun passie voor onderzoek zullen vertellen.

Roi Mandel:

“Elke familie, zonder uitzondering, heeft een prachtig verhaal in haar familiegeschiedenis”, vertelt Roi Mandel, die leidinggeeft aan het onderzoeksteam van MyHeritage. “Soms vind je het meteen en hoef je er geen moeite voor te doen en soms moet je diep in oude fotoalbums en brieven duiken, om het stof te verwijderen en het verhaal zichtbaar te maken. Nieuwsgierigheid is de sleutel tot het ontdekken van het fascinerende verhaal in elke familie.”

Met 15 jaar ervaring in de journalistiek als correspondent voor kranten en tijdschriften en een grote liefde voor geschiedenis en levensverhalen, is Roi verantwoordelijk voor het opsporen en onderzoeken van de bijzondere verhalen van MyHeritage-gebruikers en het bijeenbrengen van families over de hele wereld. Hij en zijn team gebruiken ook elke dag de immense database van MyHeritage om historische figuren en gebeurtenissen toe te lichten. “Het is een voorrecht om bij een bedrijf te werken dat je de kans geeft om zoveel geweldige verhalen te horen. Verhalen die het leven van mensen hebben veranderd, mensen die na vele jaren zoeken verloren gewaande familieleden hebben teruggevonden.”

Roi is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is geboren in Israël en heeft een bachelor in mediastudies en geschiedenis. Hij trad in 2015 in dienst van MyHeritage en verdiende daar onmiddellijk zijn sporen met het verhaal “Real Uncle Sam”, dat in de New York Times werd gepubliceerd, en met intensief historisch onderzoek naar de Joodse gemeenschap op het Griekse eiland Corfu. In de afgelopen drie jaar heeft hij geholpen bij het organiseren van talloze familiereünies van MyHeritage-gebruikers.

Nitay Elboym:

“Onderzoek draait niet om informatie – het gaat om de mensen achter de informatie.” Dat is het motto van onze onderzoeker Nitay Elboym: “Ik vind dat mijn genealogisch onderzoek pas klaar is, als ik daadwerkelijk met de betrokkenen heb gesproken, de informatie die ik over hun familiegeschiedenis heb gevonden met hen heb gedeeld en hun reacties heb gehoord.”

Met meer dan 10 jaar ervaring als onderzoeksjournalist in het topsegment, gelooft Nitay dat diepgaand onderzoek draait om het samenvoegen van alle stukjes informatie tot een allesomvattend geheel. Door zijn uitgebreide ervaring met het interviewen van mensen heeft hij diepgaand inzicht in de gevoeligheden van de vele verschillende facetten van ieder levensverhaal.

Nitay is geboren in Israël maar woonde ook in de VS en Argentinië. Zijn jarenlange verblijf in het buitenland gaf hem, samen met zijn bachelor in geschiedenis, een breed perspectief over de wijze waarop verschillende mensen hun leven leiden in verschillende tijden en op verschillende plaatsen.

Sinds Nitay bij MyHeritage in dienst is getreden, heeft hij succesvolle familieherenigingen georganiseerd en genealogische onderzoeksprojecten uitgevoerd die wereldwijd in de media zijn gepubliceerd.

Elisabeth Zetland:

De in Frankrijk geboren Elisabeth Zetland promoveerde cum laude in de middeleeuwse geschiedenis aan de Université Paul-Valéry-Montpellier. In haar baanbrekende oorspronkelijke onderzoek volgde ze de stambomen van Joodse families die in de 15e eeuw in Florence, Italië, woonden. Daardoor was Elisabeth in staat om de economische en sociale geschiedenis van het Toscaanse jodendom tussen 1437 en 1464 te documenteren.

Door haar onderzoekstalenten en ervaring en door haar passie voor genealogie lag een dienstverband tussen Elisabeth en MyHeritage volledig voor de hand. Aldus geschiedde in 2011. In 2012 werd ze country manager voor de Franstalige markten en sinds 2016 is ze een fulltime lid van het genealogieonderzoeksteam van MyHeritage.

Voor Elisabeth ziet de ideale werkdag er als volgt uit: ze ontvangt een naam, ze vindt voldoende bewijs om een grote stamboom voor die naam te bouwen en ze ontdekt onderweg prachtige verhalen, zoals onlangs voor de presentatoren van Fox & Friends (een dagelijkse ochtendshow op het Fox News Channel in de VS) en Good Morning Britain (een ontbijtprogramma dat op weekdagen in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgezonden door ITV).

Ze geeft toe dat ze verslaafd is aan familiegeschiedenis en volledig in de ban is van het onderwerp. Binnenkort neemt ze haar Amerikaanse man mee naar Moskou om zijn neven te ontmoeten – die ze dankzij MyHeritage heeft opgespoord!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd