Nieuwe functie: stamboomweergave voor stambomen

Nieuwe functie: stamboomweergave voor stambomen

U heeft ons erom gevraagd en wij hebben het voor u ontwikkeld! Deze week introduceren we de stamboomweergave voor stambomen. Daarmee hopen we veel van onze gebruikers een groot genoegen te doen. Veel gebruikers vertelden ons dat een stamboomweergave de functie was die ze het liefst in MyHeritage zouden willen zien, dus we zijn blij om in deze behoefte te kunnen voorzien.

Een stamboomweergave omvat een proband en zijn of haar voorouders. Broers, zussen, echtgenoten of anderen die geen directe voorouder zijn, worden niet weergegeven. In deze weergave kunt u naar iedereen in uw stamboom navigeren en ook hun voorgeslacht bekijken.

De nieuwe stamboomweergave vervangt de huidige weergave niet. Die noemen we nu de familieweergave. De stamboomweergave is een aanvulling op de familieweergave en de lijstweergave. U kunt tussen de drie weergaven schakelen.

Overzicht

Om de stamboomweergave te bekijken, gaat u naar uw stamboom en selecteert u rechtsboven “Stamboomweergave”.

Tree view selector

Selectie van de weergaven

De stamboomweergave van uw stamboom verschijnt. Klik op “Familieweergave” om terug te keren naar uw uitgebreide stamboom. Wanneer u in de stamboomweergave bent, kunt u op het pictogram Instellingen (tandwiel) klikken om deze weergave indien gewenst als uw standaardweergave in te stellen.

Family tree in Pedigree view mode – this example comes from the family tree of MyHeritage’s founder

De stamboom in stamboomweergave – in dit voorbeeld ziet u de stamboom van de oprichter van MyHeritage

Ervaren genealogen zullen onmiddellijk waarderen dat personen met hun meisjesnamen in de stamboomweergave verschijnen, in plaats van met hun gehuwde achternamen of andere afgeleide familienamen.

Als een nieuwe weergave van uw bestaande stamboom, biedt deze weergave veel van de stamboomfuncties die u gewend bent. U kunt bijvoorbeeld naar personen in uw stamboom zoeken en precies zo in- en uitzoomen als in de familieweergave. De badges die voor een profiel van toepassing zijn (Smart Matches, Record Matches en DNA-matches) worden ook in de stamboomweergave weergegeven. U kunt erop klikken om de betreffende matches te bekijken.

Individual with badges for pending Smart Matches, confirmed Record Matches, and DNA Matches

Persoon met badges voor Smart Matches die op bevestiging wachten, bevestigde Record Matches en DNA-matches

In de nieuwe stamboomweergave wordt onderscheid gemaakt tussen personen die Smart Matches en Record Matches hebben die op bevestiging wachten (badges met een gekleurde achtergrond) en Smart Matches en Record Matches die al bevestigd zijn (badges met een witte achtergrond). Indien u alle matches hebt geweigerd, omdat u ze onjuist vond, zal de badge verdwijnen. Zo kunt u gemakkelijk zien welke profielen van uw voorouders uw aandacht vragen. Onze gebruikers hebben ons verteld dat ze dat zeer handig zouden vinden.

Door in de stamboom op iemands profiel te klikken, opent u het profielpaneel aan de linkerkant van het scherm. Daarin vindt u meer gegevens over die persoon en over alle naaste familieleden, zelfs over familieleden die niet in de stamboomweergave worden getoond, zoals broers en zussen, echtgenoten en kinderen.

Iemands profielpaneel in de stamboomweergave

Iemands profielpaneel in de stamboomweergave

Het paneel is de beste manier om te navigeren naar iemands broers of zussen, echtgenoten en kinderen, die mogelijk niet in de stamboomweergave worden weergegeven. Klik gewoon op de naam van een familielid om van die persoon de proband voor de stamboomweergave te maken.

De stamboomweergave toont zes generaties: de geselecteerde proband en vijf generaties voorouders. Als de geselecteerde persoon meer dan vijf generaties voorouders heeft, ziet u een pijl rechts van voorouders van de laatste generatie die nog meer voorouders in de stamboom hebben.

Fifth level ancestors with more ancestors

Voorouders van vijf generaties geleden met eerdere voorouders

Klik op een van deze pijlen om de stamboom voor deze voorouder uit te breiden en nog meer voorouders in die lijn te bekijken.

Expanding an ancestor branch. The arrow will reverse and clicking it again will collapse the branch

Een vooroudertak uitbreiden. De pijl zal zich omkeren, zodat u de tak weer korter kunt maken.

Tot slot

We zijn verheugd om de nieuwe stamboomweergave te presenteren, die we op veler verzoek hebben ontwikkeld. In deze eerste release van de stamboomweergave kunnen er geen stamboomprofielen worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd. We zullen binnen enkele weken een versie van de stamboomweergave uitbrengen waarin dat wel mogelijk is. Tot die tijd kunt u even naar de familieweergave terugschakelen om gegevens te bewerken.

We hopen dat u veel plezier van de stamboomweergave zult hebben. Als u vindt dat er nog functies aan MyHeritage ontbreken, laat het ons dan vooral weten!