Nieuws over DNA Quest

Reacties

Sinds het begin van deze maand is de aanvraagtermijn voor DNA Quest gesloten. Dit maatschappelijke initiatief om gratis 15.000 MyHeritage DNA-testkits onder geadopteerden en hun familieleden te verspreiden is internationaal met open armen ontvangen en het nieuws heeft zich ook buiten MyHeritage als een lopend vuurtje verspreid. We zijn overstelpt met emotionele adoptieverhalen van geadopteerden en gezinnen waarin kinderen ter adoptie zijn aangeboden. We hopen dat de kracht van genetische genealogie, samen met professionele en emotionele ondersteuning, de hereniging van familieleden mogelijk zal maken.

Er zijn 17.000 aanvragen binnengekomen van mensen uit 77 landen over de hele wereld. De meeste aanvragen kwamen uit de Verenigde Staten (13.716), gevolgd door Canada (616), Australië (473), het Verenigd Koninkrijk (329), Nederland (210) en Zweden (210). Ook hebben we aanvragen ontvangen uit Brazilië (95), Frankrijk (64) en in geringere aantallen uit China, Griekenland, Japan, Marokko, Nepal, Peru en vele andere landen.

68 procent van de aanvragen die we ontvingen, was afkomstig van geadopteerden die op zoek waren naar hun biologische familie, 13 procent was afkomstig van naaste familieleden die op zoek waren naar geadopteerden en de rest was afkomstig van mensen die hun situatie hebben omschreven als “Anders”. Interessant genoeg was 70 procent van de indieners vrouw en 30 procent man.

We willen onze grote dank uitspreken aan onze toegewijde adviesraad van topdeskundigen op het gebied van genetische genealogie en adoptie. Deze specialisten hebben hun waardevolle tijd besteed aan het begeleiden en ondersteunen van dit initiatief. De adviesraad bestaat uit: CeCe Moore, oprichter van The DNA Detectives; Blaine Bettinger, The Genetic Genealogist; Richard Weiss van DNA Adoption; Richard Hill, adviseur op het gebied van DNA-tests; Katharine Tanya, oprichter van Adopted.com; Brianne Kirkpatrick, oprichter van Watershed DNA; Pamela Slaton, opsporingsgenealoge; Leah Larkin, The DNA Geek; en Susan Friel-Williams, vicepresident van het American Adoption Congress. Ze hebben ons geholpen om het nieuws binnen hun gemeenschappen te verspreiden en hebben ons advies gegeven in hun vakgebied.

Wat gebeurt er nu?

Nu de aanvraagperiode is gesloten, beginnen we met de selectieprocedure. De deelnemers zullen worden geselecteerd en alle aanvragers zullen vóór 17 mei 2018 over hun status op de hoogte worden gesteld. De gratis DNA-testkits zullen tot eind mei 2018 worden opgestuurd en we verwachten de eerste resultaten al in juli 2018. De deelnemers aan DNA Quest zullen worden gematcht met de volledige database van MyHeritage DNA, die momenteel 1,4 miljoen mensen telt en onophoudelijk groeit.

Als u bent geadopteerd of op zoek bent naar een geadopteerde bloedverwant en u hebt de uiterste inzendingsdatum gemist, dan kunt u zich op www.dnaquest.org nog steeds op de wachtlijst van DNA Quest laten zetten. Als u al door een ander DNA-bedrijf bent getest, dan kunt u uw DNA-gegevens gratis naar MyHeritage uploaden. U ontvangt dan een lijst met DNA-matches die u op het spoor kunnen zetten van het familielid naar wie u op zoek bent.

We verwachten in de komende weken meer nieuws over DNA Quest te kunnen melden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd