Yvette Corporon verhaalt over moedige eilandbewoners bij de Today-show

Reacties

De met een Emmy bekroonde producent en auteur Yvette Manessis Corporon sprak onlangs in de televisieshow Megyn Kelly Today over haar boek “Something Beautiful Happened: A Story of Survival and Courage in the Face of Evil”.

Het verhaal begon in november 2013, toen Yvette MyHeritage om hulp vroeg bij het opsporen van de nakomelingen van de Joodse kleermaker Savvas, afkomstig van Corfu in Griekenland. Savvas had tijdens de oorlog met zijn gezin op Erikoussa ondergedoken gezeten en Yvette wilde graag weten wat er na de oorlog met zijn familie was gebeurd. MyHeritage aanvaardde de uitdaging en startte een genealogisch avontuur om dit goed bewaarde geheim te ontrafelen. Er werden in de VS en in Israël afstammelingen gevonden. Later namen we tijdens een officiële ceremonie deel aan de reünie van de families op het eiland.

Niet lang nadat ze Yvette hadden geholpen om de afstammelingen van Savvas te vinden, werden in een tragische wending van het lot twee van haar familieleden vermoord door een neonazi die het vuur opende in een Joods gemeenschapscentrum.

Yvette tekende het emotionele verhaal op in het boek waarover ze sprak in de tv show  TODAY’s Megyn Kelly:

We mogen drie getekende exemplaren van het boek weggeven aan drie gelukkige winnaars.

Om daarvoor in aanmerking te komen een verhaal over moed in uw familie, kunt u hieronder een  reactie achterlaten met uw motivatie. We zullen drie gelukkige winnaars aanwijzen. Zij ontvangen een gesigneerd exemplaar van Something Beautiful Happened per post.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd