Ajax voetballers staan op het punt om hun roots te ontdekken

Ajax voetballers staan op het punt om hun roots te ontdekken

Spelers van Ajax staan op het punt om hun etnische oorsprong te achterhalen en meer over hun familiegeschiedenis te weten te komen, dankzij een samenwerkingsverband met MyHeritage.

Het partnership omvat onder meer interactieve video’s van de onthulling van de resultaten van de MyHeritage DNA-test van de topspelers. In deze video’s ontdekken de spelers hun roots en wat het internationale onderzoeksteam van MyHeritage over hun familiegeschiedenis heeft weten te achterhalen. De onthulling van de DNA-resultaten verschijnen op het grote scherm in de Johan Cruijff ArenA tijdens een toekomstige thuiswedstrijd van Ajax.

Dit partnership sluit aan bij eerdere voetbalinitiatieven van MyHeritage, waaronder project Voetballegendes en de samenwerkingsverbanden met Borussia Dortmund, Sevilla FC en Legia Warschau. MyHeritage onthulde aan de spelers van die teams hun unieke erfgoed en hun fascinerende familieverhalen.

Football Legends Project: 8 legendarische voetballers deden een MyHeritage DNA-test en kregen verrassende resultaten

Football Legends Project: 8 legendarische voetballers deden een MyHeritage DNA-test en kregen verrassende resultaten

De MyHeritage DNA-test bestaat uit een eenvoudig wangstrijkje. Het resultaat is een fascinerend overzicht van iemands etnische herkomst op basis van het van de voorouders doorgekregen DNA. De test helpt ook bij het opsporen van familieleden, aangezien het DNA wordt vergeleken met dat van miljoenen mensen in de MyHeritage DNA-database.

Menno Geelen, de commercieel directeur van Ajax, zegt: “De kernwaarden van innovatie en diversiteit van MyHeritage sluiten perfect aan bij het DNA van Ajax. We kunnen onze verschillende mediakanalen inzetten om MyHeritage onder de aandacht te brengen van een nog groter internationaal publiek. We kunnen aan de hand van de verhalen van onze spelers laten zien hoe MyHeritage werkt en hoe leuk het is om je familiegeschiedenis te koesteren.”

Bekijk hier de officiële aankondiging van de samenwerking door Ajax.

Aviram Levi, de CMO van MyHeritage, vertelt over het partnership: “Ajax is een van de bekendste voetbalclubs ter wereld, met een rijke geschiedenis en trotse tradities. Ik ben persoonlijk een fan van de club. We zijn verheugd om met de club samen te werken en ons toonaangevende platform voor DNA-tests en onderzoek naar familiegeschiedenis in te kunnen zetten om de spelers te helpen om hun roots te ontdekken, hun familiegeschiedenis te verkennen en contact te krijgen met familieleden over de hele wereld. We zijn heel enthousiast over de samenwerking en zeer benieuwd naar de unieke mix die aan de basis ligt van de successen van Ajax.”

In de komende weken komen de resultaten binnen. We houden u op de hoogte!