Vandaag 60 jaar geleden rondde Elvis zijn diensttijd af

Reacties

We kennen Elvis Presley uiteraard allemaal als de King of Rock ’n Roll, het genie achter tijdloze klassiekers zoals ‘All Shook Up’, ‘Jailhouse Rock’, ‘Can’t Help Falling in Love’ en ‘Love Me Tender’. Maar in 1960 stond hij bij sommigen bekend als sergeant Presley.

Elvis Presley’s militaire certificaat

Elvis Presley diende in het Amerikaanse leger van 1958 tot 1960. Vandaag markeert 60 jaar sinds zijn militaire dienst stopte. Met MyHeritage In Color ™ hebben we enkele foto’s van Elvis ingekleurd die tijdens zijn militaire diensttijd zijn genomen.

Elvis was een controversieel figuur toen hij beroemd werd, omdat zijn kenmerkende dansbewegingen door de oudere generatie als provocerend werden gezien. Toen Elvis op het hoogtepunt van zijn muziekcarrière in dienst trad, kon dat rekenen op instemming van de mensen die geschokt waren door zijn dansen, vanwege de gedachte dat een militaire dienst hem enigszins zou corrigeren. Hoewel hem de kans werd geboden om zich in te zetten bij Special Services als entertainer met verschillende privileges, wees hij dit af ten gunste van zijn land als reguliere soldaat, wat hem het respect verdiende van velen die hem eerder in een negatief daglicht hadden gezien.

Elvis doet zijn eed bij aantreden in het leger, 1958

Na zijn basisopleiding was Elvis gestationeerd in Duitsland, waar hij verbleef voor de verdere duur van zijn militaire carrière. Tijdens zijn dienst deden zich enkele belangrijke levensgebeurtenissen voor: zijn moeder stierf, zijn vader hertrouwde en hij ontmoette Priscilla Beaulieu, met wie hij uiteindelijk trouwde.

Elvis bij uithangbord in Duitsland
Elvis poseert vlakbij een tank in Duitsland

Elvis werd ontslagen uit actieve dienst op 5 maart 1960, nadat hij de rang van sergeant had bereikt.

In een interview na zijn vrijlating zei Elvis: “Het was een grote hulp voor zowel mijn carrière als mijn persoonlijke leven, want ik heb veel geleerd, ik heb veel vrienden gemaakt die ik anders nooit had gemaakt, en ik had veel van goede ervaringen … en sommige slechte, eigenlijk. Ik vind het goed om in een harde omgeving te verkeren, om jezelf op de proef te stellen.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd