Nieuw: kleurinstellingen voor MyHeritage In Color™

Nieuw: kleurinstellingen voor MyHeritage In Color™

MyHeritage In Color™ is een functie voor automatisch inkleuren die uw oude zwart-wit familiefoto’s tot leven brengt met behulp van geavanceerde machine learning-technologie. Het is onlangs een van onze meest populaire functies geworden, met bijna 11 miljoen ingekleurde foto’s in minder dan 3 maanden!

We zijn verheugd aan te kondigen dat het nu mogelijk is om de kleurinstellingen van MyHeritage In Color ™ aan te passen, om de resultaten nog verder te verbeteren.

De kwaliteit van automatische fotokleuring hangt af van vele factoren, zoals de kwaliteit van de originele foto, de resolutie, belichting, contrast, scherpte, enzovoort. In de meeste gevallen zal MyHeritage In Color ™ uitstekende resultaten opleveren. In sommige gevallen is er echter ruimte voor verbetering. Door de instellingen aan te passen, kunt u het kleurproces verfijnen, waardoor u meer controle heeft over uw uiteindelijke afbeelding en dit resulteert in een gekleurde foto van hogere kwaliteit die u met meer trots zult delen.

Toegang tot instellingen voor inkleuren

Instellingen voor inkleuren zijn alleen toegankelijk nadat u een foto heeft ingekleurd en alleen in het gedeelte ‘Mijn foto’s’ van de website. Om toegang te krijgen tot de instellingen, selecteert u “Mijn foto’s” in het menu “Stamboom” van de website. Klik vervolgens op een foto die je eerder hebt ingekleurd. Dergelijke foto’s hebben een kleurenwiel-pictogram in de rechterbenedenhoek, zoals hieronder wordt weergegeven.

Onderdeel ‘Mijn foto’s’ op MyHeritage. Ingekleurde foto’s zijn gemarkeerd (Klik om in te zoomen)<span style=‘" width="603" height="450" />

Onderdeel ‘Mijn foto’s’ op MyHeritage. Ingekleurde foto’s zijn gemarkeerd (Klik om in te zoomen)

Klik op een van de foto’s die je hebt ingekleurd om de fotopagina te bezoeken. Klik vervolgens op het tandwiel-pictogram in de rechterbovenhoek om de kleurinstellingen te openen.

Het volgende menu voor instellingen zal verschijnen aan de rechterzijde van het scherm:

Toegang tot instellingen voor inkleuren

Toegang tot instellingen voor inkleuren

De instellingen aanpassen

De standaardinstellingen zijn geselecteerd omdat ze meestal de beste resultaten opleveren. Soms kan het aanpassen van de instellingen echter betere kleurresultaten opleveren.

Houd er rekening mee dat het wijzigen van de instellingen meer een kunst dan een wetenschap is: elke foto is anders en een instelling die prachtig werkt voor de ene foto, werkt mogelijk niet goed voor een andere. De beste manier om een foto te verbeteren, is door te experimenteren en te kijken wat het beste werkt. Daarom blijven de instellingen niet bestaan, wat betekent dat wijzigingen die u aanbrengt in de instellingen van invloed zijn op de huidige foto, maar niet op andere foto’s die u al hebt ingekleurd of later zal inkleuren.

Hieronder volgt een korte uitleg van elk van de instellingen:

Contrast verbetering

Standaard ondergaan alle ingekleurde foto’s een post-kleuringalgoritme dat hun contrast verbetert. Meestal vallen hierdoor de kenmerken van de foto beter op. Soms kan het contrast echter overdreven aanvoelen, en in dergelijke gevallen kunt u Contrastverbetering deselecteren en kijken of u het resultaat liever zonder hebt.

Verzadiging

Met de schuifregelaar voor verzadiging kunt u de intensiteit van de kleuren in uw ingekleurde foto aanpassen. De verzadiging is standaard ingesteld op 1,1. U kunt het tot 1,3 verhogen of verlagen tot 0,9.

Als u de kleuren op uw foto te helder of te intens vindt, geeft u er misschien de voorkeur aan de verzadiging te verminderen. Als ze niet voldoende helder of intens zijn, probeer het dan te verhogen.

Weergave

Renderen is het proces van het genereren van uw ingekleurde afbeelding. De standaard automatische instelling is 32, wat over het algemeen optimale resultaten oplevert. U kunt echter betere resultaten behalen met een hoger of lager aantal. Om het uit te proberen, selecteert u “Handmatige weergave” en gebruikt u de schuifregelaar om een hoger of lager getal tussen 16 en 96 te selecteren. In het algemeen ziet inkleuring van foto’s met een lagere resolutie er beter uit met een lager weergave-nummer, en foto’s met een hogere resolutie zien er beter uit met een hoger weergave-nummer.

Inkleurmodel

Het standaardmodel voor kleuren werkt het beste voor de meeste foto’s. Het resterende kleine percentage foto’s ziet er misschien beter uit met het alternatieve kleurmodel. Probeer het eens en kijk hoe het eruit ziet. Als je ingekleurde foto problemen heeft met sommige kleuren, zoals ‘zombieskin’ (ledematen of gezichten die ‘dood’ lijken omdat ze in zwart-wit blijven) of met mensen in uniform die verkeerd gekleurd zijn, probeer dan het alternatieve model en het kan de problemen oplossen.

Nadat u een van de instellingen heeft aangepast, wordt de knop ‘Voorbeeld’ ingeschakeld en kunt u erop klikken om een ​​voorbeeld van de nieuwe instellingen te bekijken. Klik en houd de foto vast om de aangepaste versie te vergelijken met de vorige versie.

Als u tevreden bent met de resultaten, klikt u op ‘Opslaan’ om de nieuwe instellingen toe te passen. Uw ingekleurde foto wordt vervangen door een nieuwe versie ingekleurd met de nieuwe instellingen. Als u liever terugkeert naar de vorige instellingen, klikt u op ‘Annuleren’.

Als u het resultaat hebt opgeslagen en van gedachten bent veranderd, kunt u de instellingen opnieuw invoeren, terugzetten naar de standaardinstellingen en opnieuw opslaan.

Voorbeelden

Judy Russell, bekend als the Legal Genealogist, publiceerde een blog over MyHeritage In Color™ inclusief een aantal mooie voorbeelden. Echter, een van deze foto’s werd niet goed ingekleurd:

Hier is de ingekleurde versie die Judy publiceerde:

De uniformen van de soldaten kwamen niet goed uit de verf!

Met gebruik van de instellingen, en de keuze voor ‘Alternative model’, kwamen er veel betere resultaten uit:

Toen Israel onafhankelijk werd, is deze iconische foto genomen die de krant toont met het nieuws, vastgehouden door bekende personen:

De kleuren kwamen er niet goed uit. Het gezicht heeft “zombie skin” gedeelten die er groenig uitziet, terwijl de boom erachter er niet zo groen uitziet als wel zou horen.

Met gebruik van de instellingen voor inkleuren, is een veel beter resultaat verkregen:

De foto van deze prachtige bruid, Betty Lieberman, is genomen in Columbus, Ohio in 1951:

Door de scherpe belichting en het sterke contrast van de originele foto zijn de kleuren in de standaard ingekleurde versie vaag en ziet Betty er vrij bleek uit.

Door de verzadiging te verhogen en over te schakelen naar het alternatieve kleurmodel, komen de kleuren echt naar voren, vooral in haar gezicht – haar huid, haar ogen en haar rode lippenstift:

Dit prachtige stel, Jacquie en Norman Levy, werd in 1947 samen gefotografeerd in Denver, Colorado:

Hoewel de standaard ingekleurde versie ons een idee geeft van hun huidskleur en haarkleur, evenals de lipstick van Jacquie en de witte bloem in haar haar, “lekt” de kleur een beetje in haar jasje:

Als u de weergave verlaagt tot 16, krijgt u een blauwe achtergrond die ons een mooi contrast geeft, waardoor hun gezichten meer “knallen” en de verzadiging vermindert, waardoor de teint van Jacquie een iets natuurlijkere kleur krijgt. De kleding ziet er ook meer natuurgetrouw uit:

Conclusie

De nieuwe mogelijkheid om de kleurinstellingen aan te passen, stelt u in staat om nog meer verbluffende resultaten te behalen met MyHeritage In Color ™ dan voorheen.

Het aanpassen van instellingen voor inkleuren is een betaalde functie en er is een Compleet abonnement nodig om er toegang toe te hebben. De functie is momenteel beschikbaar via uw desktop of mobiele browser, maar nog niet via de mobiele app.

Kleurinstellingen geven je meer controle over het inkleuren van foto’s en kunnen geweldige foto’s er nog mooier uit laten zien! Probeer het vandaag nog.