Dit zijn de winnaars van de Vaderdag competitie!

Dit zijn de winnaars van de Vaderdag competitie!

Ter ere van Vaderdag heeft MyHeritage u gevraagd om foto’s van vaders uit uw stamboom te delen, verbeterd met onze gloednieuwe Photo Enhancer-tool als onderdeel van onze #DadInFocus Vaderdag-fotowedstrijd. We hebben zoveel prachtige inzendingen gezien – afbeeldingen van de geliefde vaders in uw families werden glashelder. Veel deelnemers schreven over hoe ontroerend het voor hen was om deze beelden voor het eerst zo scherp te zien.

Voordat we de winnaars bekend maken, willen we alle deelnemers bedanken voor het delen van hun foto’s en verhalen met ons.

Eervolle vermeldingen

Hier zijn enkele inzendingen die een eervolle vermelding hebben gekregen:

Peter Vos schrijft dat deze foto van zijn vader in mei 1943 is genomen en hij is erg blij om hem in kleur te zien, dankzij de tools voor het inkleuren en verbeteren van foto’s van MyHeritage. We zijn vooral gecharmeerd door de details op deze foto: de rode baksteen, de schaduwen, het groen achter het huis.

https://twitter.com/DLGenealogist/status/1274742714047836162

David Allen Lambert ontmoette dit jaar voor het eerst zijn vader in kleur voor Vaderdag. Hij zegt dat hij zijn grootvader nooit heeft gekend en dat zijn familie hen dankbaar is. We vinden het mooi hoe de ingekleurde, verbeterde versie de zachte, doordachte uitdrukking in de ogen van zijn grootvader naar voren brengt.

Deze inzending kwam van Michael Johne via Facebook en Instagram. Op de foto staan zijn betovergrootouders, Friedrich August Hensel (1870–1939) en Minna Pauline Hultsch (1875–1950) uit Oost-Duitsland. De fotoverbetering brengt hun kenmerken realistisch naar voren, met de nadruk op hun enigszins geamuseerde uitdrukkingen.

Op deze mooie foto zijn de Poolse grootouders van Susan McCullough te zien, die begin 1900 naar de Verenigde Staten emigreerden. Wat een schattige kinderen, en wat een prachtige details op de jurk van de moeder!

Aangezien het geen Vaderdag was in Zweden, werden Zweedse gebruikers uitgenodigd om verbeterde foto’s van hun families te delen. Deze gebruiker heeft deze prachtige foto’s gedeeld die in de jaren twintig in de Verenigde Staten zijn gemaakt:

https://www.instagram.com/p/CBrErNvFe-1/?utm_source=ig_web_copy_link

Die laatste ziet eruit als een geweldig feest! Merk op dat de Amerikaanse vlag op de foto slechts 48 sterren heeft. De laatste twee zijn in 1959 en 1960 toegevoegd.

We kregen ook deze prachtige inzending van Ricco Kopatz uit Duitsland:

Ricco zegt dat de foto zijn betovergrootouders toont tijdens hun 50-jarig huwelijksfeest, dat plaatsvond op 18 september 1952 in Grossenwiehe. “Ik ben erg blij dat de inkleuring en de fotoverbetering het beeld en het leven van mijn betovergrootouders tot leven hebben gebracht”, schreef Ricco ons. ‘Als ik naar de foto kijk, denk ik dat hij vorig jaar of zo is genomen. Dit werd ook bevestigd door mijn grootvader (86) en zijn zussen (78 en 99), die hun grootouders meer dan 60 jaar geleden voor het laatst zagen.”

Winnaars

De drie winnende inzendingen zijn:

  1. Margaret Johnson uit Canada, die deze ongelooflijke foto deelde van de grootvader die ze nooit had ontmoet – met een bijzonder verhaal:

Wij waren ook erg onder de indruk! We namen contact op met Margaret om meer informatie te vragen en ze vertelde ons dat ze ongeveer 9 jaar geleden was begonnen met het zoeken naar informatie over haar grootvader. Ze had geen andere informatie dan zijn naam, en hoewel ze op een andere site een Vernon Smyth vond in overlijdensaktes, kon ze niet weten of hij de juiste was. “Dus negen jaar lang wist ik het niet, totdat ik een DNA-test deed”, schreef ze. ‘Die test toonde een neef aan wie ik verwant was. Ik wist niet wie onze gemeenschappelijke voorouder was, maar haar grootvader had een grappige naam: Peter P. Peters. ”

Margaret zocht naar haar grootvader op MyHeritage en vond hetzelfde overlijdensrecord dat ze eerder had gevonden, maar deze was completer en had de namen van zijn ouders: Clarence Peters en Rose Wiest. Dus zocht ze naar Clarence Peters en vond een volkstelling waaruit bleek dat Clarence de zoon was van een Peter P Peters. Dat toonde aan dat de Vernon in het overlijdensakte inderdaad haar grootvader was!

‘Ik heb de nieuwe informatie in mijn online stamboom ingevoerd’, vervolgde ze. “Ik ontdekte dat Vernon in de stambomen van andere mensen vermeld stond, en die details omvatten zijn begraafplaats – die ongeveer 20 minuten van mijn huis verwijderd was. Ik heb voor het eerst in mijn leven zijn graf kunnen bezoeken. ‘ Ze kon ook contact opnemen met een neef van haar vader, die haar foto’s van Vernon stuurde, waaronder de foto die ze tweette in de wedstrijd.

De originele foto die de neef van Margaret haar stuurde

De originele foto die de neef van Margaret haar stuurde

‘Hij was 19 en het was de tweede bruiloft van zijn moeder in 1947’, schreef ze over de foto. ‘Helaas stierf hij in 1983 op 55-jarige leeftijd aan keelkanker voordat we elkaar konden vinden. Maar dankzij mijn onderzoek ontdekte ik zoveel over hem, inclusief levende familieleden!”

“Ik ben MyHeritage zo dankbaar voor deze nieuwe foto-tool”, voegde ze eraan toe. ‘Het brengt mijn grootvader echt tot leven. Nu kan ik zien dat ik zijn neus heb en mijn broer zijn mond. Dat is onbetaalbaar. ”

De verbeterde en ingekleurde close-up van het gezicht van Margaret’s grootvader

De verbeterde en ingekleurde close-up van het gezicht van Margaret’s grootvader

Geweldig! We zijn zo blij dat we Margaret hebben kunnen helpen om deze ontdekking te doen en niet alleen meer informatie over haar grootvader te vinden en contact op te nemen met zijn levende familieleden, maar ook om zijn gezicht zo scherp in beeld te zien. Gefeliciteerd, Margaret! We hopen dat je gratis abonnement je zal helpen meer ongelooflijke ontdekkingen te doen zoals deze.

  1. Yvonne Lascelles uit Groot-Brittannië, die ons deze ongelooflijke transformatie heeft gestuurd van een nauwelijks waarneembaar beeld naar een scherpe weergave van haar grootvader:

‘Er bestaat maar één korrelig stukje foto voor opa James Fairfield’, schreef ze ons. “Geliefd bij het hele gezin en vergeten door technologie … tot nu toe. Dankjewel.”

Yvonne, we willen jou bedanken voor je inzending en gefeliciteerd!

  1. Irene Strodel uit Duitsland, die deze speciale foto van haar familie deelde, genomen rond 1914:

‘Hoe lang moesten ze stilzitten om de scène vast te leggen?’ vraagt Irene zich af. ‘En hoe vaak maken we tegenwoordig snel een foto waar we misschien nooit naar kijken, alleen maar omdat het kan?’

Inderdaad, de zeldzaamheid van foto’s als deze van meer dan 100 jaar geleden is een van de redenen die ze zo kostbaar maakt. Bedankt, Irene, voor het delen van jouw familieschat met ons, en gefeliciteerd!

Yvonne, Margaret en Irene krijgen allemaal een gratis Compleet abonnement van een jaar op MyHeritage, waarmee ze volledige toegang krijgen tot alle geavanceerde tools en functies van MyHeritage, onze 12,4 miljard historische records en natuurlijk onbeperkte fotoverbetering en inkleuring! We hopen dat dit hen zal helpen nieuwe en spannende ontdekkingen te doen over hun familiegeschiedenis.

De wedstrijd is voorbij, maar u kunt nog steeds profiteren van de Photo Enhancer en uw eigen voorouders scherp in beeld brengen! Probeer de MyHeritage Photo Enhancer vandaag.