MyHeritage CEO Gilad Japhet onthult interessante nieuwe ontwikkelingen in presentatie

Reacties

Oprichter en CEO van MyHeritage, Gilad Japhet heeft een aantal interessante nieuwe ontwikkelingen onthuld – waarvan sommige nog nooit eerder openbaar waren gemaakt – tijdens een lezing die hij op 23 juni online gaf aan de Israel Genealogy Research Association (IGRA). In de de eerste minuten zijn er verwijzingen naar Joodse historische archieven. De rest van de presentatie is echter niet gerelateerd aan Joodse genealogie en komen MyHeritage’s nieuwste functies aan bod. Gilad geeft ook een voorproefje van interessante aankomende functies die MyHeritage momenteel ontwikkelt op het gebied van genealogie en DNA.

U kunt de volledige presentatie van Gilad bekijken in de video hieronder:

Hieronder vindt u de highlights:

Collecties historische gegevens

Tot dusver dit jaar heeft MyHeritage veel nieuwe collecties aan onze historische gegevens toegevoegd, met een verbluffend totaal van 1,2 miljard records. Onder die collecties zijn er enkele die door MyHeritage zijn geïndexeerd en exclusief voor het bedrijf zijn, zowel qua inhoud als qua doorzoekbaarheid. Gilad lichtte de stadsregisters uit de Verenigde Staten en de nieuwe Griekse collecties eruit als voorbeeld.

Gilad voegde eraan toe dat er nog veel andere relevante nieuwe collecties zijn waaraan het bedrijf werkt, waarover hij nog geen onthullingen kon doen.

Genealogische functies

Vervolgens introduceerde Gilad een binnenkort te verschijnen vernieuwd design van de zoekmachine voor historische gegevens van MyHeritage. De nieuwe interface heeft dezelfde veelzijdige functionaliteit als de vorige, maar is compacter en gebruiksvriendelijker en elimineert de noodzaak van afzonderlijke “eenvoudige” en “geavanceerde” zoekformulieren.

Het formulier kan u volgen terwijl u naar gegevens kijkt, zodat u uw zoekopdracht gemakkelijk kunt verfijnen terwijl u bezig bent. Het formulier past zijn suggesties voor nieuwe velden aan om in te vullen volgens de context van de gegevens die u bekijkt.

Gilad noemde ook de recente introductie van meertalige Record Matching, waarmee het veel makkelijker wordt om gegevens te vinden over uw voorouders in andere talen, en de lancering van de nieuwe weergave in waaiervorm voor stambomen — een nieuwe manier om uw stamboom te bekijken die mooi en compact tegelijk is en als beeld kan worden gedeeld met familie en vrienden.

Hij beschreef vervolgens een aanstaande facelift naar de traditionele Familie-weergave: een bijgewerkt ontwerp dat de ruimte efficiënter zal gebruiken, waardoor het gemakkelijker wordt om meer informatie tegelijk te zien en de noodzaak om te scrollen of te slepen vermindert. Er komt een extra optie voor vierkante persoonskaarten die de profielfoto boven de naam van de persoon plaatsen, waardoor het zicht nog efficiënter wordt qua ruimtegebruik. Het linkervenster met een overzicht van iemands profiel krijgt ook een facelift.

Een andere functie in de maak is een handig relatiediagram dat u kunt openen wanneer u een relatiebeschrijving ziet. Het diagram maakt het gemakkelijk om te visualiseren hoe twee individuen met elkaar in verband staan, en je kunt het opslaan als een PDF-afbeelding om te delen of af te drukken. MyHeritage is van plan deze functie in de toekomst ook aan DNA-matches toe te voegen.

Vervolgens beschreef Gilad de aanzienlijke bijdragen die MyHeritage heeft gedaan aan de wereld van genealogische fotografie met de lancering van MyHeritage In Color™ in februari en de MyHeritage Photo Enhancer in juni. Gilad wees erop dat deze functies MyHeritage het beste platform maken om te werken met oude familiefoto’s en beschreef de ontroerende reacties die het bedrijf kreeg na de lancering van deze nieuwe functies, van gebruikers die hun voorouders vanuit een geheel nieuw perspectief konden bekijken. 

DNA functies

Ten slotte sprak Gilad over de langverwachte update van MyHeritage’s etniciteitsschatting: Genetische Groepen. Deze update zal een veel hogere dichtheid van het DNA-etniciteitsoverzicht opleveren – mogelijk, zegt Gilad, de hoogste in de markt, met eerst 2.000-3.000 geografische regio’s en misschien 5.000 in een toekomstige update.

Genetische groepen zullen de bestaande 42 etniciteiten onderverdelen in subgroepen, waaronder etnische groepen zoals de Basken, de Sámi en de Bretons, en zelfs groepen identificeren die uit een bepaalde stad komen, zoals Marokkaanse joden uit Casablanca. Wanneer de functie wordt vrijgegeven, heeft iedereen die een MyHeritage DNA-test heeft gedaan, gratis toegang tot deze informatie.

Later is MyHeritage van plan meer waardevolle informatie toe te voegen die etniciteit en genealogie verbindt: veelvoorkomende achternamen uit die regio, veelvoorkomende locaties waar die groep wordt gevonden, migratieroutes, enzovoort.

“De toekomst van genealogie is zonnig”

Gilad sloot zijn lezing af met de nadruk op MyHeritage’s voortdurende toewijding aan genealogie. Het bedrijf loopt voorop in de vooruitgang op het gebied van genealogie en DNA, en Gilad beloofde nog veel meer moois in petto te hebben. Blijf dus op de hoogte!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd