MyHeritage In Color™ nu nog beter

MyHeritage In Color™ nu nog beter

Eerder dit jaar hebben we een geweldige functie voor het inkleuren van zwart-witfoto’s uitgebracht: MyHeritage In Color™. Het was gebaseerd op deep-learningtechnologie waarvoor wij exclusief een licentie hebben verkregen van DeOldify – het supergetalenteerde team van Jason Antic en Dana Kelley, na baanbrekend werk van ons teamlid Maor Cohen. MyHeritage In Color™ werd al snel een viral sensatie met meer dan 16 miljoen foto’s die sinds de release zijn ingekleurd. U kunt meer lezen op onze blog over onze lancering van deze functie, hoe deze viral ging en de kleurinstellingen die we ervoor hebben toegevoegd.

Probeer MyHeritage In Color™ nu uit

Het hele jaar door bleven Jason en Dana hard werken om de inkleuring nog verder te verbeteren, omdat ze, naar eigen zeggen, obsessief de perfectie van inkleuring nastreven met behulp van deep learning. We zijn nu blij om de vruchten van hun voortdurende inspanningen te kunnen vrijgeven – een nieuw inkleuringsmodel, dat nog betere resultaten oplevert bij het inkleuren van zwart-witfoto’s. In de toekomst zullen we het nieuwe inkleuringmodel gebruiken als de standaardoptie wanneer u uw foto’s inkleurt. U hoeft dus geen actie te ondernemen om van het nieuwe model te profiteren, blijf gewoon uw foto’s inkleuren op MyHeritage.

Waarom uw zwart-witfoto’s inkleuren?

Foto’s geven een unieke kijk op het leven van onze voorouders en familieleden, echter als je ze in zwart-wit bekijkt, staan ze op een bepaalde afstand. Door dezelfde afbeeldingen in kleur te bekijken, komen ze tot leven zoals niets anders dat kan. Gekleurde historische foto’s kunnen interesse in het verleden wekken en helpen ons persoonlijker te verbinden met gebeurtenissen en mensen uit vervlogen tijden. Het stelt ons in staat om deze foto’s op een geheel nieuwe manier te bekijken, waardoor we nieuwe perspectieven krijgen op de mensen en plaatsen die ons hebben gemaakt tot wie we nu zijn.

Stel je voor dat je de trouwfoto van je grootouders voor het eerst in kleur ziet, of de kleine details opmerkt die het leven in de straten van New York honderd jaar geleden in beeld brengen. Als u de ingekleurde afbeeldingen naast de originele zwart-witfoto’s bekijkt, zult u versteld staan van het verschil. Inkleuring wijzigt uw originele foto niet, het maakt een nieuwe kopie en markeert deze met een speciaal symbool in de linkerbenedenhoek om anderen te informeren dat de kleuren zijn gesimuleerd en niet authentiek zijn.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden die tonen hoe het nieuwe inkleuringsmodel (die we ‘november 2020’ zullen noemen) betere resultaten bereikt dan het vorige model (februari 2020):

Foto ingekleurd met het model van februari 2020

Foto ingekleurd met het model van februari 2020

Dezelfde foto ingekleurd met het model van november 2020. De hemel is veel blauwer!

Dezelfde foto ingekleurd met het model van november 2020. De hemel is veel blauwer!

De persoon gemarkeerd met een X is Shmuel Isaacson, de grootvader aan moederskant van MyHeritage’s oprichter.

Foto ingekleurd met het model van februari 2020

Foto ingekleurd met het model van februari 2020

Dezelfde foto ingekleurd met het model van november 2020. De pakken hebben betere kleuren en de huid heeft een meer natuurlijke teint.

Dezelfde foto ingekleurd met het model van november 2020. De pakken hebben betere kleuren en de huid heeft een meer natuurlijke teint.

De persoon aan de linkerkant is Dr. Menachem Oren (Chwojnik), de broer van de grootmoeder van MyHeritage’s oprichter. Op deze foto speelt hij in het Israëlische team tegen Paul Keres van het USSR-team in de 11e Schaakolympiade in Amsterdam, 1954.

In het bovenstaande voorbeeld zijn de kleuren van de kleding sterk verbeterd met het nieuwe inkleuringsmodel.

Originele zwart-witfoto

Originele zwart-witfoto

Links: model van februari 2020 model. Rechts: model van november 2020

Links: model van februari 2020 model. Rechts: model van november 2020

In de foto hierboven, weet het nieuwe model grotendeels het probleem van de “zombie skin” op te lossen.

Het inkleuringsmodel veranderen

Alle nieuw ingekleurde foto’s gebruiken het nieuwe inkleuringmodel, maar foto’s die je al eerder hebt ingekleurd, worden niet automatisch aangepast. Als u het nieuwe model wilt toepassen op een foto die u eerder hebt ingekleurd, wat alleen wordt aanbevolen als u niet tevreden was met de vorige resultaten, gaat u naar de fotopagina op MyHeritage en klikt u op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek om de instellingen voor inkleuring te openen.

Toegang tot de instellingen voor inkleuren

Toegang tot de instellingen voor inkleuren

Het instellingen paneel verschijnt aan de rechterkant van het scherm, met de inkleuringmodellen onderaan:

Instellingen voor inkleuren (klik om in te zoomen)

Instellingen voor inkleuren (klik om in te zoomen)

U kunt de instellingen gebruiken om een ander model op de foto toe te passen, een voorbeeld van het resultaat te bekijken en het op te slaan als u tevreden bent.

Het nieuwe model geeft betere kleurresultaten voor de meeste foto’s, maar er zijn nogal wat gevallen waarin een van de twee oudere modellen in feite superieure resultaten geeft. In veel gevallen zijn de verschillen zo klein dat de meeste mensen het verschil niet kunnen zien. Als u een foto inkleurt en niet tevreden bent met het resultaat of perfectie wilt zoeken, kunt u in de instellingen schakelen tussen de drie verschillende inkleuringmodellen om te zien welke het beste resultaat oplevert voor uw foto.

Met MyHeritage In Color ™ kan iedereen gratis maximaal 10 foto’s inkleuren. Daarnaast is het een betaalde functie en is een Compleet abonnement op MyHeritage vereist. Lees hier meer over onze verschillende abonnementen. Het nieuwe inkleuringsmodel is nu beschikbaar voor zowel abonnees als alle andere gebruikers.

Samenvatting

Het nieuwe kleurmodel geeft veel van onze gebruikers betere resultaten bij het inkleuren van zwart-witfoto’s. Dit soort technologie is echter nooit perfect, en met onze vrienden bij DeOldify zullen we hard blijven werken om het verder te verbeteren.

We nodigen onze gebruikers uit om te blijven genieten van deze fantastische functie en de resultaten te delen met hun familie en vrienden.

Kleur uw zwart-witfoto’s vandaag nog in via www.myheritage.nl/incolor!