Nieuw: animeer de gezichten op uw familiefoto’s

Nieuw: animeer de gezichten op uw familiefoto’s

Vraagt u zich wel eens af hoe uw voorouders zich tijdens hun leven bewogen, hoe ze lachten en eruitzagen? U kunt nu uw voorouders van generaties geleden zien als nooit tevoren!

We introduceren met veel plezier Deep Nostalgia™, een baanbrekende nieuwe fotofunctie op MyHeritage waarmee u de gezichten van uw dierbaren op foto’s kunt animeren. Deze nieuwe toevoeging aan ons pakket met fototools geeft een realistische weergave van hoe een persoon op een oude foto zou hebben bewogen en eruit zou hebben gezien als hij of zij op video zou zijn vastgelegd.

Animeer uw foto’s

Het kan heerlijk zijn om naar deze foto van uw oma te kijken …

… maar het wordt een heel ander verhaal als u haar ziet glimlachen en om zich heen ziet kijken:

Deep Nostalgia™ maakt gebruik van deep learning-algoritmen om opmerkelijke resultaten te produceren. U kunt de gezichten op uw foto’s animeren en ze zien bewegen, met hun ogen zien knipperen en zien glimlachen. De technologie werkt even goed met zwart-witfoto’s als met foto’s die oorspronkelijk in kleur zijn gemaakt. En de resultaten zijn ook goed bij ingekleurde foto’s en bij foto’s waarvan de kleuren met MyHeritage In Color™ zijn gerestaureerd. Deel de korte animatiefilmpjes van voorouders die glimlachen, met hun ogen knipperen en hun hoofd omdraaien met uw vrienden en familie en kijk wat zij ervan vinden!

Hoe het werkt

De bijzondere technologie om de gezichten op foto’s te animeren is aan MyHeritage in licentie gegeven door D-ID, een bedrijf dat is gespecialiseerd in synthetische media op basis van deep learning. MyHeritage past deze technologie toe om gezichten op historische foto’s te animeren en realistische videobeelden van hoge kwaliteit te maken.

Deep Nostalgia™ werkt voor alle verbeterde foto’s – zowel in hun oorspronkelijke kleurstelling als ingekleurd of gerestaureerd met MyHeritage In Color™. Als uw foto nog niet op MyHeritage was verbeterd, dan wordt dat automatisch gedaan in het proces om een zo hoog mogelijke resolutie voor de afbeelding te verkrijgen. Dit garandeert optimale resultaten voor de videoanimatie.

We beschikken over verschillende opeenvolgingen van gebaren die op een foto kunnen worden toegepast. Die gebaren zijn afkomstig van video’s die we hebben opgenomen. Die zogeheten stuurvideo’s sturen de bewegingen in de animatie aan. Daardoor kunt u uw voorouders zien glimlachen, met hun ogen zien knipperen en hun hoofden zien draaien.

In het onderstaande voorbeeld kunt u zien hoe de opgenomen stuurvideo’s werken. Links ziet u de stuurvideo die we hebben gemaakt van Sagih Keinan van het MyHeritage Marketing team en rechts ziet u hoe die stuurvideo is toegepast op een foto om er videoanimatie van te maken.

We analyseren de houding van het hoofd en de kijkrichting en kiezen dan automatisch welke stuurvideo het beste op het geselecteerde gezicht kan worden toegepast.

Het resultaat is een korte videoanimatie van hoge kwaliteit van iemands gezicht: glimlachend, met de ogen knipperend en bewegend.

Voorbeelden

Er zijn op deze bij MyHeritage geüploade foto twee gezichten ontdekt:

Hier zijn de gezichten verbeterd:

En nu de video’s:

In het volgende voorbeeld is Sir Cecil Herbert Edward Chubb afgebeeld met zijn dochter Mary Chubb. Cecil Chubb was de laatste particuliere eigenaar van het prehistorische monument Stonehenge. Hij kocht het monument voor zijn vrouw Lady Chubb in een opwelling op een veiling in 1915 voor £ 6.600 van haar fortuin van £ 100.000. In 1918 schonk hij het Stonehenge aan de Britse regering.

Hun individuele gezichten zijn scherpgesteld met de MyHeritage Photo Enhancer:

Als we de gezichten van Sir Chubb en zijn dochter Mary geanimeerd zien, lijkt het net of ze recht voor ons staan!

Aan de slag

Als u foto’s wilt animeren die u nog niet bij MyHeritage hebt geüpload, dan kunt u ze uploaden en bewerken op myheritage.nl/deep-nostalgia.

Deep Nostalgia™ hoofdpagina

Deep Nostalgia™ hoofdpagina

Klik op “Upload foto” om een bestand op uw computer te kiezen. Of sleep een foto naar keuze in de fotolijst.

Als u uw foto uploadt, wordt u gevraagd om u bij MyHeritage aan te melden voor het animeren van uw foto’s. Aanmelden is gratis. Als u al een MyHeritage-account hebt en nog niet bent ingelogd, dan kunt u dat doen via de link onderin het venster.

Als de foto is geüpload, selecteert u één van de op de foto gedetecteerde gezichten om het te animeren.

Selecteer een gezicht uit alle gedetecteerde gezichten om het te animeren

Selecteer een gezicht uit alle gedetecteerde gezichten om het te animeren

Het animeren van één gezicht in een foto duurt meestal tussen de 10 en 20 seconden, afhankelijk van de lengte van de stuurvideo die we erop toepassen. Video’s die bestaan uit een langere opeenvolging van gebaren kosten meer tijd om te maken.

Zodra uw geanimeerde video klaar is, wordt hij afgespeeld. Beweeg uw muisaanwijzer over de video als u hem wilt stopzetten.

Pauzeren van de videoanimatie

Pauzeren van de videoanimatie

Foto’s animeren die al op MyHeritage staan

U kunt ook een foto animeren die al op MyHeritage staat. Open daarvoor het onderdeel “Mijn Foto’s” op de website.

De menuoptie Mijn foto’s selecteren

De menuoptie Mijn foto’s selecteren

Selecteer een van uw foto’s en klik op de nieuwe knop “Animeren”.

Klik op “Animeren” om te beginnen!

Klik op “Animeren” om te beginnen!

Als er maar één gezicht op uw foto is te zien, beginnen we meteen met het animeren ervan.

Als er meer dan één persoon op de foto staat, kunt u in de balk onder de foto kiezen welk gezicht u wilt animeren. Op die balk vindt u alle gezichten die op de foto zijn gedetecteerd.

Maak uw keuze uit de gezichten die we hebben gedetecteerd

Maak uw keuze uit de gezichten die we hebben gedetecteerd

Als we klaar zijn, kun u het animatiefilmpje bekijken.

Klik op de afspeelknop om de animatie af te spelen

Klik op de afspeelknop om de animatie af te spelen

Delen en opslaan

Als u de videoanimatie hebt gemaakt, dan wilt u haar vast en zeker met uw vrienden en familie delen. Klik dan het pictogram Delen om de originele foto of de animatie op Facebook of Twitter te delen of om de link gemakkelijk te kopiëren. Klik op Downloaden als u de videoanimatie als mp4-bestand op uw computer wilt opslaan.

Een animatie delen

Een animatie delen

Authenticiteit

De gebaren in de stuurvideo’s die worden gebruikt om de animatiesequenties te maken, zijn echte menselijke gebaren. De acteurs zijn veelal medewerkers van MyHeritage. Het eindresultaat is uiteraard niet authentiek – het is een computersimulatie van hoe de persoon op uw foto zou hebben bewogen en eruit zou hebben gezien indien hij of zij op video zou zijn vastgelegd.

Wij voelen ons ethisch verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat mensen het verschil zien tussen videosimulaties die met deep learning zijn gemaakt en originele foto’s of video’s. Daarom onderscheiden we geanimeerde foto’s van de originelen met behulp van een speciaal bewegingsicoon in reliëf (het lijkt op een bewegende bal) in de linkerbenedenhoek van de foto’s. Samen met het toverstaficoon dat aangeeft dat de foto is verbeterd, verschijnen deze pictogrammen op alle geanimeerde foto’s, zodat gebruikers ze van het origineel kunnen onderscheiden. Als de animatie is gemaakt op een ingekleurde foto, dan verschijnt het palet-icoon naast het toverstaficoon en het bewegingsicoon in de linkerbenedenhoek.

U ziet dat icoon ook op de miniaturen van de foto’s die u al hebt geanimeerd, in het onderdeel Mijn foto’s van uw familiesite. Daaraan kunt u zien welke foto’s u hebt geanimeerd.

Icoon dat aangeeft dat er een geanimeerde versie van een foto is gemaakt

Icoon dat aangeeft dat er een geanimeerde versie van een foto is gemaakt

Wanneer u een foto animeert, dan wordt het animatiefilmpje niet apart toegevoegd aan uw albums op MyHeritage. Het wordt in plaats daarvan opgeslagen als een versie van de originele foto.

Meerdere gezichten

Zodra u een foto uploadt, detecteren we automatisch de gezichten. U kunt vervolgens kiezen welk gezicht u wilt animeren. Meestal detecteren we alle gezichten op een foto maar er zijn gevallen waarin sommige gezichten niet worden gedetecteerd. Momenteel kunnen alleen gezichten die door het algoritme zijn gedetecteerd, worden geanimeerd.

U kunt alle gedetecteerde gezichten in een foto animeren maar in de huidige versie van deze functie kunnen ze niet allemaal tegelijk worden geanimeerd. U moet een aparte animatie maken van ieder gezicht, één tegelijk.

Als u een foto bekijkt in het onderdeel Mijn foto’s van de website, dan ziet u onder de hoofdfoto welke gezichten op de foto zijn geanimeerd. De gezichten met een animatie zijn voorzien van een afspeelknop.

De afspeelknop geeft aan welke gezichten al zijn geanimeerd

De afspeelknop geeft aan welke gezichten al zijn geanimeerd

De volgorde van de bewegingen veranderen

Als u de standaardvolgorde van de bewegingen wilt veranderen, dan kunt u een andere volgorde kiezen in het onderdeel Mijn foto’s van de website. Daar kunt u de stuurvideo wijzigen voor een foto die al is geanimeerd. Hoewel wij de volgorde hebben gekozen die volgens ons het beste werkt voor het gekozen gezicht, kunt u met de verschillende opties spelen en zien of u een andere voorkeur hebt.

Om de stuurvideo voor uw animatie te wijzigen, klikt u op de vervolgkeuzelijst “Animatie” en selecteert u een van de beschikbare stuurvideo’s. De aanvankelijk gekozen stuurvideo verschijnt met het woord “default” ernaast.

Voor deze prachtige trouwfoto, is als standaard een specifieke stuurvideo (Animatie #8) gekozen:

Videoanimatie met standaardstuurvideo (Animatie #8)

De automatisch gekozen stuurvideo geeft een fantastisch resultaat. We kunnen nu andere stuurvideo’s proberen om te zien of die de vreugde van deze bruid op haar trouwdag ook goed tot uiting brengen.

Een andere stuurvideo (Animatie #2) levert ook een fantastische animatie op:

Videoanimatie met een andere stuurvideo (Animatie #2)

Uw foto’s animeren met de mobiele app

Deep Nostalgia™ is ook beschikbaar op de gratis mobiele app van MyHeritage. U kunt die downloaden in de App Store of bij Google Play. Als u de app al hebt, moet u hem eerst updaten om er zeker van te zijn dat u de nieuwste versie gebruikt.

U kunt de foto’s in het onderdeel Foto’s van de app animeren of nieuwe foto’s uploaden om ze te animeren. We raden u aan de ingebouwde scanner van de mobiele app te gebruiken. Dat is een fantastische functie om uw historische foto’s te digitaliseren en ze rechtstreeks vanuit uw papieren fotoalbums naar MyHeritage te uploaden. Daar worden ze voor het nageslacht bewaard. Scan uw foto’s op de hoogst mogelijke resolutie. Dat biedt de hoogste kwaliteit en de beste resultaten.

Ga naar het onderdeel Foto’s om al uw geüploade foto’s te bekijken en selecteer een foto. Tik op het nieuwe bewegingsicoon boven een foto:

Als uw foto nog niet is verbeterd, dan doen we dat in dit stadium alsnog, om optimale animatieresultaten te bereiken.

Als er meerdere gezichten op de foto worden gedetecteerd, dan vragen we u om het gezicht te selecteren dat u wilt animeren:

Het animatieproces kan tot 20 seconden duren, afhankelijk van de stuurvideo die we hebben gekozen voor het gezicht dat u hebt geselecteerd. Als de videoanimatie is gemaakt, wordt deze automatisch afgespeeld. Tik op de afspeelknop om hem opnieuw af te spelen.

U kunt de videoanimatie delen, de animatie verwijderen of het bestand vanaf deze pagina downloaden.

Tik op de vervolgkeuzelijst “Animatietype” om andere stuurvideo’s voor een bepaald gezicht uit te proberen.

Privacy

Hoewel veel mensen Deep Nostalgia™ op prijs zullen stellen en als magisch zullen ervaren, kunnen anderen de functie griezelig vinden en zich ongemakkelijk voelen bij de resultaten. Onze stuurvideo’s bevatten geen spraak om misbruik van de functie te voorkomen. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen “deep fake” video’s van levende personen mee worden gemaakt. Gebruik deze functie voor uw eigen historische foto’s en niet voor foto’s van levende personen zonder hun toestemming.

Uw privacy is beschermd, als u een animatie met Deep Nostalgia™ maakt. De animatie en verbetering worden uitgevoerd op servers van MyHeritage en noch de foto’s, noch de video’s worden met derden gedeeld. MyHeritage is niet de eigenaar van de resulterende video. De animatievideo is van u, net als alle foto’s die u naar MyHeritage uploadt.

Kosten

Als u een Compleet abonnement bij MyHeritage hebt, dan kunt u een onbeperkt aantal foto’s animeren.

Andere MyHeritage-gebruikers kunnen gratis meerdere foto’s animeren, ongeacht het aantal gezichten op de foto. Daarna hebben ze een abonnement nodig om nog meer foto’s te kunnen animeren. Gebruikers zonder abonnement zullen rechtsonder in de videoanimatie een watermerk met het MyHeritage-logo zien. Gebruikers met een Compleet abonnement kunnen foto’s animeren waarop geen logo staat.

Lees hier meer over onze abonnementen.

Tot slot

Het doet ons veel plezier dat we de Deep Nostalgia™-functie kunnen toevoegen aan ons pakket van geavanceerde fototools waarmee we onze gebruikers helpen om op een volledig nieuwe manier de banden met hun voorouders te versterken. Door MyHeritage In Color™ en de Photo Enhancer kunt u de gezichten van uw voorouders in levendige kleuren en verbluffend scherp zien. Nu, met Deep Nostalgia™, kunt u hun gezichten tot leven zien komen in een videoanimatie van hoge kwaliteit.

Ontdekkingen op het gebied van familiegeschiedenis kunnen ons het gevoel geven dat we onze voorouders persoonlijk leren kennen. Door onze voorouders te zien bewegen worden ze nog werkelijker voor ons. We beleven daardoor onze familiegeschiedenis persoonlijker en levensechter dan ooit tevoren.

Probeer het vandaag nog en laat ons weten wat u ervan vindt!