Deep Nostalgia™ gaat viral!

Deep Nostalgia™ gaat viral!

Nog maar een paar dagen geleden kondigden we de release aan van Deep Nostalgia™: een baanbrekende nieuwe functie waarmee u de gezichten van uw dierbaren kunt animeren op foto’s. Deze functie tilt “breng je oude familiefoto’s tot leven” echt naar een heel nieuw niveau – en het is op zijn beurt op weer een nieuw niveau viral gaan!

Alleen al in de eerste 48 uur werden meer dan 1 miljoen foto’s geanimeerd. Momenteel zijn 26 miljoen animaties gemaakt! Gebruikers reageerden met verwondering en emotie: sommigen waren onder de indruk toen ze zagen dat voorouders die ze nooit hadden ontmoet – sommigen van meer dan 100 jaar geleden – bewegen, knipperen en glimlachen, terwijl anderen tot tranen geroerd waren toen ze getuige waren van hun verloren geliefden in beweging na zoveel jaren met alleen nog foto’s om ze te onthouden.

“Het maakt me zo blij om hem weer te zien lachen”, zei een gebruiker na het animeren van een foto van haar man, die vier jaar eerder stierf. “Het is alsof ze naar jou en je omgeving kijken en zien hoeveel er is veranderd”, zei een andere gebruiker. Verslaggever Joe Fitzgerald Rodriguez merkte op dat de functie hem de kans gaf om het gezicht van zijn overleden vader weer te zien bewegen, nadat hij de enige videoband die hij jaren geleden van hem had, was kwijtgeraakt.

“Vergeet iPhones en zelfrijdende auto’s”, zei een commentator in reactie op een Deep Nostalgia ™ -animatie. “Dit is het moment dat we officieel in de toekomst zijn gaan leven!”

Deep Nostalgia™ maakte zelfs indruk in de internationale media: het was onder meer te zien in Financial Times, USA Today en de BBC.

Lees verder om te zien wat iedereen zegt over Deep Nostalgia™!

Facebook

Twitter

https://twitter.com/sosonkyrie/status/1365127850001588231


Vertaling: De nieuwe animatiefunctie #DeepNostalgia van @MyHeritage is geweldig: hier is het resultaat met een oude pasfoto van mijn grootmoeder van vaderskant… Ik heb kippenvel!

Patrick Vlaskovits on Twitter

https://twitter.com/pedigreetales/status/1365042664664662018

https://twitter.com/megsgeni/status/1365154296543784965

Instagram

https://www.instagram.com/p/CLzaWE1JL0v/

https://www.instagram.com/p/CL0mXlsh7RY/

https://www.instagram.com/p/CL0xgy6pc8V/

https://www.instagram.com/p/CL1BhXTK29p/

https://www.instagram.com/p/CL0ZjoEA-b8/

https://www.instagram.com/p/CL0Hlnfl91r/

https://www.instagram.com/p/CLz8ZC3DhPo/

https://www.instagram.com/p/CLz8WMHsoa9/

https://www.instagram.com/p/CLzc22FjbmX/

https://www.instagram.com/p/CLzhUacHKC9/

https://www.instagram.com/p/CLzt_bsFpxH/

https://www.instagram.com/p/CL1RUFCLmp_/

https://www.instagram.com/p/CL1Ofx0JhUj/

https://www.instagram.com/p/CL1OPdjINSl/

https://www.instagram.com/p/CL1NWTMIZet/

https://www.instagram.com/p/CLzPC5LBk5F/

https://www.instagram.com/p/CLzDnMgAaxG/

https://www.instagram.com/p/CLzP5x6BeV9/

https://www.instagram.com/p/CLzSjbWJMmr/

https://www.instagram.com/p/CLzaBdcp70D/

https://www.instagram.com/p/CLy7_quFVVf/

https://www.instagram.com/p/CLyGu-5pbHs/

Gebruikers worden creatief met historische portretten

Sommige gebruikers werden creatief met Deep Nostalgia ™ en gebruikten het op portretten en standbeelden van historische figuren.

Van Gogh’s zelfportret:

Egyptische koningin Nefertiti:

Koning Tut:

Julius Caesar:

https://twitter.com/marcomeneghello/status/1365418891753701376

King George III van Engeland en zijn familie:

Albert Einstein:

Koningin Elizabeth, William Shakespeare, Jezus, het meisje met de parel en andere onderwerpen van historische foto’s:

Abraham Lincoln:

The Beatles:

Rosalind Franklin, Engelse chemicus en röntgenkristallograaf wiens werk centraal stond in het begrijpen van de moleculaire structuren van DNA, RNA, virussen, steenkool en grafiet:

Seán Mac Diarmada, 1916. Een portret van een van de leiders van The Easter Rising die op 12 mei 1916 op 33-jarige leeftijd werd geëxecuteerd in Kilmainham Gaol.

Edgar Allen Poe:

Media

Brittany Vincent schrijft voor PC Mag: “De resultaten zijn verbluffend levensecht, aangezien we mensen met hun hoofd zien bewegen, knipperen en zelfs lichtjes veranderende uitdrukkingen zien. De door AI aangestuurde resultaten kunnen opvallend zijn. Het is een emotionele ervaring om het gezicht van een geliefde te zien spreken en je weer glimlachend en ontroerend aan te kijken. Dat geldt ook voor het zien van een lang verloren gewaande voorouder waarvan je niet eens wist dat je familie was. ”

GIZMODO beweert dat het een andere fascinerende toepassing van AI en deep learning is die rechtstreeks uit sciencefiction komt.

Tony Tran schrijft voor The Byte: “ Hoewel het gemakkelijk is om deze tool voor de gek te houden, is het ontegenzeggelijk een fascinerende en boeiende toepassing van AI – om nog maar te zwijgen van het feit dat het veel mensen in staat stelt opnieuw verbinding te maken met hun lang geleden geliefden door middel van technologie, wat altijd fantastisch is. ”

Natasha Lomas schrijft voor TechCrunch: “De aantrekkingskracht in Black Mirror-stijl van het zien van lang verloren gewaande familieleden – of beroemde mensen uit een ander tijdperk – gebracht tot een synthetische benadering van het leven, ogen draaien, gezichten kantelen alsof ze zich afvragen waarom ze zijn vast in deze nutteloze digitale fotolijst, heeft geleid tot een onverbiddelijke stroom van gedeelde berichten op sociale media sinds het gisteren werd onthuld op een evenement voor familiegeschiedenis… ”

Yahoo News, The Next Web, The Economic Times, Financial Times, USA Today en Gadgets 360 rapporteerden ook over de release van de functie.

Genealogie Bloggers & Podcasters

Chris Paton van Scottish GENES heeft het recht voor zijn raap verwoord, zoals alleen een Schotse genealoog dat zou kunnen: “Schraapt uw keel: Ho-ly sh ** met kleine geanimeerde belletjes eraan … !!!!” Hij schreef. “MyHeritage heeft zijn toolkit ontwikkeld van genealogie naar digitale tovenarij! Ik weet echt niet of ik een priester moet halen, of om gewoon alles te laten vallen en de rest van de maand met dit nieuwe speeltje te spelen …! Er is echt veel voor nodig om indruk op me te maken, maar ik ben hier behoorlijk van onder de indruk. ”

Roberta Estes van DNA Explained schrijft: “Voor een van mijn vrienden die alleen foto’s van hun ouders en grootouders heeft en ze nooit heeft gekend, is deze technologie een geschenk van de grootste omvang geweest … Deze technologie is de enige manier waarop ik ooit zal komen” zie ”mijn moeder beweegt als kind. Ik wil haar knuffelen. Ze lijkt zoveel op mijn dochter van ongeveer dezelfde leeftijd. De verbeteringstechnologie zelf is verbazingwekkend, zelfs zonder animatie … Hun technologie is dramatisch verbeterd ten opzichte van de eerste versies, slechts een paar maanden geleden. Deze foto van mijn moeder tijdens haar showbusiness is verbluffend. ”

Amy Johnson Crow, presentator van de Generations Cafe-podcast, legde uit hoe deze tool de jongere generaties kan betrekken: “Als je probeert om jongere mensen of niet-genealogen te interesseren voor je genealogie of familiegeschiedenis, dan zijn het de volgende dingen kan interesse wekken ”, schreef ze. “Bedankt, MyHeritage, dat je ons een ander hulpmiddel hebt gegeven om het ijs te breken!”

Deep Nostalgia ™ kreeg ook een bericht over het tijdschrift Who Do You Think You Are Magazine, Family History Hound en The Legal Genealogist.

Heel veel dank aan jullie allemaal voor het delen van je video’s en het vertellen van je vrienden over deze ongelooflijke nieuwe functie. We krijgen er geen genoeg van!