MyHeritage overgenomen door toonaangevende private equity firma Francisco Partners

MyHeritage overgenomen door toonaangevende private equity firma Francisco Partners

We zijn verheugd aan te kondigen dat Francisco Partners, een toonaangevende, wereldwijde investeringsmaatschappij die is gespecialiseerd in samenwerking met technologiebedrijven, MyHeritage heeft overgenomen. De transactie werd ondertekend op 24 februari 2021 en was in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties, die onlangs is ontvangen. Daarom is de overname vandaag voltooid.

De afgelopen 18 jaar is een ongelooflijke reis geweest voor MyHeritage, die niet mogelijk zou zijn geweest zonder ons geweldige team en onze toegewijde gebruikers. Zonder u hadden we dit alles niet kunnen doen.

Hetzelfde team… dezelfde missie

Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage, zal ons uitstekende en toegewijde team blijven leiden terwijl we nieuwe en opwindende manieren creëren waarop mensen meer te weten kunnen komen over hun afkomst. Er zijn geen personele wijzigingen en er zijn geen wijzigingen in de product roadmap. Sommige van onze voormalige investeerders zijn met een glimlach vertrokken en Francisco Partners heeft hen vervangen.

Onze gebruikers op de eerste plaats blijven stellen

Sinds de lancering meer dan 20 jaar geleden heeft Francisco Partners geïnvesteerd in meer dan 300 technologiebedrijven, waardoor het een van de meest actieve en lang bestaande investeerders in de technologie-industrie is. Het bedrijf investeert in kansen waar zijn diepgaande kennis en operationele expertise bedrijven kan helpen hun volledige potentieel te realiseren.

Wij geloven dat Francisco Partners in een unieke positie verkeert om ons te helpen onze visie op groei bij MyHeritage te versnellen, waardoor we op weg kunnen blijven en doen waar we goed in zijn: onze gebruikers op de eerste plaats stellen en hen levensverrijkende en soms levensveranderende ervaringen geven. We kijken uit naar wat de toekomst in petto heeft, terwijl we met Francisco Partners aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen.

De MyHeritage reis

Sinds 2003 maakt MyHeritage het ontdekken van familiegeschiedenis gemakkelijker en toegankelijker voor miljoenen mensen over de hele wereld. Onze passie voor genealogie en toewijding aan innovatie hebben ons door de jaren heen geleid. MyHeritage wordt momenteel gebruikt door 85 miljoen gebruikers wereldwijd die gezamenlijk meer dan 72 miljoen stambomen hebben gemaakt, en de site is beschikbaar in 42 talen.

MyHeritage heeft in de loop der jaren $ 49 miljoen opgehaald in 5 financieringsrondes, waarvan de laatste plaatsvond in 2012, waarna het bedrijf winstgevend werd. Tot de investeerders van het bedrijf behoorden onder meer de privé-investeerders Yuval Rakavy en Aviv Raiz, die in 2005 in het bedrijf investeerden en het sindsdien zijn blijven steunen, evenals Accel, Index Ventures en Bessemer Venture Partners. Met hun steun versnelde het bedrijf zijn groei en voltooide het 11 strategische overnames. Enkele van de huidige investeerders van het bedrijf zullen samen met Francisco Partners opnieuw in het bedrijf investeren, waaronder HP Beteiligungs GmbH, Yuval Rakavy, de oprichter en CEO van het bedrijf Gilad Japhet, en de onafhankelijke investeerder Gigi Levy.

Commitment aan privacy

Bij MyHeritage hebben uw privacy en de veiligheid van uw gegevens onze hoogste prioriteit. We verkopen of licentiëren geen persoonlijke gegevens. We beoordelen voortdurend onze procedures en ons beleid en zoeken naar nieuwe manieren om onze benadering van privacy en veiligheid te verbeteren. Met Francisco Partners wordt deze toewijding verder versterkt en zullen gebruikers profiteren van verbeteringen in het privacykader van het bedrijf. Als eerste stap in deze strategie zullen we binnenkort ons privacybeleid bijwerken met het ondubbelzinnige verbod voor het bedrijf om genetische gegevens in licentie te geven of te verkopen aan derden. Deze updates zullen zeer uniek zijn in de grotere genealogie- en consumenten-DNA-industrie en getuigen van de commitment van beide bedrijven aan privacy en consumenten.

Aan onze gebruikers

In de toekomst blijft MyHeritage dezelfde familiegeschiedenis-organisatie waar u van bent gaan houden. Onze missie blijft ongewijzigd en we zullen blijven innoveren om familiegeschiedenis meer vervullend, leuker en toegankelijker te maken.

We zijn ongelooflijk enthousiast over het volgende hoofdstuk in de evolutie van MyHeritage, en we vinden het geweldig dat u deel uitmaakt van deze reis. Dankzij de uitgebreide expertise en middelen van Francisco Partners kunnen we nog meer waarde creëren voor onze gebruikers en een groter publiek bereiken, wat miljoenen MyHeritage-gebruikers wereldwijd ten goede komt.

Blijf op de hoogte van de geweldige dingen die gaan komen!