Update van de Theory of Family Relativity™ – 19 miljoen nieuwe theorieën toegevoegd

Update van de Theory of Family Relativity™ – 19 miljoen nieuwe theorieën toegevoegd

MyHeritage heeft de Theory of Family Relativity™ begin 2019 geïntroduceerd. Sindsdien heeft deze baanbrekende functie talloze gebruikers geholpen om moeiteloos inzicht te krijgen in de wijze waarop zij met hun DNA-matches verwant zijn. Dat heeft tot vele doorbraken in familieonderzoek geleid. We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat we zojuist een aanvullende update van de gegevens hebben uitgevoerd, waardoor nog veel meer gebruikers belangrijke ontdekkingen zullen doen.

De Theory of Family Relativity™ is de ultieme snelle afsteker voor genetische genealogie. Er worden miljarden datapunten geanalyseerd, afkomstig uit alle databases met stamboomgegevens en historische gegevens van MyHeritage. Vervolgens worden er plausibele theorieën gecalculeerd over de verwantschapsbanden tussen DNA-matches. Deze berekeningen worden periodiek uitgevoerd. Sinds de laatste update zijn er veel nieuwe DNA-kits en stamboomprofielen aan MyHeritage toegevoegd. Dat vertaalt zich nu in een zeer aanzienlijke toename van: het aantal theorieën, het aantal DNA-matches per theorie, het aantal berekende relatiepaden en het aantal MyHeritage-gebruikers dat ten minste één Theory of Family Relativity™ heeft voor één of meer DNA-matches.

De nieuwe update in cijfers

  • Het totale aantal theorieën is met 47,7% gestegen, van 39.845.078 naar 58.866.331.
  • Het aantal DNA-matches dat een theorie bevat, steeg met 48,7%, van 27.130.989 naar 40.335.252.
  • Het aantal relatiepaden nam toe met 46%, van 312.222.662 naar 456.091.094. (Soms komen we via meerdere paden tot een theorie. Dat wijst op een sterke theorie en biedt extra ondersteunend bewijs voor de verwantschap.)
  • Het aantal MyHeritage-gebruikers met minstens één Theory of Family Relativity™ voor hun DNA-matches is met 22,2% gestegen.

Als u nog niet hebt geprofiteerd van een Theory of Family Relativity™ voor uw DNA-matches, dan is er een kans dat dat dankzij deze nieuwe update gaat veranderen. Bekijk snel uw DNA-matches om daarachter te komen!

Uw Theories of Family Relativity™ bekijken en analyseren

Bezoek de pagina DNA Match Review om uw theorieën te bekijken. Een samenvatting van de theorie verschijnt direct op de matchkaart van een DNA-match met een theorie. Voor nieuwe theorieën wordt gedurende 30 dagen na deze update de badge “NIEUW” weergegeven.

U kunt uw lijst met DNA-matches filteren om alleen die matches te zien die beschikken over een Theory of Family Relativity™. Ga hiervoor naar uw pagina met DNA-matches en klik op de knop “Filters” in de rechterbovenhoek. Selecteer “Alle stamboomdetails”, uiterst links, en vervolgens “Heeft Theory of Family Relativity™”. U ziet nu een lijst met al uw DNA-matches die over een theorie beschikken.

klik op “Theorie bekijken” om de volledige theorie te bekijken. Er wordt dan een pagina geopend waarop u in detail kunt zien hoe het algoritme tot deze theorie is gekomen.

Soms zal MyHeritage op meer dan één manier tot een theorie komen. In dergelijke gevallen kunt u schakelen tussen de verschillende relatiepaden. Het hebben van meer dan één pad voor een bepaalde theorie versterkt de betrouwbaarheid ervan.

Een theorie bevestigen of verwerpen 

Enkele maanden geleden hebben we op de pagina “Volledige theorie bekijken” de mogelijkheid toegevoegd om Theories of Family Relativity™ te bevestigen of te verwerpen. De theorieën zijn vaak accuraat maar ze berusten op Smart Matches™ en Record Matches, die niet altijd correct hoeven te zijn. Daarom is het van belang om het relatiepad van de theorie te beoordelen en de juistheid ervan te bevestigen.

Als de theorie lijkt te kloppen, dan kunt u boven de afbeelding met het relatiepad op de paarse knop “Bevestigen” klikken. Als de theorie onjuist lijkt te zijn, kunt u op “Verwerpen” klikken. Uw bevestiging of verwerping van de theorie verschijnt dan op de DNA-matchkaart in uw lijst. (U kunt deze actie altijd ongedaan maken als u zich hebt vergist.)

Wat kan ik doen om mijn kansen op het ontvangen van theorieën te vergroten?

Om Theories of Family Relativity™ te ontvangen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U moet een MyHeritage DNA-test hebben gedaan of uw DNA-gegevens vanuit een andere testdienst naar MyHeritage hebben geüpload.
  • U moet beschikken over een Premium-, PremiumPlus- of Compleet-abonnement op MyHeritage of de eenmalige vergoeding voor het ontgrendelen van geavanceerde DNA-functies hebben betaald (alleen voor geüploade DNA-gegevens).
  • U moet een stamboom op MyHeritage hebben gemaakt die ten minste de “magische 7” bevat (uzelf, uw ouders en uw grootouders).

Hoe gedetailleerder uw stamboom is, hoe meer kans u maakt op theorieën. Met name gegevens over zoveel mogelijk overgrootouders en betovergrootouders zijn van belang.

Probeer dus, als u deze keer geen theorieën hebt ontvangen, om zoveel mogelijk mensen aan uw stamboom toe te voegen, voordat de volgende update plaatsvindt. Het kan ook helpen om verre familieleden met wie u contact hebt, aan te moedigen hun stamboom uit te breiden en ook DNA-tests te laten doen.

Bent u enthousiast over deze update? U hebt de mogelijkheid om de man die hiervoor verantwoordelijk is persoonlijk te bedanken. Op woensdag 10 november 2021 om 14.00 uur Midden-Europese Tijd houden we een Facebook Live-sessie met onze superster Ran Snir, Director of Product Management. U bent van harte welkom!