Kleurrestauratie voor foto’s op MyHeritage verbeterd

Kleurrestauratie voor foto’s op MyHeritage verbeterd

Een jaar geleden brachten we Kleurrestauratie uit, dat de kleuren in vervaagde kleurenfoto’s prachtig herstelt. Het is een ideale functie voor het verbeteren van gescande foto’s uit de periode tussen 1950 en 1990 die oorspronkelijk in kleur waren gemaakt, maar in de loop der jaren zijn vervaagd.

We zijn verheugd aan te kondigen dat we onlangs een betere versie (d.w.z. model) van de kleurhersteltechnologie hebben geïmplementeerd, die nu is ingesteld als het standaardmodel. De technologie voor kleurrestauratie is gebaseerd op Deep Learning en is door MyHeritage gelicentieerd van DeOldify.

Het nieuwe model zorgt voor meer realistische kleuren, zoals u in de onderstaande voorbeelden zult zien.

De magie aan het werk zien

Hier is een voorbeeld van het nieuwe model in de praktijk uit de collectie kinderfoto’s van onze CEO en oprichter Gilad Japhet.

Origineel… Vervaagde foto van de zussen van Gilad, genomen op een familievakantie in Griekenland in de jaren 70. Deze foto is gescand uit een van de fotoalbums van de familie van Gilad, de kleuren zijn bijna verdwenen!

Origineel… Vervaagde foto van de zussen van Gilad, genomen op een familievakantie in Griekenland in de jaren 70. Deze foto is gescand uit een van de fotoalbums van de familie van Gilad, de kleuren zijn bijna verdwenen!

Beter… Verbeterd met de vorige versie van kleurrestauratie op MyHeritage.

Beter… Verbeterd met de vorige versie van kleurrestauratie op MyHeritage.

Best… Nu verbeterd met de nieuwe versie van kleurrestauratie op MyHeritage!

Best… Nu verbeterd met de nieuwe versie van kleurrestauratie op MyHeritage!

Een ander voorbeeld:

Origineel… Foto van Gilad genomen tijdens dezelfde vakantie in de jaren 70

Origineel… Foto van Gilad genomen tijdens dezelfde vakantie in de jaren 70

Beter… Verbeterd met de vorige versie van kleurrestauratie op MyHeritage

Beter… Verbeterd met de vorige versie van kleurrestauratie op MyHeritage

Nu verbeterd met de nieuwe versie van kleurherstel op MyHeritage!

Nu verbeterd met de nieuwe versie van kleurherstel op MyHeritage!

Snelle opfrisser: Hoe kunt u de kleuren van uw foto’s restaureren

De details zijn beschikbaar in onze vorige blogpost. We hebben ze hieronder echter snel samengevat voor uw gemak.

Voor nieuwe gebruikers

Ga naar myheritage.nl/incolor om de kleuren in uw vervaagde foto’s te restaureren. Klik op “Foto uploaden” om een bestand van uw computer te kiezen. Of sleep een foto van uw keuze naar de pagina.

U wordt gevraagd om u aan te melden bij MyHeritage om de kleuren in uw foto’s te restaureren. Aanmelden is gratis. Als u al een MyHeritage-account heeft en niet bent ingelogd, selecteert u gewoon de optie “Inloggen” onderaan de pop-up.

Nadat u uw vervaagde foto heeft geüpload, zal MyHeritage detecteren of de foto oorspronkelijk in kleur is genomen en zo ja, dan worden de kleuren hersteld. Dit proces duurt doorgaans 3 tot 10 seconden, afhankelijk van de grootte en het detailniveau van de foto. Als uw foto in zwart-wit is, wordt deze ingekleurd.

Voor foto’s die reeds op MyHeritage staan

Als u al een MyHeritage-account heeft en al familiefoto’s naar MyHeritage hebt geüpload, kunt u elke kleurenfoto gemakkelijk restaureren onder de fotosectie. Selecteer “Mijn foto’s” in het menu “Foto’s” om toegang te krijgen tot uw foto’s.

Klik op een van uw foto’s om deze op de fotopagina te bekijken. Als de foto is geïdentificeerd als een kleurenfoto, geeft de knop met het kleurenwielpictogram de optie “Kleuren herstellen” weer in plaats van “Inkleuren”. Klik op het kleurenwielpictogram om de kleuren van uw foto te herstellen.

Kiezen welk model voor kleurrestauratie te gebruiken

Standaard worden alle nieuw gerestaureerde foto’s in kleur hersteld met het nieuwe model voor kleurrestauratie (het wordt het model “dec 2021” genoemd)

Hoewel we van mening zijn dat dit model meestal de beste resultaten zal opleveren, zijn er enkele gevallen waarin een van de vorige modellen mogelijk beter werkt. U kunt altijd een ander model selecteren om op de foto toe te passen.

Om het paneel met foto-instellingen te openen, klikt u op een van de foto’s die u hebt ingekleurd om de fotopagina te bezoeken. Klik vervolgens op het tandwielpictogram boven de foto om de instellingen voor inkleuren te openen.

Toegang tot instellingen voor foto’s

Toegang tot instellingen voor foto’s

Instellingen voor foto’s (klik om in te zoomen)

Instellingen voor foto’s (klik om in te zoomen)

Nadat u een van de instellingen hebt aangepast, wordt de knop “Voorbeeld” ingeschakeld en kunt u erop klikken om een voorbeeld van de nieuwe instellingen te bekijken. Klik en houd de foto vast om de aangepaste versie te vergelijken met de vorige versie.

Als u tevreden bent met de resultaten, klikt u op “Opslaan” om de nieuwe instellingen toe te passen. Uw foto wordt vervangen door een nieuwe versie die is gerestaureerd met de nieuwe instellingen. Als u liever teruggaat naar de vorige instellingen, klikt u op ‘Annuleren’.

Kosten

Gebruikers met een Compleet abonnement bij MyHeritage kunnen de kleuren in een onbeperkt aantal foto’s restaureren.

Andere gebruikers kunnen maximaal 10 foto’s inkleuren en de kleuren in maximaal 10 extra foto’s gratis restaureren. Om meer foto’s in te kleuren of te restaureren is een abonnement nodig. Niet-abonnees zullen een watermerk van het MyHeritage-logo zien rechtsonder op hun foto’s, terwijl leden met een Compleet abonnement in staat zullen zijn om ingekleurde en gerestaureerde foto’s zonder logo te maken.

Tot slot

De fotofuncties van MyHeritage bieden u de kans om historische foto’s nieuw leven in te blazen en uw familiegeschiedenis op een geheel nieuwe manier te beleven.

Het nieuwe model voor kleurherstel doet het zelfs nog beter om vervaagde familiefoto’s in hun oude glorie te herstellen, vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met de Photo Enhancer op MyHeritage. Wanneer kleurrestauratie wordt toegepast, blijft de originele foto intact en wordt een aparte kopie gemaakt met de herstelde kleuren.

Probeer het vandaag nog met uw eigen vervaagde familiefoto’s in kleur uit de jaren 1950 tot 1990. De resultaten zullen u bevallen en we zijn er zeker van dat u deze graag zult delen met uw dierbaren.

Nu uw oude familiefoto’s inkleuren, verbeteren en restaureren

Veel plezier!