Nieuw: tabelweergave op MyHeritage

Nieuw: tabelweergave op MyHeritage

Het doet ons veel plezier om aan te kondigen dat we een nieuwe weergave hebben toegevoegd voor de zoekresultaten die u in onze zoekmachine voor historische records te zien krijgt. Door de nieuwe weergave, de tabelweergave, wordt het gemakkelijker dan ooit om onze schatkamer van meer dan 16 miljard historische gegevens te doorzoeken en de records te vinden die voor u van belang zijn.

De nieuwe tabelweergave is meer gecondenseerd dan de klassieke kaartweergave. Daardoor kunnen er meestal meer resultaten op een pagina worden weergegeven. Dankzij de tabelvorm ziet u gemakkelijker welke resultaten voor u relevant zijn.

De nieuwe tabelweergave voor zoekresultaten (klik om te vergroten)

De nieuwe tabelweergave voor zoekresultaten (klik om te vergroten)

Uw familiegeschiedenis onderzoeken

Om een zoekopdracht te beginnen, klikt u op Zoek in alle gegevens onder de menuoptie Onderzoek op de navigatiebalk van de MyHeritage website of gaat u naar https://www.myheritage.nl/research.Geef uw zoekcriteria op, zoals de voorna(a)m(en), de achternaam en het geboortejaar van een voorouder en een eventuele plaats van een levensgebeurtenis in verband met die persoon. (Dit zijn geen verplichte velden.) Klik daarna op Zoeken.

Kaartweergave en tabelweergave

Als uw zoekresultaten verschijnen, ziet u rechtsboven een schakeloptie. Schakel daarmee tussen de nieuwe tabelweergave (rechts) en de klassieke kaartweergave (links).

Schakelen tussen de weergaven van de zoekresultaten (rode kader). De nieuwe tabelweergave staat rechts (klik om te vergroten). De afbeelding hierboven toont resultaten bij gebruik van de kaartweergave.

Schakelen tussen de weergaven van de zoekresultaten (rode kader). De nieuwe tabelweergave staat rechts (klik om te vergroten). De afbeelding hierboven toont resultaten bij gebruik van de kaartweergave.

U kunt tijdens het zoeken op elk moment tussen de weergaven schakelen. Uw laatste weergave wordt voor u bewaard (persistent gemaakt) – bijvoorbeeld als u de site verlaat en op een ander tijdstip terugkomt.

Klik op een kaart in de kaartweergave, of op een rij in de tabelweergave, om de record in een nieuw tabblad te openen en alle gegevens te bekijken. Zo kunt u met de lijst met resultaten blijven werken zonder het overzicht te verliezen.

De belangrijkste kenmerken van de tabelweergave

Net als in de kaartweergave kunt u in de tabelweergave uw zoekresultaten ook beperken tot een categorie of collectie. U doet dat in het paneel aan de linkerkant van de pagina met zoekresultaten. U ziet dan dat de zoekresultaten worden aangepast en kunt uw zoekopdracht nog verder verfijnen door in het paneel op aanvullende subcategorieën en collecties te klikken.

Uw zoekopdracht verfijnen (klik om te vergroten)

Uw zoekopdracht verfijnen (klik om te vergroten)

Een van de nuttigste eigenschappen van tabelweergave is dat, afhankelijk van de context, automatisch de nuttigste kolommen worden weergegeven.

In het onderstaande voorbeeld, wanneer u zoekt in de categorie Geboorte, huwelijk en overlijden, bevatten de resultaten die in de tabelweergave worden weergegeven de volgende kolommen: Naam, Geboorte, Overlijden, Familieleden, Meer details en Beeld.

Tabelweergave van zoekresultaten in de categorie Geboorte, huwelijk en overlijden (klik om te vergroten)

Tabelweergave van zoekresultaten in de categorie Geboorte, huwelijk en overlijden (klik om te vergroten)

In het voorbeeld hieronder worden bij zoekresultaten in de categorie Scholen en universiteiten andere kolommen weergegeven: Naam, School, Meer details en Foto’s.

Tabelweergave van zoekresultaten in de categorie Scholen en universiteiten (klik om te vergroten)

Tabelweergave van zoekresultaten in de categorie Scholen en universiteiten (klik om te vergroten)

Ter vergelijking: als u dezelfde resultaten in de kaartweergave bekijkt, ziet u slechts de helft van het aantal resultaten per pagina, omdat ze in de kaartweergave meer plaats innemen dan in de tabelweergave:

Kaartweergave van dezelfde zoekresultaten (klik om te vergroten)

Kaartweergave van dezelfde zoekresultaten (klik om te vergroten)

Tot slot

De nieuwe tabelweergave voor de resultaten van zoekopdrachten in historische gegevens biedt een beknopter overzicht, georganiseerd per kolom, die voor sommige gebruikers handiger zal zijn. Het is geen enkel probleem als u liever op de traditionele manier wilt werken, want beide weergaven staan tot uw beschikking en u kunt op elk moment overschakelen naar de weergave die het beste bij uw zoekopdracht past.

De tabelweergave is vooral geschikt voor grote beeldschermen. De nieuwe weergave is momenteel alleen beschikbaar op desktops en niet in de mobiele app of wanneer u uw familiesite in een browser op uw mobiele telefoon of tablet bekijkt.

Het doorzoeken van de historische gegevenscollecties op MyHeritage is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet-abonnement vereist.

We zijn van plan om de verschillende kolommen in de tabelweergave in de toekomst van sorteeropties te voorzien. U zult dan nog sneller kunnen inzoomen op de resultaten die u het meeste interesseren. We kijken uit naar uw feedback en moedigen onze gebruikers aan om ideeën aan te dragen die de zoekervaring op MyHeritage nog verder kunnen verbeteren.

Veel plezier!