Blast From My Past: een nieuwe podcast van MyHeritage

Blast From My Past: een nieuwe podcast van MyHeritage

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we onze allereerste podcast lanceren, Blast From My Past. De podcast zal de ongelooflijke waargebeurde verhalen bevatten van mensen wier leven is veranderd door wat ze via MyHeritage ontdekten over het verleden van hun familie. Of het nu een naast familielid was van wiens bestaan ze eerder niets afwisten, de sleutel tot het ontrafelen van een oud familiemysterie, of een hernieuwde connectie met een in de vergetelheid geraakte erfenis.

Klik hier om op Blast From My Past te abonneren of te volgen

Sinds onze oprichting heeft MyHeritage het voorrecht een sleutelrol te spelen in vele adembenemende en ontroerende verhalen. We zien het als een plicht en een eer om deze inspirerende verhalen met u te delen. Dit hebben we gedaan via verschillende platforms, waaronder dit blog, onze social media kanalen, de internationale media en met video. Nu zijn we zeer enthousiast om een ​​nieuw medium te gebruiken om deze verhalen te delen: de podcast. Het is onze eerste kennismaking met de wereld van podcasting. Dit is volledig in lijn met onze bedrijfsfilosofie: het draait allemaal om onze gebruikers.

De allereerste aflevering “The Secret of Ereikoussa” vertelt het verhaal van Yvette Corporan, een bestsellerauteur en Emmy Award-winnende producer die op zoek ging naar bevestiging van het buitengewone verhaal dat haar grootmoeder haar vertelde: dat de Griekse eilandgemeenschap waar ze opgroeide, samenspande om een ​​joods gezin onder de neus van de nazi-bezetters te verbergen.

Luisteraars zullen Yvette volgen terwijl zij graaft naar aanwijzingen en met de hulp van MyHeritage CEO Gilad Japhet, ontdekkingen doet die verder gaan dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Een aantal verhalen die we voor dit seizoen in het vooruitzicht hebben, zijn:

  • Een reis naar ’s werelds meest afgelegen locaties om de familiegeschiedenis van afgelegen stammen vast te leggen
  • Een project om geadopteerden over de hele wereld te herenigen met hun geboortefamilies door middel van gratis DNA-testen resulteert in een aantal ontroerende reünies
  • Een soldaat die een IJzeren Kruis verdiende voor zijn dienst aan Duitse zijde in de Eerste Wereldoorlog, om vervolgens door de nazi’s uit Duitsland te worden verdreven en een Zilveren Ster te verdienen door voor de geallieerden te vechten in de Tweede Wereldoorlog
  • Twee zussen, achtergelaten als baby’s op hetzelfde treinstation in Zuid-Korea en geadopteerd door families aan weerszijden van de wereld, die elkaar ontdekken door middel van DNA-testen
  • Twee Colombiaanse halfbroers, geadopteerd in verschillende landen, die elkaar vonden door middel van DNA-testen – maar wiens ontdekkingen daar niet stopten

Met audioproductie door het bekroonde bureau Listen, wordt Blast From My Past gepresenteerd via de vertelvorm in de eerste persoon, zonder presentator. Daardoor staan de hoofdrolspelers centraal. Elke aflevering is gericht op een verhaal, of een reeks verhalen rond een gemeenschappelijk thema, en duurt maximaal 30 minuten. Het eerste seizoen zal acht afleveringen bevatten, die eens in de twee weken worden uitgebracht – en we zijn van plan dat dit de eerste van vele wordt.

Blast From My Past is nu beschikbaar voor streaming en download op alle belangrijke podcastplatforms – en natuurlijk is het helemaal gratis.

Hoe de podcast te volgen en beluisteren 

Win een Compleet abonnement! 

We zullen uit onze podcastvolgers 3 winnaars selecteren die een ​​MyHeritage Compleet abonnement winnen, ons ultieme pakket voor familiegeschiedenis met onbeperkte stamboomgrootte, toegang tot meer dan 16 miljard historische records, voorrang bij de klantenservice en nog veel, veel meer.

Meedoen is eenvoudig! Geef hieronder in de reacties aan dat u de podcast volgt op een van onze podcast-streamingplatforms. Op zondag 13 maart 2022 maken we de winnaars bekend. Veel succes!

Onze beste verhalen komen direct van onze gebruikers zelf. Dus aarzel niet op uw eigen verhaal, gedachten en ideeën met ons te delen. Dit kan door een email te sturen naar blastfrommypast@myheritage.com.