Introductie DeepStory: laat uw familiefoto’s spreken

Introductie DeepStory: laat uw familiefoto’s spreken

We zijn zeer verheugd over de introductie van DeepStory, een baanbrekende nieuwe functie van MyHeritage waarmee u geanimeerde video’s kunt maken van uw voorouders die hun levensverhaal vertellen, met gebruik van gewone foto’s en een stukje tekst. Deze geweldige nieuwe tool geeft u een geheel nieuwe manier om uw meest dierbare familieverhalen te documenteren, te bewaren en te delen.

Een DeepStory is een videobiografie, waarbij het verhaal wordt verteld door een sprekend portret van uw voorouder of familielid, gebaseerd op details uit uw stamboom en handmatig ingevoerde tekst, en wordt verrijkt met foto’s die verschillende levensgebeurtenissen illustreren.

Leer meer over DeepStory in deze korte video:

Stelt u zich eens voor dat u naar een realistische simulatie kijkt van hoe uw grootvader eruitzag en klonk terwijl hij zijn levensverhaal vertelt. Over zijn immigratie naar de Verenigde Staten en hoe hij verliefd werd op uw grootmoeder. Wat zou dat op zijn zachtst gezegd emotioneel en spannend zijn! Nou, dat is precies wat u kunt doen met DeepStory, zoals in het onderstaande voorbeeld:

Het enige wat u nodig heeft, is een duidelijke foto van de persoon en een eenvoudig verhaal geschreven in de eerste persoon om uw eigen DeepStory in slechts enkele minuten te creëren! Als u al een stamboom op MyHeritage heeft, kunnen we automatisch een DeepStory voor u maken op basis van informatie en foto’s uit uw stamboom. U kunt vervolgens het verhaal bewerken en foto’s toevoegen, de stem aanpassen en het resultaat zo vaak als u wilt bekijken, totdat uw DeepStory klaar is om te delen met uw familie en vrienden.

DeepStory laat de verhalen van uw voorouders tot leven komen. Het kan een diep ontroerende ervaring zijn om uw familieleden herinneringen te horen ophalen en u mee te nemen op reis naar het verleden. Deze unieke technologie zal zeker uw hele familie aanspreken!

Hoe werkt het 

DeepStory wordt mogelijk gemaakt door enkele van de meest geavanceerde AI-technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn. De innovatieve technologie voor het sprekende portret is aan MyHeritage in licentie gegeven door D-ID, een bedrijf dat gespecialiseerd is in video-re-enactment met behulp van deep learning.

Onze eerste licentie en integratie van de indrukwekkende technologie van D-ID resulteerde in Deep Nostalgia™, waarmee gebruikers de gezichten in historische foto’s kunnen animeren. Deze functie veroverde het internet op stormachtige wijze en werd in het eerste jaar sinds de lancering bijna 100 miljoen keer gebruikt.

DeepStory gaat nog verder met dit concept door audio toe te voegen. Het verhaal dat het levensverhaal van een persoon beschrijft, automatisch overgenomen uit hun MyHeritage stamboom en verbeterd door de gebruiker, wordt omgezet in hoogwaardige audio met behulp van tekst-naar-spraaktechnologie. Geavanceerde re-enactment technologie creëert vervolgens een video met hoge resolutie, waarin het gezicht en de mond van de persoon worden geanimeerd om de audio uit te spreken, door realistische lipsynchronisatie te genereren. De gebaren in de stuurvideo’s die worden gebruikt om de animatie sequenties te maken, zijn echte menselijke gebaren. Het eindresultaat is echter niet authentiek, maar eerder een technologische simulatie van hoe de persoon op uw foto zou hebben bewogen en eruit zou hebben gezien als ze op video waren vastgelegd en de woorden zouden uitspreken die u heeft verstrekt.

DeepStory werkt even goed op zwart-witfoto’s als op foto’s die oorspronkelijk in kleur zijn gemaakt. Het werkt ook goed op ingekleurde foto’s en foto’s waarvan de kleuren zijn hersteld met MyHeritage In Color™. Het combineren van deze functies kan zelfs tot geweldige resultaten leiden. Met MyHeritage kunt u nu een wazige zwart-witfoto pakken, deze repareren, inkleuren, de focus verbeteren en deze vervolgens gebruiken om een DeepStory te maken.

DeepStory combineert enkele van de meest indrukwekkende AI-technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn, waardoor uw familieverhalen tot leven komen zoals u nog nooit heeft gezien! En vergeet niet dat u met DeepStory een videobiografie kunt maken voor mensen die leefden voordat video zelfs maar werd uitgevonden!

Meer voorbeelden

Nog meer mooie voorbeelden zien? Bekijk de galerij op de DeepStory-pagina!

Aan de slag

Een DeepStory maken is leuk en gemakkelijk. Iedereen kan in een paar eenvoudige stappen een geweldige DeepStory maken. Er zijn twee manieren om een DeepStory aan te maken: vanaf het begin (beschikbaar voor degenen die MyHeritage nog niet kennen), of automatisch (beschikbaar voor bestaande gebruikers van MyHeritage die een stamboom hebben).

Als u nieuw bent op MyHeritage

U kunt eenvoudig een DeepStory maken vanaf het begin. Ga daarvoor naar de DeepStory webpagina: www.myheritage.nl/deepstory.

Upload een foto om te beginnen en u wordt gevraagd om gratis een MyHeritage account aan te maken op deze pagina.

Vervolgens wordt u gevraagd om de DeepStory-servicevoorwaarden te lezen en te accepteren.

Upload een foto van iemand voor wie u een DeepStory wilt maken, normaliter een van uw voorouders.

Als eerste stap wordt uw foto verbeterd voor een optimaal resultaat:

Als uw foto meer dan één persoon bevat, laten we u de individuele gezichten zien die we in de afbeelding hebben gedetecteerd. Klik op een van de getoonde gezichten in de cirkels om een DeepStory voor die persoon te maken.

Voer vervolgens de naam van de persoon in en selecteer het geslacht.

U komt nu in de DeepStory Editor. Gebruik de editor om het verhaal te schrijven waarvan u wilt dat de persoon het uitspreekt, in kleine handige onderdelen, hoofdstukken genaamd. Voeg eventueel een foto toe aan elk hoofdstuk. Elk hoofdstuk is bedoeld om een aspect van iemands leven te behandelen, zoals geboorte, ouders, beroep, enzovoort. U kunt zelf bepalen welke hoofdstukken u wilt opnemen.

Bekijk hieronder meer details over hoe u de editor kunt gebruiken om het verhaal te schrijven en foto’s te uploaden, en hoe u de stemopties kunt aanpassen.

Zodra u klaar bent, klikt u op de knop “DeepStory maken” in de rechterbovenhoek.

Het maken van een DeepStory duurt meestal tussen de 30 seconden en een paar minuten, afhankelijk van de lengte van het verhaal dat u heeft ingevoerd en het aantal foto’s dat u heeft toegevoegd.

Zodra uw DeepStory klaar is, verschijnt het samen met de optie om het af te spelen, te bewerken of te delen. Er zijn ook links om alle DeepStories die u heeft gemaakt te bekijken of om een geheel nieuw DeepStory te maken. Omdat het even kan duren, sturen we u ook een e-mail met een link wanneer de DeepStory klaar is, zodat u niet hoeft te wachten tot deze is gegenereerd. U kunt in de tussentijd iets anders doen.

Als u reeds een stamboom heeft op MyHeritage

Als u een van de 99 miljoen gebruikers bent die MyHeritage al gebruiken om een stamboom te bouwen, heeft u geluk. We kunnen met slechts een paar klikken een mooi DeepStory voor u maken op basis van de informatie die al in uw stamboom staat. Gebruik vervolgens de DeepStory-editor om de DeepStory verder te verbeteren.

Ga naar de DeepStory-pagina voor bestaande MyHeritage-gebruikers door “DeepStory” te selecteren onder het tabblad “Foto’s” in de navigatiebalk:

Hier worden suggesties weergegeven van personen voor wie een DeepStory kan worden gemaakt. Overleden voorouders of familieleden van u, waarvoor voldoende gegevens uit de stamboom beschikbaar zijn, nemen wij mee, bij voorkeur degenen met een persoonlijke foto in de stamboom. We doen er alles aan om mensen voor te stellen, waarvan we weten dat we de beste DeepStories met uw stamboom kunnen maken, op basis van hoe nauw ze aan u verwant zijn en hoeveel informatie uw stamboom over hen bevat.

Klik op een van de suggesties om een DeepStory te maken. Of scrol naar de onderkant van de pagina om een geheel nieuw DeepStory te maken met een nieuwe foto die u uploadt.

Zodra u op een voorgestelde persoon klikt, wordt automatisch een DeepStory gegenereerd op basis van de informatie en foto’s in uw stamboom. Hoe meer details en getagde foto’s u in uw stamboom heeft, hoe rijker en boeiender uw DeepStory zal zijn.

Houd er rekening mee dat u wordt gevraagd de DeepStory-voorwaarden te accepteren, voordat u uw eerste DeepStory maakt.

Ons team heeft een zeer geavanceerde logica ontwikkeld om de informatie en bijbehorende foto’s uit uw stamboom samen te stellen, wanneer u met één klik een DeepStory maakt op basis van uw stamboom.

Er zijn veel verschillende soorten feiten die aan de stamboom kunnen worden toegevoegd. We nemen alle informatie die in de stamboom is ingevoerd als feiten voor die persoon, en we kiezen de belangrijkste feiten die betrekking hebben op het verhaal. Over het algemeen selecteren en tonen we wanneer en waar mensen zijn geboren, hun ouders, broers en zussen, huwelijken, geboorte van hun kinderen, kleinkinderen, beroep, militaire dienst. We laten vaak informatie weg als het verhaal te lang wordt.

Wanneer de stamboom informatie automatisch wordt geselecteerd voor uw DeepStory, kiezen we willekeurig verschillende manieren om elk type feit te presenteren, om herhaling te voorkomen. Op deze manier zal elke DeepStory er anders uitzien en elke keer een ander verhaal creëren.

Deze informatie is gegroepeerd in hoofdstukken op basis van onderwerpen, en we proberen een foto uit uw stamboom te vinden die het beste bij dat hoofdstuk past. We besteden veel aandacht aan het kiezen van de beste foto voor elk hoofdstuk op basis van verschillende criteria, waaronder:

 • Hoe meer mensen op de foto zijn getagd die relevant zijn voor het hoofdstuk, hoe beter, en hoe minder mensen op de foto zijn getagd maar niet relevant zijn, hoe beter.
 • De resolutie van de foto en de grootte van de gezichten op de foto
 • De data van de foto en hoe deze zich verhouden tot de leeftijden van de mensen op de foto.
 • De titel en andere metadata van de foto.

Voor een hoofdstuk waarin iemands broers en zussen worden beschreven, selecteren we bijvoorbeeld automatisch de foto waarop zoveel mogelijk van deze broers en zussen zijn getagd. Voor een hoofdstuk over het huwelijk van de persoon raden we welke van de foto’s een geschikte trouwfoto is, enzovoort. U kunt later alle standaard fotoselecties vervangen.

Het uploaden en taggen van meer foto’s op uw MyHeritage-familiesite zal de foto’s verbeteren die automatisch worden samengesteld voor uw DeepStories. Als u uw schat aan familiefoto’s nog niet naar MyHeritage heeft geüpload, is er geen betere tijd om dit te doen dan nu. Upload vandaag nog uw familiefoto’s en tag mensen op de foto’s op basis van de personen in uw stamboom.

Onthoud: de automatische DeepStory die we voor u maken, is slechts een startpunt! U wordt aangemoedigd om het verder te bewerken en te verrijken met levendige details, kleurrijke anekdotes en extra foto’s. De stamboom is slechts een startpunt, maar uw DeepStory komt tot leven wanneer u verhalen toevoegt die mogelijk ontbreken in de stamboom.

Zodra u ten minste één DeepStory hebt gemaakt, ziet u alle DeepStories die al zijn gemaakt bovenaan de hoofdpagina van DeepStory onder het label Uw “DeepStories” en bovenaan “Voorgestelde DeepStories”.

U kunt hier op elk moment terugkeren om een DeepStory die u in het verleden hebt gemaakt te blijven verbeteren.

Klik op de drie stippen rechtsonder in een DeepStory die u in het verleden heeft gemaakt om de DeepStory te delen, downloaden, bewerken of verwijderen.

Als u nog geen stamboom op MyHeritage heeft, ga dan naar het tabblad Stamboom en maak uw stamboom aan. Het is dan makkelijker om een DeepStory aan te maken.

Als u een stamboom op MyHeritage heeft, maar de persoon voor wie u een DeepStory wilt maken niet een van de genoemde suggesties is, kunt u eenvoudig de DeepStory maken door die persoon eerst in de stamboom te zoeken. Het paneel op de stamboompagina biedt een nieuwe optie om een LiveStory aan te maken, zoals hieronder getoond. Het is alleen beschikbaar voor overleden personen.

Er is ook een vergelijkbare optie op de profielpagina:

Een DeepStory maken vanaf de profielpagina

Een DeepStory maken vanaf de profielpagina

Een DeepStory delen

Zodra uw DeepStory klaar is, zult u het zeker willen delen met uw vrienden en familie. Hun reacties zullen onbetaalbaar zijn! Bovendien krijgen ze de kans om hun eigen DeepStory’s te maken zodat jullie er allemaal van kunnen genieten. De DeepStory is een video die u kunt downloaden en delen op elke manier die u maar wilt, of deel het direct op Facebook of Twitter. U kunt ook een link kopiëren naar de DeepStory die u hebt gemaakt en deze delen via andere middelen.

Een DeepStory bewerken

Klik op “DeepStory bewerken” om de DeepStory editor te openen.

In de editor kunt u uw DeepStory verbeteren en aanpassen tot u een resultaat verkrijgt waar u trots op bent. 

Selecteer een hoofdstuk om de tekst te bewerken, of de foto voor dat hoofdstuk toe te voegen of te vervangen.

Klik op de drie puntjes rechts onderaan een hoofdstuk om te horen hoe het zal klinken, een nieuw hoofdstuk toe te voegen, of het hoofdstuk te verwijderen. 

Klik in de editor op “Een nieuw hoofdstuk toevoegen” om dat te doen. Er opent zich een pop-up venster waaruit u een onderwerp voor het nieuwe hoofdstuk kunt kiezen. Onderwerpen die al gebruikt zijn in de DeepStory zullen niet meer in de lijst staan.

Een nieuw hoofdstuk toevoegen

Een nieuw hoofdstuk toevoegen

U kunt een van de voorgestelde hoofdstuk-onderwerpen kiezen, of klik op “Vrije Tekst” om het zelf te doen over welk onderwerp u maar wilt.

Als u een nieuw hoofdstuk toevoegt, vergeet dan niet om de tekst in de eerste persoon te schrijven. U maakt een autobiografie voor een van uw voorouders, dus de woorden moeten van hen komen, in plaats van die persoon in de derde persoon te beschrijven.

 

<span style=              Tekst invoeren voor een nieuw hoofdstuk, in de eerste persoon." width="512" height="124" />

              Tekst invoeren voor een nieuw hoofdstuk, in de eerste persoon.

Wanneer een hoofdstuk is geselecteerd, klik dan op het foto-icoontje, rechtsonder de foto van het hoofdstuk, om de foto te vervangen of te verwijderen. 

Stemopties

DeepStory ondersteunt momenteel meer dan 200 verschillende stemmen in 31 talen. Wanneer we een DeepStory voor u maken, zullen we automatisch (en willekeurig) een stem voor u kiezen uit de ondersteunde stemmen, gebaseerd op de taal die u gebruikt en het geslacht van de persoon voor wie u de DeepStory heeft gemaakt. 

Klik op de geluidsknop rechtsboven van een hoofdstuk om dat hoofdstuk voorgelezen te horen. 

Selecteer “Stem opties” om de stem in de DeepStory te veranderen. Daar kunt u een ander soort stem of accent kiezen, in de taal van de DeepStory, uit de lijst van stemopties die wij aanbieden en verder de snelheid van elke stem aanpassen. 

De beschikbare stemmen zijn afhankelijk van de taal waarin u de site bekijkt. Om de beschikbare stemmen voor de DeepStory te veranderen, verander de taal in de rechterbovenhoek van de site. U zult dan alle stem opties zien voor die taal. 

U kunt elke stem en snelheid bekijken om er zeker van te zijn dat het u bevalt, en de DeepStory opnieuw genereren met uw nieuwe instellingen. 

Op dit moment is het niet mogelijk om eigen stembestanden te uploaden naar DeepStory – bijvoorbeeld, als u een echt stemvoorbeeld heeft voor de persoon in de DeepStory, is het niet mogelijk om het te gebruiken om het verhaal te vertellen. Hopelijk zal een dergelijke mogelijkheid in de toekomst worden toegevoegd.

Als u klaar bent met bewerken, kunt u de wijzigingen opslaan en een nieuwe DeepStory creëren, door te klikken op “Opslaan & Creëren”, of uw laatste wijzigingen negeren.

Een DeepStory maken met de MyHeritage mobiele app

DeepStory is ook beschikbaar op de gratis MyHeritage mobiele app, die kan worden gedownload van de App Store of Google Play. Als u de app al heeft, zult u deze eerst moeten updaten om er zeker van te zijn dat u de laatste versie gebruikt.

U kunt een DeepStory maken vanuit de sectie Foto’s in de app. Bovenaan het scherm verschijnt een nieuw DeepStory-tabblad dat u naar het DeepStory-gedeelte van de mobiele app brengt. Hier kunt u kiezen om een voorgestelde DeepStory te creëren vanuit uw stamboom, of naar beneden scrollen om een nieuwe foto te uploaden. 

Zodra uw DeepStory klaar is, kunt u het verhaal bewerken en foto’s toevoegen, de stem aanpassen, en een voorbeeld van het resultaat bekijken.

Tik op een hoofdstuk om het te bewerken. Hier kunt u de tekst bewerken en op het camerapictogram tikken om de foto te verwijderen of een nieuwe foto van uw apparaat te selecteren. Als u klaar bent met bewerken, tikt u op “Opslaan” om uw wijzigingen op te slaan of op “Annuleren” om ze te negeren.


Tik op de plusknop in de rechterbenedenhoek om een nieuw hoofdstuk te maken. U kunt een onderwerp kiezen uit de lijst of beginnen met vrije tekst.

Als u klaar bent met het bewerken van het DeepStory, tikt u op “Maken”. Vergeet niet te delen met familie en vrienden als het klaar is!

Tips voor het beste resultaat

 • De technologie van DeepStory werkt het beste als u een foto (voor de hoofdpersoon) uploadt waarop het gezicht van de persoon frontaal en recht is.
 • Wees origineel! Uw DeepStory hoeft geen sjabloon te volgen. Het kan emotioneel, grappig, verdrietig, hartverwarmend, of zakelijk zijn. Het kan familiegebeurtenissen over meerdere generaties beschrijven of een enkele gebeurtenis die plaatsvond tijdens een kort moment in de tijd.
 • Vaak is kort en krachtig het beste. Hoe beknopter het verhaal, hoe boeiender het zal zijn voor uw familieleden.
 • Vertel het verhaal vanuit het perspectief van uw voorouder en gebruik de taal die hen het beste lijkt voor te stellen.
 • Investeer tijd in het vinden van de juiste foto’s die bij de tekst van elk hoofdstuk passen. Dit zal het DeepStory verrijken.
 • Soms spreekt de tekst-naar-spraak technologie namen of woorden niet correct uit. U kunt dit oplossen door het DeepStory te bewerken en de namen of woorden anders te schrijven, namelijk op een meer fonetische manier. U kunt de “Beluisteren” optie gebruiken om er zeker van te zijn dat de uitspraak overeenkomt met uw bedoeling, zonder dat u de hele DeepStory opnieuw hoeft te genereren.
 • Als de stem die automatisch voor uw DeepStory is gekozen u niet bevalt, gaat u naar de stemopties en kiest u een andere stem uit de vele beschikbare stemmen. U zult vaak een andere stem vinden die beter past bij de persoon voor wie u de DeepStory aan het maken bent.

Maak nu uw eigen DeepStory via www.myheritage.nl/deepstory

Privacy

Wanneer u een video maakt met behulp van DeepStory, is uw privacy beschermd. De animatie en verbetering vinden plaats op de servers van MyHeritage en noch de foto’s, noch de video’s worden gedeeld met een derde partij. MyHeritage is geen eigenaar van de resulterende video; deze is van u, net als alle foto’s die u uploadt naar MyHeritage.

Terwijl veel mensen die de DeepStory functie hebben gezien het geweldig vinden en het als buitengewoon beschouwen, vinden anderen het verontrustend of vinden het maar niets. Inderdaad, de resultaten kunnen controversieel zijn en het is moeilijk om onverschillig te blijven tegenover deze technologie. We nodigen u uit om uw eigen DeepStories te maken en deze te delen op sociale media om te zien wat uw vrienden en familie ervan vinden.

Deze functie is bedoeld voor nostalgisch gebruik; dat wil zeggen, om geliefde voorouders weer tot leven te brengen en hun verhalen te horen. Gebruik deze functie op uw eigen historische foto’s en nooit op foto’s van levende mensen zonder hun toestemming. Het maken en delen van een DeepStory vereist voorafgaande aanvaarding van de servicevoorwaarden, waaronder een aantal van de volgende om ervoor te zorgen dat het niet wordt gebruikt voor “deep fake” doeleinden:

 • Gebruik DeepStory niet op een foto van een levend persoon zonder hun toestemming.
 • Wanneer u het verhaal voor DeepStory invoert, gebruik dan geen inhoud die obsceen, vals of beledigend is.
 • Het belangrijkste is: wees respectvol naar anderen.

Kosten

Als u een Compleet abonnement heeft bij MyHeritage, kunt u een onbeperkt aantal DeepStories maken.

Andere gebruikers kunnen meerdere DeepStories gratis aanmaken, ongeacht de lengte van de DeepStory. Daarna zullen zij een Compleet abonnement nodig hebben om meer LiveStories te kunnen maken. Niet-abonnees zullen een watermerk van het MyHeritage logo rechtsonder in de DeepStory zien, terwijl Compleet abonnees in staat zullen zijn om DeepStories te produceren die geen logo hebben.

U kunt hier meer informatie vinden over onze verschillende abonnementen.

Conclusie

We zijn verheugd om DeepStory te lanceren, en een volgend niveau van storytelling toe te voegen aan MyHeritage. Wij hopen van harte dat u er plezier aan zult beleven.

DeepStory geeft u de mogelijkheid om verbluffende videobiografieën te maken en uw familieverhalen te vertellen als nooit tevoren. DeepStory voegt zich bij ons aanbod fototools van wereldklasse. Dit stelt onze gebruikers in staat om op een geheel nieuwe manier in contact te komen met hun voorouders. MyHeritage In Color™, Photo Enhancer, en Photo Repair helpen u de gezichten van uw voorouders te zien in levendige kleuren en verbluffende helderheid. Deep Nostalgia™ stelt u in staat hun gezichten te animeren en ze te zien bewegen. Nu tilt DeepStory onze fototools wederom naar een hoger niveau. 

Ons doel bij MyHeritage is om familiegeschiedenis toegankelijker en plezieriger te maken voor miljoenen mensen over de hele wereld, en we zijn er trots op de visie en innovatie te leiden om dit werkelijkheid te maken.

Zoals met elke nieuwe functie, is dit slechts de eerste release en vele verbeteringen zijn gepland. We zijn van plan om ondertiteling toe te voegen in DeepStories, u een drag & drop interface te geven om hoofdstukken te herschikken in de editor, een fotokiezer toe te voegen zodat u gemakkelijk een foto kunt kiezen uit uw bestaande foto’s op MyHeritage, het accentueren van mensen op foto’s toe te voegen, en nog veel meer. Als u feedback en suggesties heeft, horen wij dat graag van u in de reacties.

Wij willen D-ID bedanken voor het creëren van de geweldige technologie waarop DeepStory is gebaseerd. Onze samenwerking met D-ID die begon met Deep Nostalgia™ heeft nieuwe hoogten bereikt met DeepStory. We zijn al bezig met het plannen van ons volgende interessante project samen.

Probeer DeepStory vandaag nog en laat ons weten wat u ervan vindt!