De index voor de staten Wyoming en Delaware staat live!

De index voor de staten Wyoming en Delaware staat live!

Het verheugt ons u te kunnen meedelen dat MyHeritage de eerste tranche van de geïndexeerde records (en de bijbehorende scans) van de Amerikaanse volkstelling van 1950 heeft gepubliceerd – en dat u er gratis in kunt zoeken! Afgelopen vrijdag, 1 april, enkele uren nadat het Nationaal Archief de scans van de volkstelling van 1950 had vrijgegeven, werd MyHeritage het eerste commerciële bedrijf dat een volledige collectie van de scans van de volkstelling van 1950 publiceerde. Vandaag kunnen we met trots aankondigen dat we – naast de publicatie van deze hoogwaardige scans – ook een index hebben gepubliceerd van 644.046 volkstellingsregisters uit de staten Wyoming en Delaware. Die index is daarmee compleet. Als u verwanten hebt die tijdens dit keerpunt in de geschiedenis in één van deze staten woonden, dan zult u waarschijnlijk belangrijke informatie over hen ontdekken.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 gratis!

De volkstelling van 1950 bevat informatie over de 150 miljoen Amerikanen die in april en mei 1950 op het vasteland en de grondgebieden van de Verenigde Staten woonden. U vindt in deze volkstelling de volgende gegevens over degenen die in de telling werden opgenomen: namen, leeftijden, locaties, huishoudens, relaties, geslacht, ras, opleiding, geboorteplaatsen en andere details.

Het decennium tussen 1940 en 1950 was er een van ongekend leed, onvoorwaardelijke vaderlandsliefde en uiteindelijk van hoop. Het was na de afsluiting van de Tweede Wereldoorlog het begin van een nieuw tijdperk waarin Amerika zich op het wereldtoneel verhief. Deze volkstellingsgegevens vormen een unieke en gedetailleerde momentopname van de Amerikanen op individueel en gezinsniveau.

In de komende dagen en weken zullen we volkstellinggegevens uit andere staten en grondgebieden vrijgeven, totdat de index compleet is. Bekijk onze overzichtspagina voor de Amerikaanse volkstellingen en onze speciale pagina voor de volkstelling van 1950 om op de hoogte te blijven van alle nieuwe indexen die MyHeritage toevoegt.

Een prachtige vondst in de volkstelling van 1950

Terwijl de overige staten en grondgebieden worden geïndexeerd, kunt u genieten van enkele fascinerende gegevens uit de collectie 1950 Verenigde Staten federale volkstelling (Scans). Een voorbeeld is de record van de bokser en activist Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay Jr., die in 1950 zijn eerste volkstelling meemaakte. Hij was toen acht jaar oud. In het document vindt u zijn ouders, Odessa Lee, 33 jaar, en Cassius Marcellus Clay Sr., 38 jaar, die als reclameschilder werkte. Ali was de oudste van twee kinderen. Zijn jongere broer Rudolph Valentino was op het moment van de volkstelling zes jaar oud.

<em srcset=De vermelding van Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay Jr. in de volkstelling van 1950" width="589" height="689" />

De vermelding van Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay Jr. in de volkstelling van 1950

De exclusieve Census Helper™

Om u te helpen bij uw volkstellingsonderzoek hebben we de Census Helper™ ontwikkeld – een gratis nieuwe functie die u vertelt wie in uw stamboom waarschijnlijk in de volkstelling van 1950 en andere volkstellingen voorkomen. Als u nog geen stamboom op MyHeritage hebt, kunt u uw stamboom in de vorm van een GEDCOM-bestand via de Census Helper™ uploaden. De tool scant uw stamboom zodra u hem hebt geüpload en produceert een lijst met familieleden die waarschijnlijk in een volkstelling voorkomen. Het is een uiterst handige tool om uw stamboom voor iedere volkstelling systematisch te onderzoeken.

Samenvatting

Het doet ons veel genoegen om de eerste tranche van de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 vrij te geven. Deze index en de bijbehorende scans zullen nog tientallen jaren een belangrijke onderzoeksbron vormen voor familiehistorici, genealogen, sociale wetenschappers en andere onderzoekers.

Het doorzoeken en bekijken van de records van de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 is gratis.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collectie en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen. Record Matches voor de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 zijn gratis.

We wensen u veel plezier met de Amerikaanse volkstelling van 1950!