Historische gegevens toegevoegd in april en mei 2022

Historische gegevens toegevoegd in april en mei 2022

Wij zijn verheugd de publicatie aan te kondigen van 1,3 miljard historische gegevens in 37 collecties van over de hele wereld, waaronder: VS, VK, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Roemenië, Schotland, Spanje, Zwitserland en Oekraïne. De collecties omvatten geboortegegevens, huwelijksgegevens, overlijdensgegevens, militaire gegevens, volkstellingsgegevens, krantenberichten en nog veel meer. Veel van de collecties bevatten, naast de rijke index van MyHeritage, scans van hoge kwaliteit. Met deze update is het totale aantal records op MyHeritage gestegen tot 18,2 miljard.

Hier volgt een lijst van de nieuwe collecties.

CollectieBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken

Kranten naam index, VS en Canada, bijgewerkt
Een index van namen uit Amerikaanse en Canadese krantencollecties, met scans1.242.085.497 records toegevoegd in deze update. De collectie bevat nu in totaal 2.250.023.697 recordsNu de collectie doorzoeken

Verenigde Staten volkstelling van 1950
Een index van hoge kwaliteit van handmatig getranscribeerde registers van de federale volkstelling van 1950 in de Verenigde Staten. Beslaat verschillende staten en grondgebieden, met scans.7,433,692 recordsNu de collectie doorzoeken

1950 Verenigde Staten volkstelling (AI Index
Een minder nauwkeurige index van automatisch getranscribeerde registers van de federale volkstelling van 1950 in de Verenigde Staten, gemaakt met behulp van algoritmen voor AI en machine learning. Beslaat alle staten en grondgebieden, met scans.63,562,384 recordsNu de collectie doorzoeken

Verenigd Koninkrijk, Overlijdensindex, 1980-2022, bijgewerkt
Een index van overlijdensakten uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland in het Verenigd Koninkrijk5.272.810 records toegevoegd in deze update. De collectie bevat nu in totaal 11.645.790 recordsNu de collectie doorzoeken

1939 Bevolkingsregister van Engeland & Wales, bijgewerkt
Een register van personen die in 1939 in Engeland en Wales woonden1.320.572 records toegevoegd in deze update. De collectie bevat nu in totaal 11.018.970 recordsNu de collectie doorzoeken

België, Antwerpen, Burgerlijke stand Geboorten
Een index van geboorteregistraties van de burgerlijke stand van Antwerpen tussen de jaren 1588 tot 1913, met scans483,486 records

Nu de collectie doorzoeken

België, Antwerpen, Burgerlijke stand Overlijden
Een index van overlijdensregistraties van de burgerlijke stand van Antwerpen tussen de jaren 1588 tot 1913, met scans732,848 records
Nu de collectie doorzoeken

België, Oost-Vlaanderen, Burgerlijke stand Geboorteaktes

Een index van geboorteregistraties van de burgerlijke stand van Oost-Vlaanderen in België tussen de jaren 1541 tot 1914, met scans497,897 recordsNu de collectie doorzoeken


België, Oost-Vlaanderen, Burgerlijke stand Overlijden
Een index van overlijdensregistraties van de burgerlijke stand van de provincie Oost-Vlaanderen in België, met scans851,746 recordsNu de collectie doorzoeken


Burgerlijke stand geboorteaktes, Luik, België
Een index van de geboorteregistraties van de burgerlijke stand van de provincie Luik in België tussen de jaren 1621 en 1914545,977 recordsNu de collectie doorzoeken


België, Limburg, Burgerlijke stand Geboorteaktes
Een index van overlijdensregistraties in Noorwegen van 1927 tot 1941, met scans107,789 recordsNu de collectie doorzoeken

België, Namen, Burgerlijke stand Overlijdensaktes
Een index van overlijdensregistraties van de burgerlijke stand van Namen in België, tussen de jaren 1800 tot 1912320,549 recordsNu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Calvados, militaire registratiekaarten
Een index van oproepkaarten voor de militaire dienstplicht in Calvados, Frankrijk, voor mannen die zijn geboren tussen 1867 en 1921290,660 records
Nu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Rhône, Militaire registratiekaarten
Een index van oproepkaarten voor de militaire dienstplicht in Rhône, Frankrijk, voor mannen die zijn geboren tussen 1865 en 193261,389 recordsNu de collectie doorzoeken

Duitsland, Gevangenen in het concentratiekamp Bergen-Belsen
Een index van Joodse gevangenen van het concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland29,097 recordsNu de collectie doorzoeken

Duitsland, Hessen, overlijdensindex, 1850-1958
Een index van overlijdensakten uit Hessen, Duitsland van 1848 en 1990, met scans8,491,890 recordsNu de collectie doorzoeken

Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874-1938, bijgewerkt
Een exclusieve index van overlijdensakten uit Noordrijn-Westfalen, Duitsland, met scans2.675.150 records toegevoegd in deze update. De collectie bevat nu in totaal 11.018.970 recordsNu de collectie doorzoeken

Italië, Trento, Bisdom van Trento, Doopaktes van de Katholieke Kerk
Een doopindex voor het Italiaanse bisdom Trento voor de periode van 1548 tot 19371,801,828 recordsNu de collectie doorzoeken

Italië, Trento, Bisdom van Trento, Overlijdensaktes van de Katholieke Kerk
Een index van overlijdensakten uit het Bisdom Trento, Italië van 1548 tot 193739,286 recordsNu de collectie doorzoeken

Italië, Napels, Barano d’Ischia, Burgerlijke registratie van geboorten
Een index van geboorteregistraties van de burgerlijke stand uit Barano d’Ischia, Napels, Italië van 1809 tot 192950,166 recordsNu de collectie doorzoeken

Italië, Napels, Barano d’Ischia, Burgerlijke stand Overlijdensaktes
Een index van overlijdensregistraties van de burgerlijke stand uit Barano d’Ischia, Napels, Italië van 1809 tot 192941,111 recordsNu de collectie doorzoeken

Italië Teramo, Burgerlijke Geboorteaktes
Een index van geboorteregistraties van de burgerlijke stand uit Teramo, Italië van 1866 tot 191431,957 recordsNu de collectie doorzoeken

Italië, Teramo, Burgerlijke Overlijdensaktes
Een index van overlijdensregistraties van de burgerlijke stand uit Teramo, Italië van 1866 tot 1914167,977 recordsNu de collectie doorzoeken

Doopgegevens katholieke kerk Porto, Portugal
Een doopindex uit Porto en Viana do Castelo, Portugal, van 1535 tot 1949495,487 recordsNu de collectie doorzoeken

Doop gegevens van de katholieke kerk in Setúbal, Portugal,
Een doopindex uit Setúbal, Portugal van 1555 tot 1911257,850 recordsNu de collectie doorzoeken collection now

Portugal, Setúbal, Katholieke Kerk, Sterfgevallen
Een index van overlijdens uit Setúbal, Portugal van 1555 tot 1911153,446 recordsNu de collectie doorzoeken

Roemenië, Claims Conference, 1951
Een index van Joodse personen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Roemenië verbleven166,317 recordsNu de collectie doorzoeken

Schotland, Opnames in zorginstellingen, 1858-1900
Een index van records over de geestelijke gezondheid uit de nationale archieven van Schotland in Edinburgh117,883 recordsNu de collectie doorzoeken

Spanje, Córdoba, Gemeentelijke geboorteakten
Een index van geboorteakten uit Córdoba, Spanje van 1509 tot 194797,847 recordsNu de collectie doorzoeken

Spanje, Córdoba, Gemeentelijke overlijdensakten
Een index van overlijdensakten uit Córdoba, Spanje van 1509 tot 1947113,809 recordsNu de collectie doorzoeken

Spanje, Málaga, Gemeentelijke Geboorteakten
Een index van geboorteakten uit Málaga, Spanje van 1760 tot 1956415,254 recordsNu de collectie doorzoeken

Spanje, Provincie Málaga, Gemeente aktes Overlijden
Een index van overlijdensakten uit Málaga, Spanje van 1760 tot 1956385,822 recordsNu de collectie doorzoeken

Spanje, Sevilla, Gemeentelijke Geboorteaktes
Een index van geboorteakten uit Sevilla, Spanje van 1293 tot 1966183,263 recordsNu de collectie doorzoeken

Zwitserland, Bern, Gemeentelijke registratie van geboorten
Een index van geboorteregistraties van de burgerlijke stand van Bern, Zwitserland52,999 recordsNu de collectie doorzoeken

Zwitserland, Bern, Gemeentelijke Overlijdensaktes
Een index van overlijdensregistraties van de burgerlijke stand van Bern, Zwitserland32,168 recordsNu de collectie doorzoeken

Sub-Karpathië, Joodse geboorteaktes
Een index van Joodse geboorteakten uit delen van de voormalige Hongaarse graafschappen Bereg, Máramaros, Ugocsa en Ung, nu deel van Oekraïne204,316 recordsNu de collectie doorzoeken

Compilatie van beroemde kunstenaars
Een index van beroemde kunstenaars door de geschiedenis heen373,133 recordsNu de collectie doorzoeken

Kranten naam index, Verenigde Staten en Canada, bijgewerkt

De collectie is een gestructureerde index van namen die zijn onttrokken aan de bestaande ongestructureerde tekst in de Amerikaanse en Canadese krantencollecties op MyHeritage. De records bevatten veelal de naam van een persoon, een stukje tekst waarin de naam van de persoon in de krant voorkomt, de titel van de krant en de datum en plaats van publicatie. Sommige records bevatten gegevens waarop verder kan worden gezocht, zoals de naam van een echtgenoot of een woonplaats. De dekking qua jaren en plaatsen van publicatie vertoont in deze collectie grote verschillen.

De namen in deze collectie zijn geëxtraheerd met behulp van machine learning en kunnen fouten bevatten als gevolg van optische tekenherkenning (OCR-technologie) en automatische extractie. Gebruikers worden aangemoedigd om dergelijke fouten te herstellen met de functie “Alternatief voorstellen” die op elke recordpagina beschikbaar is.

Het doorzoeken van deze collectie biedt verschillende grote voordelen in vergelijking met het doorzoeken van de collecties met ongestructureerde tekst van deze kranten. Dankzij de gestructureerde namenindex ondersteunt deze collectie synoniemen in de zoekresultaten (zo wordt bijvoorbeeld de naam Andy gevonden als u op Andrew zoekt etc.). Daarnaast worden synoniemen verschillend toegepast op voornamen en achternamen. Er kan ook worden gezocht naar personen en hun echtgenoten, wat niet mogelijk is in collecties met ongestructureerde tekst. Bovendien wordt de MyHeritage-technologie Global Name Translation™ toegepast, zodat zoeken in een vreemde taal, zoals het Hebreeuws of het Russisch, zoekresultaten oplevert in Engelstalige kranten.

Kranten zijn een belangrijke bron voor genealogisch onderzoek en onderzoek naar familiegeschiedenis, omdat ze necrologieën en andere berichten over belangrijke gebeurtenissen bevatten, zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensberichten. Daarnaast bevatten roddelrubrieken en plaatselijk nieuws veel informatie over activiteiten en gebeurtenissen in de gemeenschap en ook vaak details over de betrokken mensen.

Deze collectie zal in de toekomst nog verder worden bijgewerkt en er zullen nog records uit andere kranten aan de namenindex worden toegevoegd.

Doorzoek de collectie Kranten naam index, Verenigde Staten en Canada

Verenigde Staten volkstelling van 1950 

De volkstelling van 1950 werd in april en mei 1950 uitgevoerd op het vasteland en de grondgebieden van de Verenigde Staten. Voor alle personen bevat het namen, leeftijden, woonadressen, verwantschapsbanden, huishoudens, geslacht, geboorteplaats, burgerlijke staat en andere feiten. Alle records bevatten scans en kunnen gratis worden geopend, bekeken en opgeslagen. De doorzoekbare index bevat momenteel alle records uit Alaska, Amerikaans-Samoa, Delaware, Guam, Hawaï, Nevada, New Hampshire, Panamakanaalzone, Puerto Rico, Rhode Island, South Dakota, Utah, Vermont, Maagdeneilanden, Wyoming, Indian Reservation Schedules (inheemse Amerikanen in reservaten) en de overzeese eilanden Kanton (Canton), Johnston, Midway en Wake.

Om de kloof te overbruggen totdat alle staten zijn vrijgegeven, heeft MyHeritage gebruikgemaakt van machine learning en algoritmische technieken om een exclusieve AI-index te maken die gratis kan worden geraadpleegd. De gegevens van 150 miljoen Amerikanen die in de volkstelling van 1950 voorkwamen werden gescand en de namen werden geïdentificeerd met behulp van technologieën voor handschriftherkenning. Deze technologie is weliswaar krachtig maar kan niet elke naam nauwkeurig ontcijferen. MyHeritage paste vervolgens algoritmische technieken toe om namen die onjuist leken te verwijderen. Het resultaat is deze index van 63 miljoen namen die betrouwbaarder werden geëxtraheerd.

Hoewel we met machine learning en algoritmische technieken grote hoeveelheden gegevens in een recordtempo kunnen analyseren, beschouwen we de index als een ruwe opzet die fouten bevat. De records moeten met de nodige voorzichtigheid worden beoordeeld en de gekoppelde scans van de volkstellingsgegevens moeten worden bekeken om de informatie in elk record te verifiëren.

In de komende weken en maanden zal MyHeritage doorgaan met het staat voor staat publiceren van handmatig opgestelde indexen van hoge kwaliteit, totdat de index van de volkstelling van de Verenigde Staten van 1950 compleet is.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 of de collectie 1950 Verenigde Staten volkstelling (AI Index).

Verenigd Koninkrijk, Overlijdensindex, 1980–2022, bijgewerkt

Deze collectie bevat een index van overlijdensakten uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland in het Verenigd Koninkrijk. In deze update werden 5,2 miljoen records toegevoegd, waardoor het totale aantal op 11,6 miljoen historische gegevens komt. De gegevens bevatten de volledige naam, het geslacht, de geboortedatum, de leeftijd bij overlijden en de datum en plaats van overlijden.

Hoewel het merendeel van de records in deze index uit Engeland afkomstig is, bevat de index records uit ieder postcodegebied van het Verenigd Koninkrijk en ook records uit Jersey en het eiland Man.

Doorzoek de collectie Verenigd Koninkrijk, Overlijdensindex, 1980-2022

1939 Bevolkingsregister van Engeland & Wales, bijgewerkt

De telling voor het bevolkingsregister werd op 29 september 1939 uitgevoerd in Engeland en Wales. In deze update zijn 1,3 miljoen records toegevoegd, waardoor het totale aantal op 34,4 miljoen komt. Van elk lid van het huishouden zijn in het register de naam, het geslacht, het adres, de geboortedatum, de burgerlijke staat, de woonplaats en het beroep geregistreerd. Deze collectie is belangrijk voor genealogen en familiehistorici, omdat de volledige volkstelling van Engeland en Wales van 1931 bij een brand is verwoest en er in 1941 geen volkstelling werd gehouden. Het register van 1939 is de volledigste nog bestaande collectie voor informatie over de bevolking van Engeland en Wales voor de periode tussen 1921 en 1951.

De telling voor het bevolkingsregister van 1939 werd op soortgelijke wijze als een volkstelling uitgevoerd en bevat soortgelijke informatie. Een belangrijk verschil voor genealogen is dat in het register van 1939 voor iedere persoon de volledige geboortedatum is geregistreerd, terwijl bij de traditionele volkstellingen in Engeland en Wales alleen de leeftijd van een persoon is geregistreerd.

De informatie in deze collectie werd verzameld op grond van de National Registration Act van 1939, een noodmaatregel aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. 65.000 volkstellers leverden vóór de officiële registratiedag de formulieren af. Op vrijdag 29 september 1939 (Nationale Registratiedag) moesten de hoofden van de huishoudens de gevraagde gegevens op de verstrekte formulieren noteren. Op de daaropvolgende zondag en maandag bezochten plaatselijke volkstellers ieder huishouden. Ze controleerden en verzamelden de ingevulde formulieren en reikten aan iedereen in het huishouden een identiteitskaart uit.

Van de 42 miljoen personen die in deze collectie zijn geregistreerd blijven 6,9 miljoen records gesloten vanwege privacyvereisten. Daarnaast mogen voor ongeveer 700.000 andere records geen volledige namen worden weergegeven. De akten blijven gesloten voor personen die minder dan 100 jaar geleden zijn geboren, tenzij er een geregistreerde overlijdensakte voor hen bekend is. Deze gesloten archiefdocumenten zullen jaarlijks openbaar worden gemaakt en aan deze online collectie worden toegevoegd.

Doorzoek de collectie 1939 Bevolkingsregister van Engeland & Wales,

België, Antwerpen, Burgerlijke stand Geboorten

Deze collectie uit Antwerpen, België bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke geboorteregistraties uit het Belgisch Nationaal Archief tussen de jaren 1588 tot 1913. De registers bevatten de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, het geslacht en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie België, Antwerpen, burgerlijke stand geboorten

België, Antwerpen, Burgerlijke stand Overlijden

Deze collectie uit Antwerpen, België bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke overlijdensregistraties uit het Belgisch Nationaal Archief tussen de jaren 1588 tot 1913. De registers bevatten de naam van de persoon, geboortejaar en -plaats, jaar en plaats van overlijden, namen van de ouders en de echtgenoot.

Doorzoek de collectie België, Antwerpen, burgerlijke stand overlijden

België, Oost-Vlaanderen, Burgerlijke stand Geboorteaktes

Deze collectie bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke geboorteregistraties van 1541 tot 1914. De registers zijn afkomstig van het Belgisch Nationaal Archief, in de provincie Oost-Vlaanderen. De registers bevatten de naam van de persoon, het geboortejaar en de geboorteplaats, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie België, Oost-Vlaanderen, burgerlijke stand geboorteaktes

België, Oost-Vlaanderen, Burgerlijke stand Overlijden

Deze collectie bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke overlijdensregistraties uit het Belgisch Nationaal Archief, in de provincie Oost-Vlaanderen van België. Records bevatten de naam van de overledene, datum en plaats van geboorte, datum en plaats van overlijden, leeftijd bij overlijden, namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot.

Doorzoek de collectie België, Oost-Vlaanderen, burgerlijke stand overlijden

België, Luik, Burgerlijke stand Geboorteaktes

Deze collectie bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke registraties van geboorten uit het Belgisch Nationaal Archief in de provincie Luik van België tussen de jaren 1621 en 1914. De registers bevatten de naam van het kind, datum en plaats van geboorte of doop, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie België, Luik, burgerlijke stand geboorteaktes

België, Limburg, Burgerlijke stand Geboorteaktes

Deze collectie bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke geboorteregistraties uit het Belgisch Rijksarchief in de provincie Limburg van België, tussen de jaren 1798 tot 1906. De registers bevatten de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, het geslacht en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie België, Limburg, burgerlijke stand geboorteaktes

België, Namen, Burgerlijke stand Overlijdensaktes 

Deze collectie bevat registers en afbeeldingen van burgerlijke overlijdensregistraties uit het Belgisch Nationaal Archief in de provincie Namen, België, tussen de jaren 1800-1912. De registers bevatten de naam van de overledene, geboortedatum en -plaats, overlijdensdatum en -plaats, leeftijd bij overlijden, namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot van de overledene.

Doorzoek de collectie België, Namen, burgerlijke stand overlijdensaktes

Frankrijk, Calvados, Militaire Registratiekaarten

Deze collectie uit het Franse departement Calvados bestaat uit militaire dienstplichtkaarten van mannen geboren tussen 1867 en 1921. De gegevens bevatten naam, geboortedatum en -plaats, woonplaats, datum en plaats van de militaire registratie en de namen van de ouders van de betrokkene.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Calvados, Militaire Registratiekaarten

Frankrijk, Rhône, Militaire Registratiekaarten

Deze collectie uit het departement Rhône in Frankrijk bestaat uit militaire registratiekaarten van mannen die tussen 1865 en 1932 geboren zijn. De gegevens bevatten de naam, geboortedatum en -plaats, woonplaats, datum en plaats van militaire registratie, bronnummer en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Rhône, Militaire Registratiekaarten

Duitsland, Gevangenen in het concentratiekamp Bergen-Belsen

Deze collectie, die aan MyHeritage is verstrekt door JewishGen, bevat gegevens van Joodse gevangenen uit het concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. De gegevens kunnen de voor- en achternaam van de gevangene bevatten, de geboortedatum en -plaats, de datum van de bevrijding uit Bergen-Belsen, en de datum en plaats van overlijden (tijdens of kort na de bevrijding).

In zeldzame gevallen kan de geboorteplaats van een gevangene ook zijn of haar laatste adres zijn. Het Herinneringsboek volgt het principe om namen en data op te nemen volgens de bronnen, en vanwege grenswijzigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en het hernoemen van plaatsen, hebben sommige plaatsen andere namen.

Doorzoek de collectie Duitsland, gevangenen in het concentratiekamp Bergen-Belsen

Duitsland, Hessen, Overlijdensindex 

Deze collectie bevat overlijdensakten en foto’s van verschillende gemeenten in de huidige deelstaat Hessen, Duitsland, tussen de jaren 1848 en 1990. Deze records werden geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt door MyHeritage. Records omvatten de voornaam van de overledene, de datum en plaats van geboorte, geslacht, en datum en plaats van overlijden. Informatie over de ouders omvat voornaam, achternaam en meisjesnaam van de moeder.

Vanaf oktober 1874 door de staat aangestelde ambtenaren van de burgerlijke stand van alle inwoners van Pruisen, waaronder veel van de gemeenten in deze collectie. Registers van de burgerlijke stand van Hessische gemeenten die geen deel uitmaakten van Pruisen beginnen al in januari 1876. Hoewel de kerken de traditionele registers bleven bijhouden, schreef de staat ook voor dat de persoonlijke of burgerlijke staat van de hele bevolking moest worden geregistreerd.

Doorzoek de collectie Duitsland, Hessen, Overlijdensindex

Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold, en Münster), Overlijdensindex 1874-1938

In samenwerking met het Landesarchiv Nordrhein Westfalen, het staatsarchief van Noordrijn-Westfalen, heeft MyHeritage 2,6 miljoen historische akten en afbeeldingen uit de regio Detmold toegevoegd aan de overlijdensverzameling van Noordrijn-Westfalen. MyHeritage is de eerste die de afbeeldingen uit de overlijdenscollectie van Noordrijn-Westfalen indexeert met de volledige steun van het Landesarchiv, het staatsarchief van Noordrijn-Westfalen – waardoor de informatie in de afbeeldingen toegankelijker en gemakkelijker doorzoekbaar wordt dan ooit tevoren.

Lees meer over deze update in MyHeritage publiceert 11 miljoen Duitse historische records.

Doorzoek de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen

Italië, Bisdom van Trento, doopaktes van de katholieke kerk

Deze collectie bevat Katholieke Kerk records van dopen uit het Bisdom van Trento, Italië tussen de jaren 1548 en 1937. De originele akten zijn hoofdzakelijk in het Latijn en Italiaans. De records bevatten de naam van het kind, de geboortedatum, datum en plaats van het doopsel, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Italië, bisdom van Trento, doopaktes van de katholieke kerk

Italië, Bisdom van Trento, overlijdensaktes van de katholieke kerk

Deze collectie bevat katholieke kerkelijke overlijdensakten uit het diocees Trento, Italië van de jaren 1567 tot 1911. De originele documenten zijn voornamelijk in het Latijn en Italiaans. De documenten bevatten meestal de naam van de persoon, het geboortejaar, de datum en plaats van overlijden, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

Doorzoek de collectie Italië, bisdom van Trento, overlijdensaktes van de katholieke kerk

Italië, Napels, Barano d’Ischia, Burgerlijke Registratie van geboorten

Deze collectie uit Barano d’Ischia, een gemeente in de metropool Napoli, Italië bevat registers van burgerlijke geboorteregistraties uit de jaren 1809 tot 1929. De gegevens bevatten meestal de naam van het kind, het geslacht, de geboortedatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Italië, Napels, Barano d’Ischia, burgerlijke registratie van geboorten

Italië, Napels, Barano d’Ischia, Burgerlijke stand overlijdensaktes

Deze collectie bevat registers van burgerlijke overlijdensregistraties tussen de jaren 1809 tot 1929 uit Barano d’Ischia, een gemeente in de metropool Napoli, Italië. De records bevatten meestal de naam van de overledene, jaar en plaats van geboorte, datum en plaats van overlijden, leeftijd bij overlijden, namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot.

Doorzoek de collectie Italië, Napoli, Barano d’Ischia, burgerlijke stand overlijdensaktes

Italië, Teramo, Burgerlijke geboorteaktes

Deze collectie bevat gegevens van burgerlijke geboorteregistraties uit de provincie Teramo van Italië tussen de jaren 1866 tot 1914. De gegevens bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Italië, Teramo, burgerlijke geboorteaktes

Italië, Teramo, Burgerlijke overlijdensaktes

Deze collectie bevat registers van burgerlijke overlijdensregistraties uit de provincie Teramo van Italië tussen de jaren 1866 tot 1940. De registraties bevatten gewoonlijk de naam van de overledene, geboortejaar en -plaats, datum en plaats van overlijden, de namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot

Doorzoek de collectie Italië, Teramo, burgerlijke overlijdensaktes

Portugal, Porto, Katholieke doopgegevens

Deze collectie bevat katholieke kerkelijke registers van dopen, gemaakt door parochies in het district Porto en Viana do Castelo, Portugal, tussen de jaren 1535 en 1949. De originele registers bevinden zich in het Arquivo Distrital de Porto (Districtsarchief van Porto), Portugal. De akten bevatten meestal de naam van het geboren kind, datum en plaats van de doop, parochie en namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Portugal, Porto, katholieke doopgegevens

Portugal, Setúbal, doopgegevens van de katholieke kerk

Deze collectie bevat katholieke kerkelijke doopregisters, gemaakt door parochies in het district Setúbal, Portugal, tussen de jaren 1555 en 1911. Records bevatten meestal de naam van het kind, datum en plaats van de doop en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Portugal, Setúbal, doopgegevens van de katholieke kerk

Portugal, Setúbal, Katholieke kerk, sterfgevallen

Deze collectie bevat katholieke kerkelijke overlijdensakten, gemaakt door parochies in het district Setúbal, Portugal, tussen de jaren 1555 en 1911. Records bevatten meestal de naam van de overledene, geboortejaar, datum en plaats van overlijden, namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot.

Doorzoek de collectie Portugal, Setúbal, katholieke kerk, sterfgevallen

Roemenië, Claims Conference

Deze collectie, die aan MyHeritage is verstrekt door JewishGen, bevat gegevens van Joodse personen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Roemenië woonden. De namen in deze collectie zijn afkomstig uit records bewaard in de Centrale Zionistische Archieven en Yad Vashem in Israël en samengesteld door de Conferentie voor Joodse Materiële Claims tegen Duitsland. Records bevatten meestal de naam van de persoon, datum en plaats van geboorte, evenals de plaats van internering als het beschikbaar is.

Doorzoek de collectie Roemenië, Claims Conference

Schotland, opnames in zorginstellingen

De records in deze collectie zijn afkomstig uit een set in de National Archives of Scotland in Edinburgh (MC7 series), getiteld General Register of Lunatics in Asylums. De registers kunnen de volledige naam van de patiënt bevatten, de opnamedatum, de naam van de instelling, de plaats in Schotland en de overlijdensdatum in gevallen waarin een patiënt in een gesticht is overleden.

De registratie begon in 1858, maar het eerste deel bevat gegevens over alle patiënten die op 1 januari 1858 in Schotse krankzinnigengestichten verbleven, waarbij deze patiënten al vanaf 1807 werden opgenomen. Veel van de patiënten in deze collectie hebben het grootste deel van hun leven in een gesticht doorgebracht.

Doorzoek de collectie Schotland, opnames in zorginstellingen

Spanje, Córdoba, gemeentelijke geboorteakten 

Deze collectie bevat op microfilm opgenomen en gedigitaliseerde geboorteregisters uit het gemeentearchief van de provincie Córdoba, Spanje, tussen 1509 en 1947. De geboorten bevatten de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Spanje, Córdoba, gemeentelijke geboorteakten

Spanje, Córdoba, gemeentelijke overlijdensakten

Deze collectie bevat overlijdensakten op microfilm en gedigitaliseerd in de gemeentelijke archieven in de provincie Córdoba, Spanje tussen de jaren 1509 en 1947. De records bevatten de naam van de overledene, geboortejaar, datum en plaats van overlijden, leeftijd bij overlijden, namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot.

Doorzoek de collectie Spanje, Córdoba, gemeentelijke overlijdensakten

Spanje, Málaga, gemeentelijke geboorteakten 

Deze collectie bevat geboorteakten uit de provincie Málaga, gelegen aan de zuidelijke Middellandse Zeekust van Spanje, tussen de jaren 1760 en 1956. De records bevatten de naam van de persoon, datum en plaats van geboorte, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Spanje, Málaga, gemeentelijke geboorteakten

Spanje, Málaga, gemeenteaktes overlijden 

Deze collectie bevat een burgerlijke registratie van sterfgevallen uit de Spaanse provincie Malaga, gelegen aan de zuidelijke mediterrane kust van Spanje, tussen de jaren 1760 en 1956. De records bevatten de naam van de persoon, geboortejaar, jaar en plaats van overlijden, namen van de ouders, en echtgenoot.

Doorzoek de collectie Spanje, Málaga, gemeenteaktes overlijden

Spanje, Sevilla, gemeentelijke geboorteaktes 

Deze collectie bevat gemeenteverslagen van geboorten uit de provincie Sevilla, Spanje tussen de jaren 1293 en 1966. De records bevatten de naam van de persoon, datum en plaats van geboorte, en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Spanje, Sevilla, gemeentelijke geboorteaktes

Zwitserland, Bern, gemeentelijke registratie van geboortes 

Deze collectie bevat burgerlijke geboorteregistraties uit het staatsarchief van Bern, Zwitserland. De gegevens bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats en de namen van de ouders.

Doorzoek de collectie Zwitserland, Bern, gemeentelijke registratie van geboortes

Zwitserland, Bern, gemeentelijke overlijdensaktes 

Deze collectie bevat registers van burgerlijke overlijdensregistraties uit Bern, Zwitserland tussen de jaren 1792 en 1876. De records bevatten meestal de naam van de overledene, geboortejaar, datum en plaats van overlijden, namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

Doorzoek de collectie Zwitserland, Bern, gemeentelijke overlijdensaktes

Sub-Karpathië, Joodse geboorteaktes

Deze collectie, die aan MyHeritage is verstrekt door JewishGen, bevat Joodse geboorteregisters uit delen van de voormalige Hongaarse graafschappen Bereg, Máramaros, Ugocsa, en Ung, die nu in Zakarpats’ka oblast in het zuidwesten van Oekraïne liggen. De gegevens bevatten gewoonlijk de naam, het geboortejaar, de woonplaats, de namen van de ouders en de peetvader van het individu.

Doorzoek de collectie Sub-Karpathië, Joodse geboorteaktes

Compilatie van beroemde kunstenaars

Deze collectie bevat gegevens van kunstenaars die gespecialiseerd zijn in schilderen, fotograferen, beeldhouwen en meer. De meeste records zijn van kunstenaars die leefden in Nederland, Frankrijk, Engeland, België, en Italië. Records bevatten de naam en het geslacht van de kunstenaar, datum en plaats van geboorte, datum en plaats van overlijden, en kwalificaties. Records kunnen ook nationaliteit, activiteit datum en plaats, onderwijs, en familierelaties.

Doorzoek de collectie Compilatie van beroemde kunstenaars

Voorbeelden

De volkstellingsrecord van actrice en zangeres Bette Midler en haar familie is te vinden in de 1950 Verenigde Staten Federal Census collectie. Het verslag bevat de namen van haar ouders, Fred Middler en Ruth Middler; het beroep van haar vader, schilder bij de Navy Yard; de namen en leeftijden van haar broers en zussen, Judith, 8, Susan, 5, en Daniel, 1; hun adres in Honolulu, Hawaii; en de leeftijd van Bette op het moment van de volkstelling: 4 jaar oud.

Census record of Bette Midler [Credit: MyHeritage 1950 United States Federal Census]

Volkstellingsrecord van Bette Midler [Bron: MyHeritage, Amerikaase Volkstelling 1950].

Het record van de beroemde Belgische kunstenaar Eugenius Carolus van Mieghem is te vinden in de collectie België, Antwerpen, Burgerlijke Registratie van Geboorten. De akte vermeldt zijn geboortedatum, 1 oktober 1875; zijn geboorteplaats, Antwerpen, België; en de namen van zijn vader en moeder, Henricus Aloysius van Mieghem en Virginia van Damme.

Birth record of Eugenius Carolus van Mieghem [Credit: MyHeritage Belgium, Antwerp, Civil Registration of Births]

Geboorteakte van Eugenius Carolus van Mieghem [Bron: MyHeritage België, Antwerpen, Burgerlijke Registratie van Geboorten]

Samenvatting

Ons team is bezig de kwaliteit te verhogen en de kwantiteit te versnellen van de historische documenten die we publiceren, om onze gebruikers te helpen doorbraken te maken in hun onderzoek naar familiegeschiedenis.

Het doorzoeken van de nieuwe collecties op MyHeritage is gratis. Om de records te bekijken of om records op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zullen onze Record Matching technologieën u automatisch informeren als records uit deze collecties overeenkomen met uw verwanten. U zult dan in staat zijn om het record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!