Nieuwe update van de Theory Of Family Relativity™

Nieuwe update van de Theory Of Family Relativity™

We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat we net een aanvullende update hebben voltooid van de gegevens voor ons ultieme genetische genealogie-instrument, Theory of Family Relativity™.

Theory of Family Relativity™ kan u ontelbare uren werk besparen bij het uitzoeken hoe u verwant zou kunnen zijn aan uw DNA matches. Het verzamelt miljarden gegevenspunten uit de 86 miljoen stambomen en 18,2 miljard historische gegevens op MyHeritage om u plausibele theorieën te geven over uw verwantschap paden met uw DNA matches.

Deze berekeningen worden op periodieke basis uitgevoerd. Sinds onze laatste update zijn er veel nieuwe DNA-kits, stamboomprofielen en historische gegevens aan MyHeritage toegevoegd. Dit betekent dat het aantal theorieën, het aantal DNA matches dat een theorie bevat, en het aantal kits dat een theorie heeft, allemaal aanzienlijk zijn toegenomen.

Als uw DNA resultaten vrij recent zijn binnengekomen, of als u hebt gewacht op een theorie, is de kans groot dat u er een ontvangt als gevolg van deze update.

De nieuwe update volgens de cijfers

Dit zijn de resultaten van deze nieuwe update:

  • 25,636,711 Theories of Family Relativity™ werden toegevoegd
  • 328.439 kits die voorheen geen theorieën hadden, hebben er nu ten minste één
  • 233.297 extra gebruikers zullen ten minste één theorie hebben na deze update

Merk op dat we in deze update alleen nieuwe theorieën hebben toegevoegd en geen theorieën hebben bijgewerkt die al eerder bestonden.

Uw Theories of Family Relativity™ bekijken en analyseren

Om uw Theories of Family Relativity™ te bekijken, bezoekt u uw DNA match pagina. De door de theorie berekende verwantschap verschijnt direct op de matchkaart van een DNA-match die een theorie heeft. Nieuwe theorieën zullen gedurende 30 dagen na deze update van een “NIEUW” banner worden voorzien.

U kunt uw DNA-matchen lijst filteren om alleen matches met Theories of Family Relativity™ te zien. Om dit te doen, gaat u naar uw DNA matches pagina en klikt u op de knop “Filters” in de rechterbovenhoek. Onder “Alle stamboomgegevens” uiterst links, selecteert u “Heeft Theory of Family Relativity™.” U zult nu een lijst zien van al uw DNA matches die een theorie hebben.

Om de volledige theorie te bekijken, klik op “Bekijk theorie.” Dit brengt u naar een pagina die in detail laat zien hoe het algoritme tot deze theorie is gekomen.

Soms zal MyHeritage op meer dan één manier tot een theorie komen. In dit soort gevallen kunt u schakelen tussen de verschillende relatiepaden.

Een theorie bevestigen of verwerpen

Hoewel de theorieën vaak accuraat zijn, berusten zij op Smart Matches™ en Record Matches, die niet altijd correct zijn. Daarom is het belangrijk om het relatie traject voor de theorie te herzien en de juistheid ervan te bevestigen.

Als de theorie juist blijkt te zijn, kunt u op de paarse knop “Bevestigen” klikken boven het relatie pad diagram. Als de theorie onjuist blijkt te zijn, kunt u op “Afwijzen” klikken. Uw bevestiging of afwijzing van de theorie verschijnt dan op de kaart van de DNA match in uw lijst. (U kunt deze actie altijd ongedaan maken als u een fout maakt).

Bevestiging of verwerping van een theorie vanuit de volledige theorieopvatting (Klik om in te zoomen)

Bevestiging of verwerping van een theorie vanuit de volledige theorieopvatting (Klik om in te zoomen)

Wat kan ik doen om mijn kansen op theorieën te vergroten?

Om de Theories of Family Relativity™ te ontvangen, dient u:

  • een MyHeritage DNA-test hebben gedaan, OF uw DNA-gegevens vanuit een andere testdienst naar MyHeritage hebben geüpload
  • Een Premium, PremiumPlus of Compleet-abonnement op MyHeritage hebben, OF de eenmalige ontgrendelingsprijs voor geavanceerde DNA-functies hebben betaald (alleen voor geüploade DNA-gegevens)
  • Een stamboom op MyHeritage hebben die ten minste uzelf, uw ouders en uw grootouders omvat

Hoe gedetailleerder uw stamboom is, hoe groter de kans dat u theorieën krijgt. In het bijzonder helpt het om informatie te hebben over zoveel mogelijk van uw over- en betovergrootouders.

Dus als u deze keer geen theorieën hebt gekregen, bereid u dan voor op de volgende update door aan uw stamboom te werken! Het kan ook helpen om verre familieleden met wie u contact hebt aan te moedigen hun stamboom uit te breiden en ook DNA tests te doen.

Hebt u nog geen MyHeritage DNA test gedaan en wilt u meedoen? Bestel u DNA kit vandaag.