Introductie AI Time Machine™: Transformeer jezelf in een historisch figuur met alledaagse foto’s!

Introductie AI Time Machine™: Transformeer jezelf in een historisch figuur met alledaagse foto’s!

Heeft u weleens gewenst dat u terug in de tijd kon reizen? Hoewel we tijdreizen niet hebben geperfectioneerd, hebben we wel het op één na beste gedaan: op MyHeritage kunt u nu zien hoe u eruit zou hebben gezien als historisch figuur door de eeuwen heen!

We zijn verheugd om de lancering van AI Time Machine™ aan te kondigen, een baanbrekende en leuke nieuwe functie waarmee u alledaagse persoonlijke foto’s kunt transformeren in hyperrealistische afbeeldingen van uzelf als historische figuur.

Stelt u zich het meest ongelooflijke kostuum voor dat u ooit heeft gezien. Elk detail is perfect en het oogt en voelt authentiek. Wat u krijgt met AI Time Machine™ is zelfs duizend keer beter: verbluffende, naadloze beelden van uzelf of een geliefde als een oude Griekse krijger, een Egyptische farao, een Victoriaanse dame of een astronaut in de ruimte. Er zijn tientallen historische figuren om uit te kiezen. U moet het zien om het te geloven!

Maak een ritje in de AI Time Machine™

In de afgelopen 3 jaar heeft MyHeritage een reeks robuuste functies gelanceerd die gebruikmaken van Artificial Intelligence (AI) om historische foto’s tot leven te brengen. AI Time Machine™ is een nieuwe draai aan dit thema en nodigt u uit om naar het verleden te reizen en uzelf te zien zoals u er misschien zou hebben uitgezien in de tijd van uw voorouders. De resultaten zijn verbluffend en perfect om te delen op sociale media en als profielfoto te gebruiken.

Bij MyHeritage is onze inzet voor het ontwikkelen van nieuwe middelen die gebruikers helpen hun familiegeschiedenis te onderzoeken, groter dan ooit. We houden ook van het maken van leuke functies zoals AI Time Machine™ die de publieke belangstelling voor geschiedenis in het algemeen en familiegeschiedenis in het bijzonder, vergroten. Zo laten we nieuwe doelgroepen kennismaken met de fascinerende wereld van genealogie.

Hoe werkt het

AI Time Machine™ maakt gebruik van text-to-image Artificial Intelligence (AI) technologie om fotorealistische afbeeldingen te maken van een persoon zoals hij of zij er in verschillende perioden in de geschiedenis zou hebben uitgezien. Het is gebaseerd op een deep learning, text-to-image model en personalisatie technologie gelicenseerd door MyHeritage van Astria, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in het genereren van op maat gemaakte AI afbeeldingen. AI Time Machine™ maakt gebruik van tussen de 10 en 25 foto’s van één persoon en maakt een model van die persoon in verschillende poses en omgevingen die verschillen van de originele invoerfoto’s. Vervolgens, met behulp van een van de vooraf gedefinieerde thema’s in verschillende historische tijdperken, synthetiseert deze het model met de thema’s om verbluffende, kristalheldere beelden te maken van een persoon, weergegeven als een historische figuur. Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u eruit zou hebben gezien als u in het oude Griekenland of tijdens de Franse Renaissance had geleefd? Ontdek het met AI Time Machine™!

AI Time Machine™ biedt momenteel tientallen thema’s die verschillende historische tijdperken vertegenwoordigen, van de prehistorie tot de 21e-eeuwse ruimte. Wanneer u de functie voor de eerste keer gebruikt, worden de eerste paar thema’s automatisch voor u geselecteerd. Zodra de eerste reeks afbeeldingen gereed is, kunt u extra thema’s selecteren die u interessant vindt en meer afbeeldingen maken.

De output van AI Time Machine™ is een serie van 8 afbeeldingen voor elk thema. U kunt een collage met alle 8 afbeeldingen downloaden en delen, of elke afbeelding afzonderlijk delen.

Voorbeelden

Zoals u hieronder kunt zien, zijn de resultaten verbluffend. U en miljoenen andere gebruikers van MyHeritage zullen veel plezier beleven aan AI Time Machine™!

Dit is de oprichter en CEO van MyHeritage, Gilad Japhet, als een oude Egyptenaar:

MyHeritage-oprichter en CEO Gilad Japhet als Egyptische farao (klik om te vergroten)

MyHeritage-oprichter en CEO Gilad Japhet als Egyptische farao (klik om te vergroten)

Een paar millennia vooruitspoelen en hier is Gilad, nu als een Viking:

MyHeritage oprichten en CEO Gilad Japhet als Viking (klik om te vergroten)

MyHeritage oprichten en CEO Gilad Japhet als Viking (klik om te vergroten)

We spoelen de AI Time Machine™ nogmaals vooruit. Deze keer zien we Gilad in de jaren 60 en 70 als hippie, of misschien mede-oprichter van Apple Computers?

Gilad, deze keer als hippie (klik om te vergroten)

Gilad, deze keer als hippie (klik om te vergroten)

Hier zijn nog enkele voorbeelden, dit keer met onze Senior VP Product, Maya Lerner.

Maya Lerner, MyHeritage’s SVP Product, in verschillende thema’s

Maya Lerner, MyHeritage’s SVP Product, in verschillende thema’s

Meer voorbeelden van AI Time Machine™, deze keer met MyHeritage-productontwerper Ori Shraiber (klik om te vergroten)

Meer voorbeelden van AI Time Machine™, deze keer met MyHeritage-productontwerper Ori Shraiber (klik om te vergroten)

Aan de slag

Om een proefrit te maken met de AI Time Machine™, ga naar myheritage.nl/ai-time-machine:

De AI Time Machine™ pagina (klik om te vergroten)

De AI Time Machine™ pagina (klik om te vergroten)

Een andere mogelijkheid: als u al bent ingelogd op uw MyHeritage-account, beweegt u de muisaanwijzer over het tabblad “Foto’s” op de navigatiebalk en selecteert u ‘AI Time Machine™’ om de pagina te openen.

Toegang tot de AI Time Machine™

Toegang tot de AI Time Machine™

Klik op de knop ‘Probeer het nu’ om te starten.

Op het volgende scherm zie je richtlijnen voor het selecteren van foto’s om te uploaden. Volg de richtlijnen om de AI-technologie te helpen optimale resultaten te behalen. U heeft tussen de 10 en 25 foto’s van dezelfde persoon nodig, gemaakt op verschillende dagen en in verschillende instellingen, poses en hoeken. Hoe meer foto’s u uploadt, hoe beter de resultaten zullen zijn. U kunt maximaal 35 foto’s uploaden. Houd er rekening mee dat het uploaden van foto’s van de persoon op verschillende leeftijden over het algemeen geen goed idee is, omdat het een negatief effect heeft op het vermogen van de technologie om een ​​consistent model van de persoon te bouwen.

Upload de foto’s vanaf uw computer of mobiele telefoon, of sleep ze naar het vak.

Richtlijnen voor het uploaden van foto’s (klik om te vergroten)

Richtlijnen voor het uploaden van foto’s (klik om te vergroten)

Als u niet genoeg bestaande foto’s heeft om op uw computer te gebruiken, maak dan simpelweg nog een paar foto’s met de camera op uw mobiele device. Gebruik verschillende poses en achtergronden en upload vervolgens de foto’s.

Als u op een aantal foto’s staat met een andere persoon op de voorgrond, snij deze foto dan eerst bij zodat alleen u erop te zien bent.

Een tip: het is gemakkelijk foto’s van jezelf vinden op een iOS-apparaat door op Personen en plaatsen onder Albums in de Foto’s-app te tikken en jezelf te selecteren. Vervolgens kunt u alle gewenste foto’s aan een tijdelijk album toevoegen en foto’s uit dat album uploaden naar de AI Time Machine™-pagina. Andere foto-apps, zoals Google Foto’s, hebben een vergelijkbare functie.

Als uw foto’s op meerdere plekken of op verschillende platforms staan, is dat prima. Zodra u deze begint te uploaden, kunt u zien hoeveel er zijn geüpload en MyHeritage zal u vertellen of u er meer moet toevoegen.

Upload tussen de 10 en 25 photos (klik om te vergroten)

Upload tussen de 10 en 25 photos (klik om te vergroten)

Wanneer u klaar bent met het uploaden van de foto’s, klikt u op “Doorgaan”. Er verschijnt een pop-up venster waarin u wordt gevraagd de persoon op de foto’s te beschrijven aan de hand van enkele basisgegevens. Voer hun voornaam in of geef een andere titel, selecteer het geslacht en klik op ‘Doorgaan’.

Geef beschrijving van de persoon in de foto’s

Geef beschrijving van de persoon in de foto’s

Door het geslacht te selecteren, kan AI Time Machine™ de best uitziende output voor deze persoon creëren. De titel is nodig, zodat u, wanneer u meer dan één model heeft, gemakkelijk hiertussen kunt navigeren.

Voordat AI Time Machine™ aan de slag gaat, wordt u gevraagd om u aan te melden bij MyHeritage. Het aanmaken van uw account duurt slechts een minuut. Als u al een MyHeritage-account heeft en niet bent ingelogd, selecteert u de optie “Inloggen” onderaan het pop-up venster.

Zodra u bent ingelogd, begint AI Time Machine™ met het verwerken van uw foto’s. Het duurt meestal tussen de 30 minuten en 2 uur om het eerste model van uw foto’s te bouwen. U hoeft niet op de pagina te blijven wachten; u ontvangt een e-mail wanneer uw afbeeldingen klaar zijn.

Zodra uw model met de eerste sets afbeeldingen gereed is, duurt het genereren van afbeeldingen met extra thema’s meestal een 1 tot 2 minuten. Om extra afbeeldingen te maken, klikt u simpelweg op de thema-knoppen om te selecteren welke u wilt proberen.

Resultaten zijn gereed! Klik op de knoppen om aanvullende thema’s te selecteren (klik om te vergroten)

Resultaten zijn gereed! Klik op de knoppen om aanvullende thema’s te selecteren (klik om te vergroten)

Gebruik de pijlen naar links en rechts op de kaart om de foto’s afzonderlijk te bekijken.

Een beeld afzonderlijk bekijken (klik om te vergroten)

Een beeld afzonderlijk bekijken (klik om te vergroten)

AI Time Machine™ afbeeldingen delen

De afbeeldingen die zijn gemaakt met AI Time Machine™ zijn erg leuk en perfect om te delen op sociale media. Ze zullen zeker indruk maken op iedereen die ze ziet en ze doen het uitstekend als profielfoto.

Afbeeldingen kunnen worden gedownload of gedeeld als een set van 8, of afzonderlijk. Klik op het pictogram Delen om de afbeeldingen te delen via Facebook, Twitter en WhatsApp, of om de link te kopiëren en de afbeeldingen op een ander platform te delen. Klik op het pictogram Downloaden om de afbeeldingen als jpeg-bestand te downloaden. Als u een set bekijkt, is Delen / Downloaden van toepassing op de volledige set van 8. Als u een enkele afbeelding bekijkt, is Delen / Downloaden alleen van toepassing op die afbeelding.

Opties voor downloaden en delen

Opties voor downloaden en delen

Handige tips

De kwaliteit van de uitvoer die u ontvangt, hangt sterk af van de kwaliteit van de foto’s die u uploadt. Hoe meer foto’s u uploadt en hoe gevarieerder ze zijn, hoe beter uw resultaten zullen zijn. Gebruik voor de beste resultaten bestaande foto’s van uw filmrol of computer, die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Enkelvoudigheid: slechts een persoon (en altijd dezelfde persoon)
  • Variatie: tenminste 3 foto’s van het gehele lichaam, 5 foto’s van het bovenlichaam (t/m borsthoogte), en 10 close-ups
  • Verschillende houdingen en expressies, met ogen die kijken in verschillende richtingen
  • Verschillende achtergronden en lichtomstandigheden
  • Foto’s gemaakt op verschillende dagen
  • Vermijd make-up. Het kan de resultaten negatief beïnvloeden, dus foto’s met minimale tot geen make-up worden aanbevolen
  • Vermijd zonnebrillen, hoeden of andere accessoires en items die het gezicht bedekken

Authenticiteit

Hoewel ze zeer realistisch zijn, worden de door AI Time Machine™ gegenereerde beelden gemaakt door kunstmatige intelligentie; het zijn geen authentieke foto’s. In overeenstemming met de toewijding van MyHeritage aan verantwoorde AI, worden watermerken toegevoegd aan alle afbeeldingen die door AI worden gegenereerd om ze te onderscheiden van authentieke foto’s.

Watermerk voor AI-gegenereerde afbeeldingen (klik om te vergroten)

Watermerk voor AI-gegenereerde afbeeldingen (klik om te vergroten)

U kunt de afbeeldingen die met AI Time Machine™ zijn gemaakt, bekijken door op de link te klikken in de email die u ontvangt om te melden dat uw resultaten gereed zijn. We zullen binnenkort een speciaal privéalbum for AI Time Machine™ afbeeldingen toevoegen in het onderdeel ‘Mijn foto’s’ van uw MyHeritage familiesite.

Privacy

Bij het maken van afbeeldingen met AI Time Machine™ is uw privacy beschermd. De afbeeldingen worden uitsluitend verwerkt op MyHeritage-servers en worden niet gedeeld met derden. MyHeritage is niet de eigenaar van de resulterende afbeeldingen; ze zijn van u, net als alle foto’s die u uploadt naar MyHeritage.

Kosten

AI Time Machine™ is momenteel beschikbaar op de MyHeritage website en via de mobiele webbrowser. De functie is gratis bij de lancering voor een beperkte introductieperiode (met een limiet van één model en 20 thema’s per gebruiker, voor een totaal van 160 afbeeldingen), waarna het een betaalde functie wordt. Met een eenmalige aankoop kunt u vervolgens foto’s uploaden om een model van één persoon te maken en 160 afbeeldingen met maximaal 20 thema’s te genereren. Gebruikers met een MyHeritage Compleet abonnement zullen genieten van een hoger gebruiksquotum zonder extra kosten; details over het quotum worden binnenkort bekendgemaakt.

Verantwoordelijkheid

Grote impact gaat hand in hand met grote verantwoordelijkheid. U wordt vriendelijk verzocht, en dringend verzocht, om AI Time Machine™ op verantwoorde wijze te gebruiken. Upload geen foto’s van andere personen dan uzelf, tenzij u vooraf toestemming heeft gekregen. Upload geen foto’s van kinderen, noch foto’s met naaktheid of foto’s die aanstootgevend zijn. Geen foto’s van nazi’s. Gebruik AI Time Machine™ niet om de draak te steken met politici – houd Poetin, Biden, Trump en andere politici hierbuiten. Deel geen resultaten die iemand kunnen vernederen of beledigen. Verwijder het AI-symbool niet uit de hoek van de resulterende foto’s. Als een van de resultaten iemand mogelijk kan beledigen, deel het dan niet. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Tot slot

Bij MyHeritage innoveren we voortdurend om nieuwe manieren te vinden die familiegeschiedenis leuk maken voor iedereen, van ervaren genealogen tot nieuwkomers die op zoek zijn naar een gevoel van nostalgie. Tot nu toe hebben onze fotofuncties het verleden naar het heden gebracht. Met AI Time Machine™ nemen we het heden mee op een speelse reis terug in de tijd en bieden we weer een interessante manier om contact te maken met het verleden. Mocht u zicht afvragen wat hierna zal komen, blijf ons dan vooral volgen. Zoals altijd komt er meer, dus hou dit blog in de gaten!

Probeer de AI Time Machine™ vandaag uit  en laat ons weten wat u ervan vindt!