MyHeritage publiceert de Amerikaanse volkstelling van 1950: doorzoek gratis alle staten en grondgebieden!

MyHeritage publiceert de Amerikaanse volkstelling van 1950: doorzoek gratis alle staten en grondgebieden!

72 jaar na de laatste telling, op 1 april 2022, werden de scans van de Amerikaanse volkstelling van 1950 aan het publiek vrijgegeven. Sindsdien hebben we er onvermoeibaar aan gewerkt om de hele collectie volkstellingen van 1950 beschikbaar te maken, voorzien van een doorzoekbare index voor de scans van de volkstellingsgegevens. Er zijn iedere maand meerdere staten gepubliceerd. We zijn verheugd dat we onze grootste toevoeging aan deze collectie kunnen aankondigen. Het gaat om 30 miljoen records voor de staten Michigan, Ohio, Pennsylvania, Texas en Virginia. De collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 bevat nu meer dan 150 miljoen records van alle Amerikaanse staten en grondgebieden. U kunt deze records GRATIS bekijken, doorzoeken en aan uw MyHeritage-stamboom toevoegen.

Doorzoek de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 gratis!

De volkstelling biedt fascinerende details over het leven van de hele bevolking die in 1950 in de Verenigde Staten en de grondgebieden woonde. Voor alle personen bevat het namen, leeftijden, adressen, verwantschapsbanden, huishoudens, geslacht, geboorteplaats, burgerlijke staat en andere feiten. Als leden van uw familie in die periode in de Verenigde Staten woonden, kunt u in de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 waarschijnlijk belangrijke details over hun leven vinden.

De doorzoekbare index van de volkstelling van 1950 bevat alle records van alle 48 Amerikaanse staten en grondgebieden (Alaska en Hawaï werden pas in 1959 als staten toegevoegd): Alabama, Alaska, Amerikaans Samoa, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgia, Guam, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Panamakanaalzone, Pennsylvania, Puerto Rico, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Virgin Islands, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming en Texas. Daarnaast bevat de collectie de Indian Reservation Schedules (inheemse Amerikanen in reservaten) en de vier overzeese eilanden Kanton (Canton), Johnston, Midway en Wake.

Er resteren nog een paar miljoen records. Die zullen we in de komende maanden toevoegen. Het betreft hier gegevens die niet nauwkeurig genoeg konden worden gescand om ze geautomatiseerd te kunnen indexeren. Die gegevens moeten nog handmatig worden afgehandeld. We houden u op de hoogte zodra ze zijn toegevoegd.

Exclusieve MyHeritage instrumenten voor volkstellingen

We hebben vorig jaar de Census Helper™ vrijgegeven – dat is een nieuwe functie die u vertelt wie in uw stamboom waarschijnlijk in de volkstelling van 1950 en andere volkstellingen voorkomen. Ontdek hoe u deze gratis tool het beste kunt gebruiken om uw onderzoek in de Amerikaanse volkstelling van 1950 met de Census Helper™ een vliegende start te geven.

Bezoek voor meer tips over het doorzoeken van de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 en alle ander volkstellingen op MyHeritage naar onze overzichtspagina voor de Amerikaanse volkstellingen en onze speciale pagina voor de Verenigde Staten volkstelling van 1950.

Prachtige vondsten in de volkstelling van 1950

De onnavolgbare Diana Ross verscheen in 1950 voor het eerst in de volkstelling. Haar naam is door de volkstellers gespeld als “Dianne”. Ze was ten tijde van de volkstelling 6 jaar oud. Ze is de dochter van Fred Ross, 31 jaar, en Ernestine, 34 jaar, en was destijds de op één na oudste van 5 kinderen. Het gezin woonde op het adres 23 St Antoine, Detroit, Wayne, Michigan.

Census Record of Diana Ross [Credit: MyHeritage 1950 United States Federal Census]

Volkstellingsgegevens van Diana Ross [Bron: MyHeritage, Verenigde Staten volkstelling van 1950]

Ook de beroemde basketballer Kareem Abdul-Jabbar werd in deze census voor het eerst geteld. Hij werd geboren als Ferdinand Alcindor Jr. en was het enige kind van Ferdinand L. Alcindor Sr., 32 jaar, en Lillian, 31 jaar. Het voor Ferdinand geregistreerde beroep is dat van trompettist. Hij was bekend als trombonist van de New York Transit Authority Police Band. Van de familie Alcindor wordt vermeld dat ze een appartement op het adres 111th Street en Seventh Avenue, Harlem, New York City huurde van Samuel en Ethel Rogers.

Census Record of Kareem Abdul-Jabbar [Credit: MyHeritage 1950 United States Federal Census]

Volkstellingsgegevens van Kareem Abdul-Jabbar [Bron: MyHeritage, Verenigde Staten volkstelling van 1950]

Samenvatting

We delen met veel plezier onze meest recente updates voor staten in de Amerikaanse volkstelling van 1950 met u. Deze index en de bijbehorende scans zullen nog tientallen jaren een belangrijke onderzoeksbron vormen voor familiehistorici, genealogen, sociale wetenschappers en andere onderzoekers.

Het doorzoeken en bekijken van de records van de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 is gratis.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collectie en uw verwanten. U kunt de record dan bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie (gratis!) aan uw stamboom wilt toevoegen.

We wensen u veel plezier met de Amerikaanse volkstelling van 1950!