MyHeritage kondigt derde editie aan van DNA Quest initiatief

MyHeritage kondigt derde editie aan van DNA Quest initiatief

Het doet ons een groot genoegen om de lancering aan te kondigen van een derde editie van DNA Quest, ons wereldwijde pro bono-initiatief om geadopteerden te herenigen met hun biologische familie door middel van genetische tests. Als onderdeel van deze editie doneren we 5000 gratis DNA-kits aan geadopteerden en mensen die op zoek zijn naar familieleden die ter adoptie zijn geplaatst.

Lees meer en doe een aanvraag op de DNA Quest website

Over DNA Quest

DNA Quest werd voor het eerst gelanceerd in maart 2018 en kreeg het jaar erop een vervolg, met 20.000 gratis DNA-kits die werden gedoneerd aan geadopteerden en mensen die op zoek waren naar familieleden die ter adoptie waren geplaatst. Als gevolg hiervan vonden er over de hele wereld talloze herenigingen plaats en werden vele levens voor altijd ten goede veranderd. We lanceren het project nu opnieuw met nog eens 5000 gratis DNA-kits.

Geadopteerden stuiten vaak op meerdere barrières wanneer ze op zoek gaan naar hun biologische familie. Voor sommigen bieden DNA-testen voor thuisgebruik de enige hoop om antwoorden te krijgen op hun diepgaande vragen over wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Voor velen is tijd van essentieel belang bij het zoeken naar biologische familie, aangezien elk jaar de oudere familieleden die ze zoeken, overlijden. Vooral gezien het huidige economische klimaat lanceren we deze derde editie van DNA Quest om ervoor te zorgen dat de kosten van DNA-testen deze individuen er niet van weerhouden om hun afkomst te ontdekken en hun biologische familieleden te vinden.

MyHeritage is de thuisbasis van een van de grootste en snelst groeiende DNA-databases in de branche, met meer dan 6,5 miljoen individuen. Sinds de vorige editie van DNA Quest is onze DNA-database bijna verdrievoudigd. Aangezien veel adopties internationaal plaatsvinden, is de DNA-test van MyHeritage ideaal voor geadopteerden die op zoek zijn naar biologische familie, dankzij de enorme internationale reikwijdte van onze organisatie. Met elke persoon die een MyHeritage DNA-test doet of DNA-gegevens uploadt naar MyHeritage, neemt de kans op het vinden van biologische familieleden toe.

Terwijl sommige begunstigden van DNA Quest hun biologische familie onmiddellijk na ontvangst van hun DNA-resultaten vonden, blijven anderen zelfs nu, jaren nadat het initiatief voor het eerst werd gelanceerd, nieuwe ontdekkingen doen. Het afgelopen jaar waren er bijzonder veel ontmoetingen, dankzij de opheffing van COVID-gerelateerde reisbeperkingen waardoor families eindelijk persoonlijk konden herenigen.

DNA Quest staat open voor iedereen, waar ook ter wereld die ter adoptie is geplaatst of die op zoek is naar een naast familielid dat ter adoptie is geplaatst, op voorwaarde dat ze ouder zijn dan 18 jaar. Hieronder vindt u meer informatie over het aanvraagproces.

DNA Quest succesverhalen

Hier zijn slechts enkele voorbeelden van mensen die dankzij het project levensveranderende ontdekkingen hebben gedaan:Mitch Yurkovich uit Bad Axe, Michigan, werd als baby geadopteerd. Getrouwd en heeft vier kinderen, hij was altijd nieuwsgierig naar zijn biologische familie en had jarenlang naar informatie gezocht. Nadat hij zich had aangemeld voor DNA Quest en de MyHeritage DNA-test had gedaan, vond hij niet alleen zijn biologische ouders – hij ontdekte ook dat ze waren getrouwd en meer kinderen hadden gekregen, zijn volle broers en zussen! Bekijk de hereniging van Mitch met zijn familie op Good Morning America:

Mitch Yurkovich uit Bad Axe, Michigan, werd als baby geadopteerd. Getrouwd en als vader van vier kinderen, bleef hij altijd nieuwsgierig naar zijn biologische familie en zocht jarenlang naar informatie. Nadat hij zich had aangemeld voor DNA Quest en de MyHeritage DNA- test had gedaan, vond hij niet alleen zijn biologische ouders – hij ontdekte ook dat ze waren getrouwd en meer kinderen hadden gekregen, zijn volle broers en zussen! Bekijk de hereniging van Mitch met zijn familie op Good Morning America:

Kara Miller werd geplaatst voor gesloten adoptie toen ze twee dagen oud was. Jaren nadat ze een DNA-test had gedaan via DNA Quest, ontving Kara een match waardoor ze contact maakte met haar beide biologische ouders. Maanden later konden zowel haar biologische vader als haar adoptievader haar op haar trouwdag naar het altaar begeleiden. Bekijk het verhaal van Kara:

Ashleigh Brown uit Canada vond haar zus Laurinda dankzij DNA Quest — en via Laurinda vond ze vele andere familieleden. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk! Bekijk een interview met de zussen in de volgende video:

Rachael Robertson werd als baby geadopteerd en ontwikkelde in haar tienerjaren een nieuwsgierigheid om meer te weten te komen over haar biologische familie. Ze wist niet dat haar biologische vader – Criss Rosenlof, die een deel van hun leven op korte afstand woonde – ernaar verlangde haar te vinden. Beiden vroegen gratis DNA-kits aan via DNA Quest… en vonden elkaar! Lees het volledige verhaal van hun hereniging.

Rachael Robertson with her birth father, Criss Rosenlof

Rachael Robertson met haar biologische vader, Criss Rosenlof

Melvin Gray, zelf geadopteerd, werd gescheiden van zijn dochter voordat ze werd geboren. Dankzij DNA Quest vond hij haar dochter… en een broer die op 10 minuten loopafstand woonde! “Ik zal MyHeritage voor altijd dankbaar zijn omdat het mijn leven heeft veranderd”, zegt Melvin, een begunstigde van DNA Quest en veteraan van het Amerikaanse leger en de luchtmacht. “Ik heb mijn kleindochter en broer gevonden dankzij DNA Quest. Een rivier van tranen van geluk kan niet verklaren hoe ik me voel… In mijn stoutste dromen had ik me deze uitkomst niet kunnen voorstellen. Dit project is een zegen en heeft mijn leven ten goede veranderd. Ik waardeer de vrijgevigheid van MyHeritage enorm omdat het families helpt hun vermiste familieleden te vinden. Ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert om nooit op te geven en te geloven dat het mogelijk is om hun biologische families te vinden.” Lees hier het ongelooflijke verhaal van Melvin.

Melvin (center) with his granddaughter Ophelia and his brother Tom

Melvin (midden) met zijn kleindochter Ophelia en zijn broer Tom

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de levens die zijn veranderd als gevolg van DNA Quest. MyHeritage hoopt met deze derde editie van het project nog veel meer herenigingen mogelijk te maken.

Hoe werkt het

Wie komt in aanmerking

Iedereen ter wereld ouder dan 18 jaar die betrokken was bij een adoptiegerelateerde gebeurtenis of een naaste familielid heeft die ter adoptie is geplaatst, is welkom om zich aan te melden.

Personen die zich in het verleden hebben aangemeld voor DNA Quest en op een wachtlijst zijn geplaatst, kunnen zich opnieuw aanmelden.

Als u al een DNA-test heeft gedaan, hoeft u niet nog een test te doen – u kunt uw DNA-gegevens gratis uploaden naar MyHeritage. Lees meer over de voordelen van het uploaden van uw DNA-gegevens naar MyHeritage en vind instructies over hoe u dit kunt doen in dit artikel op het MyHeritage Kennisplatform.

Aanvraagproces

Voor aanmelden gaat u naar dnaquest.org, klik “Apply,” en vul het formulier in. Aanvragen worden geaccepteerd tot 17 maart 2023. Het besluit over toekenningen wordt ongeveer een maand na de deadline genomen. U ontvangt een e-mail waarin u wordt geïnformeerd over de beslissing rondom uw aanvraag. De DNA-kits worden kort daarna verzonden.

De MyHeritage DNA test afnemen

De MyHeritage DNA-test voor thuisgebruik bestaat uit een eenvoudig wanguitstrijkje. Nadat u uw DNA monster heeft verzameld, stuurt u deze naar ons laboratorium voor verwerking. De resultaten zijn 3-4 weken na ontvangst van uw DNA monster beschikbaar.

Verwerking in het lab en privacy

DNA-monsters worden verwerkt in het CLIA-gecertificeerde, CAP-geaccrediteerde laboratorium van het bedrijf in de VS. Alle gegevens worden privé en veilig behandeld en persoonlijke informatie wordt nooit gedeeld met derden.

Tot slot

DNA Quest is een steunbetuiging van MyHeritage aan de adoptie-gemeenschap en onze kernovertuiging dat iedereen, overal, het recht heeft om hun afkomst te kennen. Het is onze hoop dat met de nieuwe lancering van DNA Quest en het aanbieden van gratis DNA kits aan degenen die ze nodig hebben, nog veel meer gelukkige ontmoetingen zullen plaatsvinden voor biologische familieleden die naar elkaar zoeken.

Om een aanvraag in te dienen voor DNA Quest of voor meer informatie, ga naar dnaquest.org.