MyHeritage voegt 20 historische gegevenscollecties toe in april 2023

MyHeritage voegt 20 historische gegevenscollecties toe in april 2023

We hebben in april 2023 20 historische gegevenscollecties en 16 miljoen historische gegevens uit de Verenigde Staten, Australië, Canada, Ierland, Noorwegen en Schotland toegevoegd. De collecties bevatten gegevens met betrekking tot dopen, huwelijken, sterfgevallen, overlijdensberichten, volkstellingen, militaire dienst, studie, bedrijven en naturalisatie.

Hieronder vindt u een samenvatting van de nieuwe collecties, gevolgd door gedetailleerdere beschrijvingen en voorbeelden van records.

CollectieBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken
Australië, Handelsregister, gratisEen index van bedrijfseigenaren in Australië.9,079,409 recordsNu collectie doorzoeken
Canada, Brits- Columbia, Geboortes en Dopen, gratisEen index van geboorte- en doopgegevens vanaf 1773 uit de Canadese provincie Brits-Columbia.188,575 recordsNu collectie doorzoeken
Canada, Brits Columbia, Overlijdens, gratisEen index van overlijdensgegevens vanaf het jaar 1872 uit de Canadese provincie Brits-Columbia, met scans1,243,400 recordsNu collectie doorzoeken
Canada, Prince Edward Island Huwelijken, gratisEen index van huwelijksgegevens uit de Canadese provincie Prince Edward Island voor de periode van 1827 tot 1920.103,291 recordsNu collectie doorzoeken
1766 Ierland, Religieuze volkstellingEen index van records van personen die zijn geregistreerd tijdens de Ierse religieuze volkstelling van 1766.19,256 recordsNu collectie doorzoeken
Noorwegen volkstelling van 1910, bijgewerktEen index van volkstellingsgegevens uit 1910 in Noorwegen, met scans.2,474,627 recordsNu collectie doorzoeken
Schotland, vaderschapsbevelen, processen en processtukkenEen index van records vanaf het jaar 1750 met betrekking tot rechterlijke bevelen en processen die zijn aangespannen om het vaderschap van een kind in Schotland te bepalen.83,053 recordsNu collectie doorzoeken
Arizona, Biografische databaseEen index van records voor personen die worden genoemd in boeken, kranten en andere documenten in het bezit van de Arizona State Archives, vanaf het jaar 1860.111,057 recordsNu collectie doorzoeken
 Californië, Universiteitsstudenten, gratisEen index van records van universiteitsstudenten uit de Amerikaanse staat Californië, tussen de jaren 1893 en 1946.368,324 recordsNu collectie doorzoeken
Colorado, Mesa County Overlijdensberichten Een index vanaf het jaar 1829 van overlijdensberichten uit Mesa County in de Amerikaanse staat Colorado, met scans.221,509 recordsNu collectie doorzoeken
Georgia, Overlijdensberichten Chatham, Savannah Een index van overlijdensberichten die sinds 1916 zijn gepubliceerd in de krant Savannah Morning News in de stad Savannah, Chatham County in de Amerikaanse staat Georgia.143,056 recordsNu collectie doorzoeken
Indiana, Overlijdensberichten Elkhart CountyEen index van overlijdensberichten uit Elkhart County in Indiana, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1858199,859 recordsNu collectie doorzoeken
Kansas, Overlijdensberichten Johnson CountyEen index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1880 zijn verschenen in Johnson County in de Amerikaanse staat Kansas.184,161 recordsNu collectie doorzoeken
Maryland, Overlijdens Baltimore CityEen index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1874 zijn verschenen in de stad Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland.104,109 recordsNu collectie doorzoeken
Minnesota OverlijdensberichtenEen index van overlijdensberichten uit Minnesota, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1813.149,770 recordsNu collectie doorzoeken
Minnesota, Vreemdelingenregistraties, 1918Een index van gegevens van personen in de staat Minnesota die als “niet genaturaliseerde vreemdelingen” werden beschouwd.180,406 recordsNu collectie doorzoeken
Missouri Soldaten, Oorlog van 1812 tot Eerste WereldoorlogEen index van records uit de Amerikaanse staat Missouri van soldaten die hebben deelgenomen aan oorlogen vanaf de Oorlog van 1812 tot de Eerste Wereldoorlog, met scans.550,959 recordsNu collectie doorzoeken
New Hampshire, Overlijdensberichten
Strafford County
Een index van overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1894 zijn verschenen in Strafford County in de Amerikaanse staat New Hampshire.212,135 recordsNu collectie doorzoeken
South Carolina, huwelijken Greenville CountyEen index van huwelijksgegevens uit Greenville County in de Amerikaanse staat South Carolina vanaf het jaar 1789.664,654 recordsNu collectie doorzoeken
Tennessee, Overlijdensberichten Knox CountyEen index van overlijdensberichten uit kranten die zijn gepubliceerd in Knox County in de Amerikaanse staat Tennessee.224,161 recordsNu collectie doorzoeken

Australië, Handelsregister

Deze collectie bevat records van personen die eigenaar zijn van bedrijven in Australië en die zich hebben ingeschreven voor een Australian Business Number (ABN). De records omvatten doorgaans de naam van de persoon, de bedrijfsnaam en het type bedrijf, de plaats waar het bedrijf is gevestigd, de postcode en het ABN-nummer.

Het Australian Business Number (ABN) is een unieke 11-cijferige identificatiecode die wordt gebruikt om bedrijven die in Australië actief zijn te identificeren en te volgen. Het nummer werd in 2000 door de Australische regering ingevoerd om de registratie van bedrijven te vereenvoudigen en de regeldruk voor bedrijven te verminderen.

Ieder bedrijf dat in Australië actief is of Australische klanten heeft, moet over een ABN beschikken. Het ABN-nummer wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals belastingen, facturering en registratie bij de overheid. Het nummer wordt ook onderling door bedrijven en organisaties gebruikt, bijvoorbeeld bij het leveren van goederen en diensten of het afsluiten van contracten.

Doorzoek de collectie Australië, Handelsregister

Canada, Brits-Columbia, Geboortes en dopen

Deze collectie bevat geboorte- en doopgegevens vanaf 1773 uit de Canadese provincie Brits-Columbia. De records bevatten doorgaans de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, de datum en plaats van het doopsel, de namen van de ouders, het microfilmnummer van de British Columbia Archives (BCA) en het microfilmnummer van de Genealogical Society of Utah (GSU).

Doorzoek de collectie Canada, Brits-Columbia, Geboortes en dopen

Canada, Brits-Columbia, Overlijdens

Deze collectie bevat overlijdensgegevens vanaf het jaar 1872 uit de Canadese provincie Brits-Columbia. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, datum en plaats van overlijden, leeftijd bij overlijden, het microfilmnummer van de British Columbia Archives (BCA) en het microfilmnummer van de Genealogical Society of Utah (GSU).

Doorzoek de collectie Canada, Brits-Columbia, Overlijdens

Canada, Prince Edward Island, Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksgegevens uit de Canadese provincie Prince Edward Island voor de periode van 1827 tot 1920. De records bevatten doorgaans de naam van de bruidegom en de bruid, hun woonplaats en de huwelijksdatum.

Ook de datum van de huwelijksregistratie en -licentie en de naam van de trouwambtenaar kunnen zijn vermeld.

Doorzoek de collectie Canada, Prince Edward Island, Huwelijken

Ierland, religieuze volkstelling 1766

Deze collectie bevat records van personen die zijn gedocumenteerd als onderdeel van de religieuze volkstelling in Ierland van 1766. De records bevatten doorgaans de naam, de woonplaats en de religie van de persoon.

De Ireland Religious Census was een onderzoek van de Ierse regering van Ierland om de religieuze gezindheid van de bevolking vast te stellen. Het onderzoek maakte deel uit van een poging om religieuze praktijken te reguleren en ervoor te zorgen dat de belastingen op de juiste wijze werden geïnd.

De volkstelling registreerde het aantal personen dat was aangesloten bij de belangrijkste religieuze groepen in Ierland, waaronder de Church of Ireland (anglicaans), de Rooms-Katholieke Kerk en de Presbyteriaanse Kerk. Ook het aantal personen dat niet bij een religieuze groepering was aangesloten, werd geregistreerd. De volkstelling is door historici gebruikt om inzicht te krijgen in de religieuze demografie van Ierland in het midden van de achttiende eeuw. Het is ook gebruikt om de houding van de regering ten opzichte van religieuze minderheden te bestuderen en om het effect van overheidsbeleid op religieuze gemeenschappen te onderzoeken.

Doorzoek de collectie Ierland, Religieuze volkstelling, 1766

Noorwegen, volkstelling, bijgewerkt

De Noorse volkstelling van 1910 werd op donderdag 1 december 1910 gehouden en werd in de daaropvolgende werkdagen voltooid. De collectie omvat namen, geslachten, woonplaatsen, relaties, burgerlijke staat, geboorteplaatsen en, voor het eerst voor bijna iedereen, volledige geboortedatums (dag, maand en jaar).

In april 2023 hebben wij in samenwerking met het Nationaal Archief van Noorwegen hoogwaardige scans van de originele volkstellingen toegevoegd. Daardoor werd deze waardevolle collectie een nog rijkere bron van informatie over personen die in 1910 in Noorwegen woonden. De scans kunnen informatie verschaffen die niet in de oorspronkelijke index is opgenomen – bijvoorbeeld het beroep van een persoon.

Lees voor meer informatie het blog ‘MyHeritage voegt hoogwaardige scans toe aan de collectie Noorwegen volkstelling van 1910‘.

Doorzoek de collectie Noorwegen volkstelling van 1910

Schotland, vaderschapsbevelen, processen en processtukken

Deze collectie bevat records vanaf het jaar 1750 met betrekking tot rechterlijke bevelen en processen die zijn aangespannen om het vaderschap van een kind in Schotland te bepalen. De records bevatten gewoonlijk de naam van de eiseres (meestal de moeder), het jaar van de zaak, de woonplaats, het geslacht en de geboortedatum van het kind, de naam van de verweerder, het beroep van de verweerder en de naam van de rechtbank.

Een bevel was de beslissing van de rechtbank over de vader van het kind en de processtukken betroffen het papierwerk in verband met de zaak.

Doorzoek de collectie Schotland, Vaderschapsbevelen, processen en processtukken

Arizona, Biografische Database

Deze collectie bevat records voor personen die worden genoemd in boeken, kranten en andere documenten in het bezit van de Arizona State Archives, vanaf het jaar 1860. De records bevatten doorgaans de naam en woonplaats van de persoon en het soort gebeurtenis waarbij de persoon werd genoemd.

Doorzoek de collectie Arizona, Biografische database

Californië, Universiteitsstudenten

Deze collectie bevat records van universiteitsstudenten uit de Amerikaanse staat Californië voor de periode tussen 1893 en 1946. De records bevatten doorgaans de naam van de student, de woonplaats, de campus en de studiejaren.

Doorzoek de collectie Californië, Universiteitsstudenten

Colorado, Overlijdensberichten Mesa County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit Mesa County in de Amerikaanse staat Colorado vanaf het jaar 1829. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene, de geboortedatum, de datum van overlijden, de plaats van de begrafenis en de naam van de echtgenoot of echtgenote.

Doorzoek de collectie Colorado, Overlijdensberichten Mesa County

Georgia, Overlijdensberichten Chatham, Savannah

This collection contains obituary records from the Savannah Morning News newspaper published in the city of Savannah, Chatham County, Georgia, United States, from the year 1916 onwards. Records typically include the name of the deceased, place of death, and the date of publication.

Doorzoek de collectie Georgia, Overlijdensberichten Chatham, Savannah

Indiana, Overlijdensberichten Elkhart County

This collection contains obituary records from Elkhart County, Indiana, United States from the year 1858 onwards. Records typically include the name of the deceased, date of birth, date of death, the name of the newspaper where the original obituary was published, and the date of publication.

Doorzoek de collectie Indiana, Overlijdensberichten Elkhart County

Kansas, Overlijdensberichten Johnson County

This collection contains records of obituaries published in various newspapers in Johnson County, Kansas, United States from the year 1880 onwards. Records typically include the name of the deceased, date of death, age at death, the date of publication, and the title of the newspaper in which the obituary was published.

Doorzoek de collectie Kansas, Overlijdensberichten Johnson County

Maryland, Overlijdens Baltimore City

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1874 zijn verschenen in de stad Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland. De records bevatten doorgaans de naam van de overledene en de datum van overlijden.

Doorzoek de collectie Maryland, Overlijdens Baltimore City

Minnesota, Overlijdensberichten

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit de Amerikaanse staat Minnesota, vanaf het jaar 1813. De dossiers bevatten doorgaans de naam van de overledene, de geboorteplaats, de datum en plaats van overlijden, de leeftijd bij overlijden en de begraafplaats.

Doorzoek de collectie Minnesota, Overlijdensberichten

Minnesota, Vreemdelingenregistraties, 1918

This collection contains records of individuals from the state of Minnesota, who were considered unnaturalized aliens . They were required to be registered by the state in 1918, as part of an effort to document foreigners in the country. Records typically include ​​the name of the individual, age, birth year, and place of residence.

Doorzoek de collectie Minnesota, Vreemdelingenregistraties, 1918

Missouri, Soldaten, Oorlog van 1812 tot Eerste Wereldoorlog

Deze collectie bevat records van soldaten uit de Amerikaanse staat Missouri en bestrijkt de periode vanaf de Oorlog van 1812 tot en met de Eerste Wereldoorlog. De records bevatten doorgaans de naam van de soldaat, de woonplaats, de geboortedatum en -plaats en de datum en plaats van dienstneming.

Doorzoek de collectie Missouri, Soldaten, Oorlog van 1812 tot de Eerste Wereldoorlog

New Hampshire, Overlijdensberichten Strafford County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die vanaf het jaar 1894 zijn verschenen in Strafford County in de Amerikaanse staat New Hampshire. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht was gepubliceerd, en de datum van publicatie.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Foster’s Daily Democrat en Foster’s Weekly Democrat.

Doorzoek de collectie New Hampshire, Overlijdensberichten Strafford County

South Carolina, Huwelijken Greenville County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit Greenville County in de Amerikaanse staat South Carolina vanaf het jaar 1789. De records bevatten doorgaans de namen van de bruidegom en bruid en de huwelijksdatum.

Doorzoek de collectie New Hampshire, Huwelijken Greenville County

Tennessee, Overlijdensberichten Knox County

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit kranten die zijn gepubliceerd in Knox County in de Amerikaanse staat Tennessee. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de naam van de krant waarin het oorspronkelijke overlijdensbericht was gepubliceerd, en de datum van publicatie.

De overlijdensberichten in deze collectie zijn afkomstig uit de volgende kranten: Knoxville News Sentinel en Knoxville Journal.

Doorzoek de collectie Tennessee, Overlijdensberichten Knox County

Voorbeelden

De collectie Missouri, Soldaten, Oorlog van 1812 tot de Eerste Wereldoorlog bevat een vermelding voor Harry S. Truman, de 33ste president van de Verenigde Staten. De record bevat zijn geboorteplaats en woonplaats op het moment van dienstneming. Dat waren de plaatsen Lamar en Grandview in de staat Missouri. De record bevat ook informatie over zijn militaire dienst, zoals de datum van zijn dienstneming, 5 augustus 1917, de datums van zijn diensttijd, van 3 maart 1918 tot 20 april 1919, en zijn regiment. Verder is er een aantekening waarin staat waarom hij uit de dienst was ontslagen, namelijk wegens demobilisatie.

De collectie Canada, Brits-Columbia, Geboortes en dopen bevat een vermelding voor John Alexander Sinton, kapitein van de Indian Medical Service tijdens de Eerste Wereldoorlog en adviseur op het gebied van malaria voor de Afrikaanse strijdkrachten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De record bevat zijn geboortedatum, 2 december 1884, en zijn geboorteplaats, Victoria, Brits-Columbia, Canada. Verder bevat de record registratie- en microfilmnummers.

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records van deze collecties te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!