Nieuwe update van de Theory of Family Relativity™

Nieuwe update van de Theory of Family Relativity™

Geweldig nieuws! We hebben een update voltooid van de gegevens voor Theory of Family Relativity™, waarmee miljoenen nieuwe theorieën zijn toegevoegd om u te helpen ontdekken hoe u verwant bent aan uw DNA-matches.

Theory of Family Relativity™ is een baanbrekende functie die u uren werk kan besparen om uw connectie met uw DNA-matches te begrijpen. Het maakt gebruik van miljarden gegevenspunten in de 53 miljoen stambomen en 19,4 miljard historische gegevens op MyHeritage om u plausibele theorieën te bieden over hoe u en uw DNA-matches aan elkaar verwant zijn.

Sinds de laatste update is onze DNA-database gegroeid, evenals het aantal stamboomprofielen en historische gegevens op MyHeritage. Als gevolg hiervan is het totale aantal theorieën aanzienlijk gegroeid.

Heeft u nog geen DNA test afgenomen? Bestel vandaag nog uw MyHeritage DNA kit!

Theory of Family Relativity™ in getallen

Dit zijn de resultaten dankzij deze nieuwe update:

  • Het totale aantal theorieën is gegroeid tot 136,713,021, wat een toename betekent van 61% 
  • Het aantal DNA Matches die een theorie bevatten, is toegenomen met 78%, tot 95,691,486
  • Het totaal aantal paden is toegenomen met 51.2%, voor een totaal van 998,325,515 paden.
  • Het aantal  DNA kits met tenminste één theorie is toegenomen met 23.6%, tot 2,353,769 kits.
  • Nog eens 402,255 gebruikers hebben één of meer Theories of Family Relativity™.

De Theories of Family Relativity™ verkennen

Bekijk de onderstaande video om te leren hoe u de Theory of Family Relativity™ kunt gebruiken:

Om toegang te krijgen tot uw Theories of Family Relativity™, gaat u naar het onderdeel DNA-matches op de website. Als er nieuwe theorieën zijn gevonden, zie je een paarse banner bovenaan de pagina. Klik op “Bekijk theorieën” om alle matches te bekijken die een theorie hebben.

U kunt uw DNA-matches ook filteren om alleen die met een Theory of Family Relativity™ weer te geven. Klik op de knop “Filters” in de rechterbovenhoek van de pagina. Klik vervolgens op “Stamboomdetails” uiterst links en selecteer “Heeft Theories of Family Relativity™’. Hiermee worden alle DNA-matches weergegeven die een theorie hebben. Er verschijnt 30 dagen lang een ‘NIEUW’-badge naast de theorie op de DNA Match-kaart.

Klik op “Theorie bekijken” om het gedetailleerde pad te zien dat toont hoe het algoritme tot de voorgestelde relatie is gekomen. In bepaalde gevallen kunnen er meerdere mogelijke paden bestaan voor een bepaalde theorie. Als er meer dan één pad bestaat, kunt u ertussen schakelen op de pagina. Het hebben van meer dan één pad voor een bepaalde theorie versterkt de betrouwbaarheid ervan.

Het is belangrijk om de relatiepad(en) voor elke theorie te bekijken en voor jezelf te beslissen of de theorie plausibel is. Als de theorie klopt, kunt u deze bevestigen met de knop die direct boven het diagram met het relatiepad verschijnt. Als de theorie onjuist lijkt, kunt u deze verwerpen.

Confirming or rejecting a theory

Het bevestigen of verwerpen van een theorie (klik om te vergroten)

Verbeterde terminologie voor verwantschap

In maart 2023 hebben we cM Explainer™ uitgebracht, dat relaties tussen DNA-matches nauwkeuriger voorspelt. In cM Explainer™ hebben we afstand genomen van dubbelzinnige termen die vaak in de branche voorkomen, zoals ‘neef – een keer verwijderd’, en hebben we ze vervangen door duidelijke relaties zoals ‘eerstegraads neef van ouder’ of ‘kind van eerstegraads neef’. We hebben dezelfde terminologie nu toegepast op andere DNA-pagina’s op de website, waaronder op de DNA Match-kaart en de pagina ‘Bekijk DNA-match’. Als u een Theory of Family Relativity™ bekijkt, stelt deze wijziging u bovendien in staat om de exacte relatie van de DNA-match met u te zien, gebaseerd op de theorie.

Improved relationship terms for DNA Matches

Verbeterde, ondubbelzinnige terminologie voor verwantschap met DNA matches (klik om te vergroten)

Improved relationship terms for a Theory of Family Relativity™

Verbeterde, ondubbelzinnige terminologie voor verwantschap met DNA matches (klik om te vergroten)

Tips om uw kansen te vergroten om theorieën te ontvangen

Als u een MyHeritage DNA-test heeft gedaan of uw DNA-gegevens vanuit een andere dienst naar MyHeritage heeft geüpload, zullen we u automatisch op de hoogte stellen wanneer er bij een update voor Theory of Family Relativity™ nieuwe theorieën worden gevonden.

Hoe gedetailleerder uw stamboom, hoe groter de kans dat u een theorie ontvangt. Om uw kansen op het ontvangen van een theorie te vergroten, moet u uw stamboom blijven uitbreiden. Hoe meer details u toevoegt, vooral over uw overgrootouders en andere verre voorouders, hoe meer ontdekkingen u zult ontvangen. Deze kunnen ertoe leiden dat het algoritme nieuwe theorieën ontdekt over uw relaties met uw DNA-matches. U kunt uw familieleden ook aanmoedigen om hun stamboom te laten groeien en een DNA-test te doen, om uw kansen op het doen van nieuwe ontdekkingen te vergroten.

Alle gebruikers die nieuwe theorieën hebben, ontvangen een e-mail van MyHeritage om hen te laten weten dat er een nieuwe theorie is om te beoordelen. Theory of Family Relativity™ is een premiumfunctie op MyHeritage. Om een volledige theorie te bekijken, is een site-abonnement (Premium, PremiumPlus of Compleet) vereist. Gebruikers die hun DNA-gegevens naar MyHeritage uploaden, kunnen een eenmalig bedrag voor ontgrendeling betalen voor toegang tot geavanceerde DNA-functies.

Heeft u nog geen MyHeritage DNA-test gedaan? Dan is dit een uitstekend moment! Doe mee en bestel vandaag nog uw DNA kit!