Zij kocht een MyHeritage DNA-kit tijdens Black Friday en vond eindelijk haar biologische vader

Zij kocht een MyHeritage DNA-kit tijdens Black Friday en vond eindelijk haar biologische vader

Geboren in 1997, als baby van een 19-jarige moeder in Antwerpen, werd het jonge leven van Yentl Coeck gekenmerkt door veel onzekerheid. Ze groeide op in en uit pleeggezinnen en woonde een deel van de tijd bij de ouders van haar moeder. “Mijn moeder was heel jong en besloot mij niet ter adoptie af te staan; toch was ze slechts gedeeltelijk aanwezig in mijn leven”. Met het pleeggezin waar ze als baby van drie maanden naartoe werd gestuurd, onderhield Yentl een band, vooral met de dochter, die ze liefkozend ‘mijn zusje’ noemt. Al met al heeft ze zich van jongs af aan altijd staande weten te houden tegenover de uitdagingen van het leven. De leegte van het niet weten wie haar vader is, weerklonk echter voortdurend.

Zodra Yentl 21 werd, verliet ze het huis van haar grootouders. Ze verbrak de banden met haar verleden en sloeg een nieuwe en onafhankelijke weg in. Ze reisde de wereld over, onder meer op zoek naar de beste golven om op te surfen, vestigde zich daarna in de VS en werkte als au pair.

Yentl bij Horseshoe Bend in Arizona.

Door op te groeien zonder te weten wie haar biologische vader was, bleef Yentl altijd nieuwsgierig naar hem – maar pas recent werd ze zich bewust van de mogelijkheden van DNA-testen om haar te helpen. De broer van haar toenmalige verloofde deed uit nieuwsgierigheid een test om meer te weten te komen over zijn Italiaanse roots, en Yentl realiseerde zich dat DNA-testen wel eens de sleutel zouden kunnen zijn tot het vinden van antwoorden over de identiteit van haar vader.

In december 2022 profiteerde Yentl van een Black Friday DNA-sale en kocht een MyHeritage DNA-kit. Op dat moment was ze terug in België voor een chirurgische ingreep aan haar hart. Begin februari 2023 ontving ze haar DNA-resultaten: twee nauwe matches met een neef en een nicht uit Nederland.

De DNA-matches die Yentl op MyHeritage ontving, die haar naar haar vader leidden.

Nederland was een verrassing. Omdat Yentl niet wist van het bestaan van enige Nederlandse familie, voelde en hoopte Yentl dat deze matches haar naar haar vader zouden kunnen leiden. En zo begon haar reis, die sneller ging dan ze ooit voor mogelijk had gehouden of had kunnen dromen. 

Ze zocht meteen contact met hen op Instagram en tot haar verrassing reageerden ze allebei snel, vol goede wil om te proberen haar te helpen de zaak op te lossen. Over verrassingen gesproken, het bleek dat het nichtje op dat moment in België was, op slechts 7 minuten afstand van waar Yentl verbleef!

Het duurde slechts enkele uren voordat ze contact met haar opnamen met het cruciale stukje informatie: volgens hen is Yentls vader hun oom, hij komt ook uit Nederland en wil haar graag spreken. Na een paar uur ontving Yentl ook een bericht van hem, met de vraag of ze bereid was om af te spreken en de belofte dat hij zou doen wat ze maar wilde.

Drie dagen later ontmoette Yentl Jamie in een restaurant. Ze voelden meteen een vader-dochter band en ze zaten meer dan 3 uur samen te praten om elkaar te leren kennen. Jamie wist niet zeker of hij zich Yentls moeder zou herinneren, maar de tijd en plaats klonken heel aannemelijk. Vooral hoe hij zich voelde bij Yentl zei hem enorm veel. 

Na een paar dagen werd Yentl uitgenodigd bij Jamie thuis in Amsterdam. Ze ontmoette zijn vrouw, “die me onmiddellijk en hartelijk accepteerde”, en hun 3 kinderen van 15, 12 en 6 jaar. Ze besloten van de gelegenheid gebruik te maken en een vaderschapstest te doen, hoewel ze allebei niet echt twijfelden aan hun band. 

Yentl en Jamie doen een vaderschapstest.

Yentl en Jamie bleven elkaar opzoeken om nader tot elkaar te komen, terwijl ze wachtten op de uitslag. Drie weken later waren alle mogelijke twijfels weggenomen: de test bevestigde dat Jamie inderdaad de vader van Yentl is.

Kort daarna moest Yentl Nederland verlaten om terug te keren naar de VS, waar haar verloofde John op haar wachtte. Ze trouwden deze zomer in New York en Yentl is van plan om volgend voorjaar een groot bruiloftsfeest te geven, zodat haar vader met haar naar het altaar kan lopen of in ieder geval met haar kan dansen om het te vieren.


Yentl en Johns bruiloft, juli 2023.

Hier is een mooie post van Yentl op Instagram over het vinden van haar vader.

De Black Friday Sale van vorig jaar heeft het leven van Yentl letterlijk veranderd – en die van dit jaar is in volle gang! Zelfs als je niet op zoek bent naar een lang verloren familielid, is dit een perfecte gelegenheid om ongelooflijke ontdekkingen te doen of een betekenisvol cadeau te geven voor de laagste prijs ooit.

Bestel uw MyHeritage DNA kit nu hier