MyHeritage publiceert miljoenen exclusieve huwelijksakten uit Noordrijn-Westfalen

MyHeritage publiceert miljoenen exclusieve huwelijksakten uit Noordrijn-Westfalen

We zijn verheugd om de toevoeging van een exclusieve collectie huwelijksakten uit Noordrijn-Westfalen van 1874 tot 1899 aan te kondigen. Deze unieke collectie is afkomstig van het Landesarchiv NRW en omvat bijna 4 miljoen doorzoekbare individuen. De collectie bevat uitstekende gedigitaliseerde afbeeldingen van de originele akten. 

Zoeken in Duitsland, Noordrijn-Westfalen – Huwelijken Münster, Detmold en Arnsberg, 1874-1899

MyHeritage is het eerste bedrijf dat deze afbeeldingen volledig heeft geïndexeerd. Hierdoor is deze informatie toegankelijker en beter doorzoekbaar dan ooit tevoren. Deze collectie is een belangrijke bron voor iedereen die meer wil weten over zijn of haar Noordrijn-Westfaalse wortels. Op dit moment bevat de collectie uitsluitend huwelijksakten uit de districten Münster, Detmold en Arnsberg. We hopen onze collectie in de nabije toekomst uit te breiden met akten uit Keulen en Düsseldorf.

Burgerlijke stand is een uitstekende bron van genealogische informatie. Ze worden bijgehouden door de ambtenaar van de burgerlijke stand, beslaan 98% van de bevolking en zijn sinds 1876 verplicht in alle Duitse deelstaten.

Huwelijksakten zijn documenten van onschatbare waarde voor familieonderzoek, omdat ze de verbanden tussen verschillende familielijnen en voorouders laten zien. Ze helpen genealogen familierelaties te documenteren en de familiegeschiedenis te onderzoeken.

Voorbeeld

In deze collectie vonden we de huwelijksakte van Carl Miele. In 1899 was hij medeoprichter van het bedrijf Miele & Cie, dat later Miele werd, een beroemde Duitse fabrikant van huishoudelijke apparaten van hoge kwaliteit. 

Historisch archief gevonden voor Carl Christof Miele en Maria Catharina (née Zuwickern)

Miele was innovatief in zijn productontwikkeling, introduceerde nieuwe technologieën en bracht zijn producten met succes op de markt door middel van effectieve reclame. Een van zijn meest opmerkelijke prestaties was de ontwikkeling van de eerste huishoudelijke elektrische vaatwasser in Europa in 1929.

Carl Christof Miele trouwde op 21 april 1896 in Herzebrock-Clarholz, Duitsland, met Maria Catharina (née Zuwickern). De huwelijksgetuigen waren Bernard Hagemeier en Johannes Menne.

Huwelijksakte van Carl Christof Miele en Maria Catharina (née Zuwickern)

In de rechterbovenhoek van de huwelijksakte staat een handgeschreven notitie van de hoofdgriffier die meer informatie geeft. Deze notitie geeft meer details over het overlijden van Maria Miele, inclusief de datum en locatie van haar overlijdensakte.

Samenvatting

Wij hopen dat deze waardevolle collectie u helpt nieuwe ontdekkingen te doen in uw familiegeschiedenis. Zoeken in de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records te bekijken of op te slaan in uw stamboom, hebt u een data-abonnement of een volledig abonnement nodig.

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze record matching technologie u automatisch op de hoogte stellen wanneer records in deze collecties overeenkomen met uw familieleden. U kunt dan de gegevens bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collectie!