Nieuw: Voeg direct nieuwe personen toe vanuit een historisch document

Nieuw: Voeg direct nieuwe personen toe vanuit een historisch document

Vandaag hebben wij een spannende nieuwe functie gelanceerd om nieuwe profielen direct aan uw stamboom toe te voegen vanuit een historische document.

Eerder kon u reeds bij het bekijken van een document de betreffende gegevens overzetten naar meerdere profielen in uw stamboom. Nu gaan wij een stap verder en kunnen ook nieuwe profielen worden toegevoegd vanuit historische documenten.Stel dat u een volkstelling vindt van uw overgrootmoeder en daarin ontdekt dat zij nog een zuster had, dan kunt u nu de zuster vanuit de volkstelling direct toevoegen aan uw stamboom en al haar gegevens overzetten.

Bij MyHeritage geloven wij dat een nauwe integratie tussen stambomen en historische documenten erg belangrijk is voor een succesvol onderzoek. Derhalve hebben wij Record Matches ontwikkeld, waarmee u automatische matches ontvangt tussen namen in de stamboom en de historische collecties. Wij hebben hard gewerkt om onze gebruikers deze mogelijkheid met een hoog nauwkeurigheidspercentage aan te bieden, voorzien van bronnen en bronvermeldingen. Vandaag hebben wij een nieuwe stap gezet in de goede richting.

Nadat u een document in SuperSearch heeft gevonden en opgeslagen (of vanuit een Record Match bevestigd), kunt u de gegevens overzetten naar uw stamboom. Sommige documenten bevatten gegevens van meerdere personen zoals een huwelijksakte of volkstelling.

Het gaat als volgt:

Nadat u een document gevonden heeft drukt u rechtsonder op ‘OPSLAAN’

Vervolgens de gegevens overzetten.

Vanuit de Record Matches ziet het er als volgt uit:

Bekijk uw Record Matches, klik op de groene knop om een goede match te bevestigen.

Eenmaal bevestigd krijgt u een scherm te zien waarin de goedkeuring wordt bevestigd. Klik op ‘Doorgaan’.

Een nieuw profiel aanmaken vanuit een record
Op de pagina waar u de gegevens gaat overzetten ziet u overzichtelijk naast elkaar weergegeven welke informatie u in de stamboom heeft en welke er gevonden zijn in de historische collectie. Scroll naar beneden om alle informatie te zien.

U kunt aan de linkerkant met de muis over iedere naam heen gaan om de persoonsgegevens te zien en hoe zij verwant zijn aan de hoofdpersoon. Dit kan ook bij de afbeeldingen.

Klik bij ieder persoon op de [>>] pijltjes om de gegevens over te zetten naar uw stamboom. U kunt zelf bepalen welke informatie u overneemt en welke niet, er is tevens ruimte voor een bronvermelding. Via de [>>>] knop kunt u alle informatie overzetten in één keer.

Als de persoon in het gevonden document nog niet voorkomt in uw stamboom, dan is er nu dus de nieuwe optie waarmee u een nieuw profiel kunt aanmaken in de stamboom en de gegevens kunt overzetten. Zoals in onderstaande afbeelding.

Mocht u in de loop der tijd behoefte hebben om alle gevonden gegevens over te zetten, dan scrollt u naar beneden voor de optie om dit te doen. Het is aan te bevelen om alle feiten te staven en op juistheid te oordelen. De keuze om alles over te zetten is optioneel.

Klik tot slot op de groene knop om de handelingen te bevestigen.

Tips en suggesties:

Om volledig gebruik te kunnen maken van deze functie is een data-abonnement nodig. Een data-abonnement geeft u toegang tot alle historische collecties in SuperSearch. Lees er hier meer over.
Als een document wordt voorgesteld maar incorrect is, weiger het dan via het kruisje (rechtsboven).

Als personen verkeerd gekoppeld zijn aan een document tijdens het overzetten van de gegevens, dan kunt u dit ongedaan maken door rechtsboven in de blauwe balk te drukken op ‘Niet de juiste persoon?”

Als wij een persoon in een document niet konden matchen met een persoon in uw stamboom, maar welke er wel in voorkomt, dan kunt u zelf de juiste persoon selecteren.

Als u ons Family Tree Builder programma gebruikt om uw stamboom te beheren dan kunt u ook gebruikmaken van deze nieuwe functie. Zorg er wel voor dat u versie 7.0 gebruikt, welke een volledige synchronisatie ondersteunt tussen uw computer en uw familiesite op MyHeritage. Upgraden naar versie 7.0 is gratis en ookal had u een Premium van een vorige versie dan behoud u nog steeds de Premium status.

Zodra u versie 7.90 heeft kunt u de stamboom synchroniseren en daarmee alle wijzigingen die u online heeft aangebracht overzetten naar uw computer en de stamboom bijwerken. U kunt Family Tree Builder hier downloaden.

Samenvatting
De nieuwe functie maakt de historische gegevens op MyHeritage nog bruikbaarder. U kunt ontbrekende personen direct aan uw stamboom toevoegen vanuit een historisch document, terwijl u de gegevens uit de akte overzet.

Ons werk zit er nog niet op. Wij willen deze functie nog meer gaan verbeteren en meer onderdelen er aan toevoegen.

Wij hopen dat u de nieuwe toevoeging handig vindt en het goed kunt gebruiken om uw familiegeschiedenis meer vorm te geven. Wij nodigen u uit om te snuffelen in onze historische documenten op SuperSearch en de Record Matches naar nieuwe ontdekkingen voor u te laten speuren.

Het MyHeritage Team

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Bert Wijman

    februari 18, 2014

    Mooie toevoeging, optie.

  • Marijke Wilgenhof

    februari 18, 2014

    heel goed